Ionaș, golgheterul timișorean al Reșiței

20 Dec. 2011, 16:33 Stiri

Împrumutat de la CFR Timișoara, Alin Ionaș (20 de ani) s-a impus repede în Valea Domanului. Atacantul a marcat de șase ori pentru CSM Școlar Reșița în turul campionatului și visează să joace în Liga I.

Ionaș a debutat în Liga a II-a la doar 16 ani pentru CFR Timișoara, într-un joc cu Corvinul Hunedoara. Feroviarul a evoluat pe mai multe posturi până a ajuns în atac. Iarna trecută a fost aproape de UTA, dar arădenii nu l-au reținut deși a marcat în primul test. A ajuns cu CFR din Liga a II-a în „Județ” dar a renăscut odată cu transferul la Reșița.

Alin, cum ai ajuns de la CFR Timișoara la CSM Școlar Reșița?
La Reșița am ajuns cu ajutoru lui Alin Molcuț de la CFR, care îl cunoaște pe domnul Marian Mesinschi (antrenor Anina), iar acesta m-a propus la Reșița. Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru încrederea acordată și mă bucur că nu i-am dezamăgit.

Primul gol a venit repede, în etapa a doua.
M-am acomodat repede, nu am început ca titular și asta m-a motivat și mai mult. Am marcat chiar în derby-ul orașului cu Gloria Reșița. Am bătut cu 2-1 și am dat golul de trei puncte în ultima fază a meciului. A fost și cel mai frumos moment din tur. La final m-au felicitat toți, a fost o mare bucurie.

Ești singurul timișorean din lot, cu cine te înțelegi cel mai bine din echipă?
Cel mai bine mă înteleg cu colegul meu de cameră Marin Miok. În rest mă înțeleg bine cu toată lumea. Avem și un antrenor talentat cu o experiență deosebită ca jucător în persoana lui Leo Doană.

Cum vezi per total turul pentru CSM Școlar?
Un tur bun zic eu, dar se putea și mai bine dacă ne uităm că am pierdut cu echipe mai slab clasate decât noi. De altfel asta e și părerea celor din conducere.

Ai marcat șase goluri, la început ți-ai propus un obiectiv în privința asta?
Nu, m-am gândit să dau cât mai multe goluri, dar nu m-am gândit la un număr. În primul rand vreau să fiu sănătos și să îmi ajut echipa. Fără ajutorul colegilor nu puteam marca.

N-ai simțit nimic special când ai jucat contra echipelor din Timiș, inclusiv Poli?
Nu, dacă jucam contra lui CFR Timișoara simțeam ceva, cred că ar fi ciudat să joc împotriva foștilor colegi, am fost atâția ani acolo.

Și ce planuri ai acum, vei rămâne și din vară la Reșița?
Sincer încă nu știu nimic ce o să fie din vară, nu mă gândesc acum la asta, mă gândesc doar la returul care o să înceapă. Normal că nu vreau să cobor, doar să urc, vreau mai sus.

A jucat și fundaș central!

Dacă atacantul dinamovist Cosmin Bărcăuan a ajuns să joace fundaș central la final de carieră, Alin a făcut drumul invers. Tânărul a acceptat să evolueze mai întâi în defensivă pentru a intra în echipă.

„Fundaș central am jucat pentru că nu avea cine să joace și m-a întrebat antrenorul dacă pot să joc, i-am zis că dacă e nevoie joc, orice ca să ajut echipa. Postul meu natural a fost mijlocaș central la închidere la juniori la Banatul, unde l-am avut antrenor pe Florin Filip, un om care m-a ajutat foarte mult și am tot respectul pentru el. Am jucat pe mai multe posturi la CFR, și mijlocaș stânga. În atac am trecut la CS Sânandrei în Liga a III-a”, a mărturisit Ionaș.

„În primul rand visez să joc la Poli Timișoara pentru că sunt timișorean, apoi aș vrea oriunde în străinătate, nu contează numele echipei”, Alin Ionaș, atacant CSM Școlar Reșița

8 este locul ocupat de CSM Școlar în C5, cu 24 de puncte adunate în tur

Articol scris de Cornel BIHOLARI

20 Dec. 2011, 16:33 Stiri
Pe aceeași temă