Nervi întinși la maximum la SR Brașov! Conducătorii clubului s-au retras, antrenorul a închis antrenamentele, masorul se crede șef, iar în vestiar de discută despre desființarea echipei

Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 12:35 Stiri
Nervi întinși la maximum la SR Brașov!** Conducătorii clubului s-au retras, antrenorul a închis antrenamentele, masorul se crede șef, iar în vestiar de discută despre desființarea echipei

„Avem echipă, însă nu avem bani, alții au toate condițiile, dar nu au echipă!”, este radiografia lui Sorin Strătilă a situației disperate de la ACS SR Brașov. Perfect acoperită, ținând cont că echipa Brașovului se află cu șanse reale în lupta pentru promovare în Liga a 2-a după primele nouă etape din Seria a 3-a a Ligii 3.

Vestiarul „stegarilor” este un butoi cu pulbere înaintea meciului de sâmbătă cu U Craiova 2. Jucătorii sunt bulversați de haosul care domnește în clubul brașovean, antrenorul se ceartă cu masorul, iar pentru a gestiona situația de criză, Stîngă a decis să închidă antrenamentele! „Vreau să fiu doar eu cu jucătorii să pot gestiona situația”, își explică Stîngă decizia.

„Se discută despre desființarea echipei!”

Antrenorul brașovean nu a mai rezistat, iar, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, a făcut publice toate nemulțumirile cu care se confruntă în vestiarul echipei. „A fost o săptămână cu multe tensiuni. Suntem într-o situație delicată. În vestiarul nostru se discută despre desființarea echipei! Sunt jucători care și-au manifestat intenția de a pleca și mi-au spus că au oferte, sunt jucători care se tem să joace de teamă să nu aibă soarta lui Ema Popa, Poverlovici sau Aby Popa, care sunt nevoiți să-și plătească din propriul buzunar banii necesari refacerii după accidentări. Lumea așteaptă doar rezultate de la noi, însă nimeni nu mișcă nimic concret. Jos pălăria în fața jucătorilor pentru ce au făcut până acum. Nu am ce să le reproșez, sunt 100% alături de ei din toate punctele de vedere”, a spus Stîngă, citat de Monitorul Expres.

A închis porțile la antrenamente

Antrenorul echipei brașovene a explicat decizia de a închide antrenamentele pentru a-i proteja pe jucători. „Am luat decizia de a închide antrenamentele, pentru ca vreau sa-mi protejez jucatorii, atât cât pot, de anumite lucruri care se întâmpla în jurul echipei. Atâta timp cât eu voi fi antrenor la această echipă, până nu se va rezolva situația clubului, să avem o conducere, antrenamentele vor fi închise! Vreau să fiu doar eu cu jucătorii și să pot gestiona situația. Jucatorii sunt iritați, sunt foarte nervoși și de aceea am luat această măsură. Vasile Dochița s-a retras după meciul cu Turnu Măgurele din cauza problemelor medicale, Paul Enache a ajutat cât a putut și a văzut că nu poate mai mult și simt că s-a retras și el. La club am rămas eu cu Andrei Șanta, Claudiu Cazan și Dan Crainiciuc. Eu încă mai am încredere că Primăria și Consiliul Județean Brașov se vor implica. Această echipă este singura din Brașov care poate să ducă mai departe acest fenomen social care este fotbalul. Dacă ne ajută Dumnezeu și câștigăm meciul cu Craiova 2 o să-mi depășesc atribuțiile și voi merge personal să discut cu primarul George Scripcaru, dar și cu președintele CJ, Adrian Veștea. Fac un apel către fanii brașoveni să vină la meci, să cumpere bilete, pentru că situația clubului este precară și avem nevoie de bani pentru organizarea jocului”, a declarat Stîngă.

Referitor la meciul cu U Craiova 2, Stîngă a spus că „întâlnim o echipă cu jucători tineri, foarte talentați și care practică un joc spectaculos. Le-am spus băieților că vom avea un meci greu, sper că au înțeles acest lucru, iar sâmbătă vor da tot ce au mai bun și vor câștiga cele trei puncte”.

„Nu este posibil ca masorul să certe antrenorul”

Florin Stîngă a recunoscut și faptul că a avut unele dispute cu Gică Vișănescu, masorul echipei. „Referitor la problemele ivite cu Gică Vișănescu, ceea a făcut el nu este normal, el este un simplu masor la echipă. A fost pentru a patra oară când m-a jignit și a ridicat tonul la antrenor, ceea ce nu este posibil la un club profesionist. Din respect pentru dânsul, pentru tot ceea ce a făcut pentru acest club, nu am reacționat, dar a patra oară este deja prea mult. Toți trebuie să înțeleagă că fără disciplină și fără respect nu putem face nimic. E dureros ce a făcut dânsul, eu cred că a fost și influențat de anumiți oameni. Nu este posibil ca masorul să certe antrenorul!”, a încheiat Florin Stîngă.

Moldoveanu, anunțat titular

La conferința de presă organizată ieri de ACS SR Brașov au fost prezenți și Iulian Moldoveanu și Ștefan Nicolau. Moldoveanu a fost anunțat de Stîngă că va fi titular în meciul cu Craiova 2.

„A venit rândul lui Moldoveanu să apere, eu am încredere în el și cred că poate să se impună ca titular. Totul depinde doar de el”, a spus Stîngă.

Chiar dacă nu a mai jucat într-un meci oficial de luni bune, fostul portar al Preciziei, este convins că va confirma așteptările. „Eu am încredere în mine, dar și în colegii mei. Sunt convis că până la ora jocului ne vom debarasa de toate problemele din jurul echipei și vom câștiga cele trei puncte”, a spus portarul brașovean.

Mijlocașul Ștefan Nicolau este nerăbdător să debuteze și el în tricoul galben – negru. „Îmi aștept rândul și voi juca atunci când se va considera că pot ajuta mai mult decât cei care joacă acum. Îi cunosc pe mulți dintre jucătorii de la U Craiova 2, am fost adversari în perioada în care jucam la Ardealul Cluj”, a spus Nicolau.

Meciul ACS SR Brașov – U Craiova 2, contând pentru etapa a 10-a din Seria a 3-a a Ligii 3, este programat sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul Tineretului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 12:35 Stiri
Pe aceeași temă