Ioan Morar: „Ganea și-a dat acordul pentru FC Zalău”

Mihai Andries 14 Nov. 2012, 17:10 Stiri
Ioan Morar:**

Lovitură de imagine pentru FC Zalău! După mulți ani, în care gruparea de la poalele Meseșului s-a scăldat într-o mare mediocritate, clubul condus de Ioan Morar se pare că și-a găsit busola. Atâtea sezoane în mocirla Ligii a IV-a Sălaj, dar și modestele sezoane în Liga a III-a au fost de ajuns. Zalăul și Sălajul doresc mai mult, adică Liga a II-a, acolo unde Armătura a jucat până în anul 2005!

A venit momentul ca gruparea „alb-albastră” să se bată de la egal la egal cu fruntașele din cel de-al treilea eșalon, cu un obiectiv  îndrăzneț: eșalonul secund! Pentru acest țel va fi adus un om de fotbal, care are experiență în Liga I (Dinamo, Rapid București, „U” Craiova sau Poli Timișoara), dar și în campionate străine puternice din Europa (Germania, Turcia sau Anglia), ca să nu mai vorbim despre cele 45 de prezențe sub tricoul „naționalei”, în care a marcat 19 goluri! Pe scurt: Ionel Viorel Ganea (39 ani, originar Făgăraș).

În anul 2009, „Ganezu” a început cariera de antrenor, ca secund la Dinamo București, iar o perioadă a fost principal la echipa mică a „câinilor roșii”. În acest an a încercat o experiență peste hotare, la CSCA-Rapid Chișinău, în Republica Moldova, de unde a revenit în țară. Având licență PRO UEFA, Ionel Ganea dorește să antreneze de jos, iar Liga a III-a este o provocare, chiar dacă a fost numit observator în Liga I. Cu ocazia evenimentului de la Șimleu Silvaniei, de vineri și sâmbătă, reporterii ziarului Sportului Sălăjean au avut șansa de a dialoga cu fostul internațional, care a mărturisit că ar dori cât de repede să preia o banca tehnică.

După multe discuții, s-a ajuns la o înțelegere cu FC Zalău, adică o formație ce dorește performanță, la fel ca și Ganea. Astfel, în primele zile ale săptămânii, cele două părți au ajuns la un acord, urmând ca noul antrenor să preia frâile echipei de la poalele Meseșului, imediat după tur!  Pentru fotbalul din Sălaj ar putea fi o nouă strategie, una de succes, după modelul Leo Grozavu – fostul jucător de la Dinamo, care și-a început cariera de antrenor la Armătura Zalău, și a promovat în Divizia B, cu rezultate excelente! Altfel spus, ar fi al doilea caz, cu antrenor plecat de la Zalău când echipa era pe locul 4, primul fiind Călin Pop.

„Am vorbit cu Ganea și și-a dat acordul pentru un viitor angajament cu FC Zalău. Schimbarea pe banca tehnică se va realiza la finalul turului, adică după cele două partide importante cu CS Oșorhei și FC Hunedoara”, a declarat președintele Ioan Morar.

 

Sursa: Sportul Sălăjean

Mihai Andries 14 Nov. 2012, 17:10 Stiri
Pe aceeași temă