Ioan Andone a analizat noua echipă a Brașovului și îi prevede un viitor bun. „E principala favorită la promovare”

Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 13:10 Stiri
Ioan Andone a analizat noua echipă a Brașovului și îi prevede un viitor bun.**

După o perioadă în care a urmărit de pe margine ce se întâmplă în fotbalul românesc, Ioan Andone (58 de ani) a revenit în Liga 1. Nu ca antrenor, ci ca manager general la FC Voluntari. Prezent la meciul pe care echipa secundă a clubului ilfovean l-a disputat cu ACS SR Brașov, vinerea trecută, Andone crede că formația pregătită de Florin Stîngă este principala favorită la promovare din Seria a 3-a a Ligii 3.

„Jocul Brașovului a fost în regulă, am văzut o echipă cu mulți jucători cu experiență și cred că este principala favorită la promovare din acestă serie. Chiar dacă au pierdut un meci, cel cu Craiova, sunt convins că lucrurile se vor așeza. E nevoie de timp pentru a forma o echipă competitivă. Jucătorii se vor exprima mult mai bine la următoarele meciuri. Am văzut la Brașov fotbaliști cu potențial”, a spus Andone pentru Monitorul Expres.

Dat afară de Neculaie, pentru a-i face loc lui Halagian

Fost antrenor la FC Brașov, Andone spune că are amintiri plăcute din perioada în care a antrenat sub Tâmpa. „Cu Paul Enache mă leagă o prietenie de 40 de ani. Am lucrat excelent cu el la FC Brașov, eu eram antrenor, iar el președinte. Aveam echipă bună, care juca un fotbal frumos, jucători de mare valoare ca Marian Ivan, Vasc sau regretatul Marian Măuță. Am stat câteva luni la FC Brașov până a venit Ioan Neculaie și l-a adus pe Halagian antrenor”, a povestit Ioan Andone.

Relație excelentă cu Șanta

La finalul meciului de la Voluntari, „Fălcosul” s-a întreținut minute bune că Andrei Șanta și Gică Vișănescu. „Mă bucur că i-am revăzut pe Șanta și Vișănescu cu care am lucrat și la FC Brașov. Și acum cred că Șanta este unul dintre cei mai buni antrenori de portari din țară. Un om de apreciat, mai ales că a rămas și la greu la această echipă”, a spus Andone.

Nu exclude varianta implicării la Brașov

În ultimii ani s-a vehiculat în mai multe rânduri scenariul unei reveniri a lui Andone la Brașov, chiar și în calitate de acționar! Andone nu a exclus acestă variantă, însă a precizat că acum este angrenat 100% în proiectul de la Voluntari.

„În fotbal nu se știe niciodată ce îți rezervă viitorul. Eu am casă la Brașov, este un oraș frumos, iar echipa trebuie să revină în Liga 1. Eu sunt angrenat acum la FC Voluntari, avem un obiectiv de îndeplinit, clasarea în primele nouă echipe, iar acum suntem într-un moment dificil”, a încheiat Andone.

Paul Enache, arbitru la meciul -școală cu juniorii U17 de la Kids Tîmpa

Altfel, în locul antrenamentului obișnuit de marți, cei de la ACS SR Brașov au programat aseară un meci-școală cu echipa de juniori U17 de la ACS Kids Tîmpa, echipa pregatită de Cătălin Voicu. Stegarii s-au impus cu 4-0, prin golurile marcate de Al. Stan, Avram, E. Popa și Nicolau.

În condițiile în care mai mulți jucători de bază acuză probleme medicale, Stîngă a fost nevoit să apeleze la cei care au jucat mai puțin sau deloc în acest start de sezon. Dintre jucătorii de bază ai echipei, doar Strătilă, Avram, E. Popa, Dumbravă și Burlacu au fost folosiți pe parcursul jocului. Meciul a fost arbitrat de managerul Paul Enache. Acesta și-a luat în serios rolul de fluieraș, dar a și oprit meciul în câteva rânduri pentru a-i certa pe jucătorii mai indolenți pentru că nu respectau sarcinile de joc. „E mai rău ca Nelu Crăciunescu”, au comentat, amuzați, cei prezenți la meci.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 13:10 Stiri
Pe aceeași temă