Cutremur la SR Brașov! Clubul suporterilor stegari s-a despărțit în câteva zile de mulți dintre jucători de bază. „Nu se mai putea continua. Aveam planuri mari, să promovăm”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2018, 09:42 Stiri
Cutremur la SR Brașov!** Clubul suporterilor stegari s-a despărțit în câteva zile de mulți dintre jucători de bază.

ACS SR Brașov a terminat turul campionatului Ligii 3 pe locul 4 în Seria a 3-a, dar perspectiva sumbră a clubului a dus la un adevărat exod de jucători imediat după desfășurarea ultimului meci din 2018. Astfel, Andrei Poverlovici, Emanuel Popa, Vlad Boția, Alexandru Avram, Radu Leonte, Ciprian Răduțoiu și Marius Burlacu au încheiat deja conturile cu gruparea brașoveană, iar lista nu se va opri aici.

În acest moment, echipa brașoveană a rămas fără niciun atacant de meserie în lot. După plecarea lui Emanuel Popa, ACS SR Brașov s-a despărțit și de golgheterii echipei, Vlad Boția și Alexandru Avram. Cei doi atacanți au înscris împreună 14 goluri, aproape jumătate dintrece cele marcate de brașoveni în turul campionatului.

Vlad Boția a confirmat pe deplin așteptările, iar cu cele nouă goluri marcate este golgheterul echipei. Evoluțiile bune din prima parte a sezonului au atras atenția mai multor echipe, astfel că Boția va avea de unde alege. „Sincer, în vară, mă așteptam la altceva. Aveam planuri mari, să promovăm și sunt convins că acest obiectiv putea fi atins. Cu mai multă atenție, cred că puteam termina turul pe primul loc. Chiar și acum când sunt cinci puncte față de liderul seriei eu spun că aveam șanse. Cu două-trei transferuri puteam ataca promovarea în retur. Îmi pare rău că lucrurile s-au împotmolit și sunt nevoit să plec a doua oară de acasă. Prima oară am fost nevoit să plec de la FC Brașov, echipă la care am avut șansa să debutez în Liga 1, iar acum de la ACS SR Brașov. Țin să le mulțumesc suporterilor pentru tot sprijinul acordat, ei au fost alături de noi și ne-au sprijinit atât cât au putut. Nu puteam rămâne în aceste condiții. Am 23 de ani și eu trăiesc doar din fotbal. Îmi doresc doar ca această echipă să nu dispară, să termine campionatul, iar din vară să atace din nou promovarea. Am ceva oferte, sunt discuții, sper ca în câteva zile să fac fac cea mai bună alegere”, a spus Boția pentru Monitorul Expres.

Avram: „Mă bucur că am putut juca la această echipă”

Al doilea golgheter al echipei, cu cinci goluri marcate, Alexandru Avram (27 de ani), și-a reziliat și el contractul cu ACS SR Brașov. Cel poreclit „ursul” spune că nu regretă că în vară a ales să joace la Brașov.

„Mă bucur că am putut juca la această echipă. Cred că am fi avut șanse la promovare dacă aveam o conducere stabilă. Nu știu ce se va întâmpla, dar, cu siguranță, va fi foarte greu în retur. Am nevoie de câteva zile de vacanță, vreau să mă liniștesc, apoi voi decide unde voi merge. Am oferte, astfel că am de unde să aleg”, a declarat și Avram.

Răduțoiu: „Regret că s-a ajuns în acest moment”

Un alt jucător de bază al Brașovului, Ciprian Răduțoiu, nu duce, la rândul său, lipsă de oferte, astfel că fundașul dreapta nu va rămâne fără anagajament. „Regret că s-a ajuns în acest moment, dar nu se mai putea continua. Când am revenit la Brașov am spus că este și o datorie morală pentru că aici am crescut ca fotbalist. Nu e cazul acum de reproșuri, astfel că ne-am despărțit pe cale amiabilă. Sunt în discuții cu câteva echipe. Eu aș prefera să rămân în zona Brașovului”, a spus Răduțoiu.

La rândul său, mijlocașul Radu Leonte spune că „într-un fel această despărțire este ca o descătușare după tot ce s-a întâmplat în ultimele luni. Am crezut că totul va fi OK și că nu vor fi problemele din trecut de la FC Brașov. Brașovul este un oraș mare, însă mult prea puțini oameni vor să facă ceva concret pentru fotbal”. Leonte a marcat un gol în turul campionatului, în remiza de pe teren propriu cu Unirea Bascov.

Accidentat la tendon în meciul cu U Craiova CS 2, Radu Leonte a ratat ultimele meciuri ale sezonului. „O să încep alergările și sper ca la începutul lunii ianuarie să fiu apt”, a spus Leonte, cel care, cel mai probabil, va ajunge la Cetate Râșnov.

Marius Burlacu, un jucător cu mare experiență, și-a luat „La revedere” de la clubul brașovean. „Îmi pare rău că nu s-a putut mai mult. Cu stabilitate financiară această echipă își putea propune promovarea”, a spus Burlacu, jucător dorit insistent de AFC Hărman.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: SR Brașov

Marius ANGHEL 05 Dec. 2018, 09:42 Stiri
Pe aceeași temă