Emil Săndoi vede o echipă din afara podiumului ca mare favorită la promovarea în Liga 1: „Este cu un pas înaintea tuturor”. Șansele Argeșului la primele două locuri și cauza înfrângerii cu Farul

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 18:31 Campionat

FC Argeș a pierdut, surprinzător, meciul de la Constanța, cu SSC Farul, scor 1-3, împotriva unei echipe aflate înaintea jocului pe loc retrogradabil. Gruparea piteșteană a condus, însă a fost egalată înainte de pauză, iar în a doua repriză n-a mai jucat nimic, încasând alte două goluri.

Trupa lui Emil Săndoi a ratat astfel șansa de a urca pe locul 3 în clasamentul Ligii 2 și a se menține la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov. A fost a doua înfrângere în acest sezon pentru alb-violeți, care după 13 etape se află pe locul 5, cu 25 de puncte.

Antrenorul Argeșului a pus eșecul pe seama greșelilor individuale ale jucătorilor săi, dar și pe cele câteva absențe pe care le-a avut în lot. „Parcă mă îngrijorează puțin. Meciurile decisive reușim să le tranșăm, cu echipele care sunt în fruntea clasamentului, iar la jocurile mai ușoare… a fost a doua înfrângere în 13 etape. Vă dați seama că în 12 etape aveam o singură înfrângere, și aia la Bacău, dintr-o greșeală copilărească. Și jocul de ieri l-am pierdut pe niște greșeli individuale fantastice. Nu știu, poate e o lipsă de concentrare, poate în momentul în care ajungem acolo foarte sus unii dintre ei mai clachează. Sunt și mulți jucători tineri, pe care îi avem în lot, mulți care nu au o experiență nici de Liga a 2-a. E adevărat, avem și jucători cu experiență, dar la acest meci ne-au lipsit și mulți jucători. Am avut vreo cinci-șase jucători, care unii dintre ei erau accidentați, alți suspendați. Deci cam jumătate de echipă ne-a lipsit la acest joc. În rest, cred că este un sezon de Liga a 2-a care cred că este printre cele mai puternice de după Revoluție încoace”, a comentat Emil Săndoi în emisiunea ProSport LIVE.

„La Farul este un început promițător”

Fostul selecționer al naționalei de tineret a vorbit și despre proiectul pe care Ciprian Marica îl are la SSC Farul. „M-am bucurat pentru Farul. Am văzut că acolo s-a dus și Ciprian Marica, mă rog, ca investitor, cu Ionel Dănciulescu, cred că se va construi o echipă la Farul. Am văzut și înainte de meci o festivitate de premiere a fostelor glorii de la Farul Constanța, am văzut destul de mulți spectatori la acest meci. Am mai văzut o atmosferă frumoasă. Trebuie să recunoaștem că Farul este unul dintre cluburile de tradiție de la noi din România. Chiar am schimbat câteva cuvinte și cu Marica, și cu Dănciulescu, și înainte cu o zi de meci, și chiar îmi spuneau că au planuri mărețe. Și se vede. Este un început promițător”, a spus Săndoi.

„Principala favorită este Petrolul, apoi Chindia”

Cât despre lupta pentru promovare, Emil Săndoi o vede ca principală favorită pe Petrolul, apoi pe Chindia.

„Principala favorită este Petrolul și cred că este, așa, cu un pas înaintea tuturor, chiar dacă în clasament nu e în primele trei acum. Nu e un… Până la urmă au trecut 13 etape și campionatul este lung. Iar, la fel, Chindia are o echipă omogenă, o echipă care nu întâmplător a ajuns anul trecut la baraj. Ați văzut că a fost la un pas să joace în prima ligă. Cam ei cred că ar fi favoriți, așa, dar se pot întâmpla multe, campionatul este lung. Până acum a ținut și de programarea pe care a avut-o unele echipe. O echipă a avut o programare mai ușoară, alta… mă rog, ca în fotbal”, a declarat Emil Săndoi în emisiunea ProSport LIVE.

În urmă cu trei etape, FC Argeș o învingea pe Petrolul cu 3-0 la Pitești.

„Ar fi normal, până la urmă, să modifice acel paragraf”

Despre dreptul de promovare al echipei unde antrenează, Emil Săndoi spune că totul este sub semnul întrebării acum, însă speră ca federația să modifice paragraful care în acest moment îi interzice Argeșului să acceadă în Liga 1 în forma actuală de organizare.

„La noi e, așa, cu semnul întrebării, că nici nu știm. Am avut un obiectiv clar de la bun început, promovarea. Avem un obiectiv de clasare pe locurile fruntașe, dar nu știu exact, chiar dacă am fi acolo, dacă am putea să promovăm. Știți că este o poveste cu cântem la noi. Să dea Dumnezeu să se modifice, fiindcă, așa ar fi normal, până la urmă, să modifice acel paragraf”, a mai vorbit Săndoi.

Sâmbătă, de la ora 11:00, la Pitești, FC Argeș o va întâlni pe Dacia Unirea Brăila, ultima clasată.

Foto: fb Farul Constanța

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 18:31 Campionat
Pe aceeași temă