INTERVIU | Mircea Bornescu, îndrăgostit de echipa lui Mititelu: „Pentru mine, ea este adevărata Universitatea Craiova”. Fostul portar, tentat să lucreze în conducerea clubului din Liga 3

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Oct. 2019, 11:36 Actualizat: 13 Oct. 2019, 11:37 Stiri

Mircea Bornescu (39 de ani) a vorbit într-un interviu pentru ProSport despre „FC U” Craiova, despre Craiova din Liga 1, dar și despre planurile sale. Fostul portar al alb-albaștrilor a recunoscut că i-ar plăcea să se alăture conducerii clubului lui Adrian Mititelu, din care face parte și Marcel Pușcaș sau Robert Săceanu.

Mircea, ai început să mergi din ce în ce mai des la meciurile din Liga 3 ale lui „FC U” Craiova. Ce te determină să te duci la partidele acestei formații?
Pentru mine această formație este Universitatea Craiova. Echipa din Liga 3 este continuatoarea de drept a adevăratei Universitatea Craiova. Spun acest lucru de la bun început, ca să fiu foarte bine înțeles. Nu mă interesează echipa domnului Rotaru din Liga 1, deoarece eu nu am jucat niciodată în viața mea la acea formație. Nu are cum să fie pentru mine Universitatea Craiova echipa respectivă.

Ce ai simțit când ai plecat în urmă cu zece ani de la FC Universitatea Craiova?
Vă spun foarte sincer că mi-au dat lacrimile când am auzit că trebuie să plec (n.r. – a mers la Rapid). Dacă era după mine, atunci eu aș fi vrut să îmi închei cariera la FC Universitatea Craiova. M-a durut foarte tare despărțirea de această formație. Pe de o parte, să știți că pe undeva am înțeles că trebuia și Silvică Lung, oarecum, promovat. Era, pe atunci, un tânăr de mare perspectivă, dar, totuși, cred că ne puteam despărți într-un alt mod. Însă acum nu mai contează. Important este că am rămas cu sufletul în continuare alături de Știința și chiar îmi doresc să mă întorc la acest club. Eu înainte să semnez cu Universitatea Craiova primisem o ofertă de la Steaua, dar inima a decis să semnez cu Știința.

„Nu îmi doresc să fiu antrenor. Aș dori să lucrez în conducere”

Crezi că poți să lucrezi în stafful tehnic al lui Eugen Trică?
A, nu! Nu se pune problema. Eugen Trică are stafful său foarte bine structurat, iar eu nu îmi doresc să fiu antrenor. Dacă s-ar putea, atunci aș dori să lucrez în conducerea clubului. Aș dori să le dau o mână de ajutor lui Robert Săceanu și Marcel Pușcaș. Însă, nu depinde doar de mine o posibilă revenire la „FC U”. Trebuie să mai fie de acord și domnul Mititelu.

Ultima oară ai fost la meciul dintre „FC U” și „U” Cluj din Cupa României. Cu ce părere ai rămas?
Ca să fiu foarte sincer, în primele 40 de minute, Știința s-a ridicat la valoarea adversarului. Mai bine spus, a fost chiar peste „U” Cluj, dar în partea a doua a jocului ardelenii au profitat de experiența în plus pe care au avut-o față de tinerii jucători de la „FC U”. Iar eu cred că dacă se intra la vestiare cu 2-0, nu cu 2-1, atunci alta ar fi fost soarta partidei.

„FC U va avea un avans consistent de locul 2 încă de la sfârșitul turului”

Crezi că „FC U” va promova în Liga 2?
Absolut! Nici nu se pune problema. Eugen Trică are cea mai bună echipă din Seria 4, Liga 3. Nu cred că trebuie să facem presiuni în plus pe actualii jucători din lot, deoarece o să vedeți că cei de la „FC U” vor avea un avans consistent de locul 2 încă de la sfârșitul turului acestui campionat.

Ce crezi că va urma la Liga 2?
Este clar că la Liga 2 îți trebuie un alt buget, dar și câteva plombe în actuala echipă. Însă eu sunt convins că Eugen Trică știe foarte bine să își gestioneze lucrurile. Însă el o va lua în mod sigur pas cu pas, meci cu meci.

Revenind la perioada petrecută de tine la Universitatea Craiova, crezi că generația ta de atunci, cu Florin Costea în mare formă, putea să câștige vreun trofeu în Liga 1?
Acest lucru ne-am dorit și noi. Am vrut enorm să câștigăm un trofeu pentru Universitatea Craiova și chiar ne făcusem o echipă foarte bună. Am fost foarte aproape și de o calificare în cupele europene, dar am pierdut acel meci din ultima etapă cu Vasluiul. Nu uitați că, în acei ani, generația noastră se lupta cu șase-șapte echipe foarte puternice din Liga 1. Pe atunci noi ne luptam cu Steaua, CFR Cluj, Unirea Urziceni, Vaslui, Dinamo, Rapid, Oțelul. Acum campionatul în Liga 1 mi se pare mult mai slab.

Retras din activitate în 2017, după ce ultima dată a jucat pentru FC Voluntari, Mircea Alexandru Bornescu a evoluat în cariera sa la nouă cluburi, unul singur din afara țării. „Pepe” a început fotbalul la Juventus București, iar apoi a jucat pentru Unirea Alba Iulia, Universitatea Craiova, FC Caracal, Rapid, Kavala (Grecia), Petrolul, „U” Cluj, Rapid și FC Voluntari.

Articol scris de Daniel VLAD

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Oct. 2019, 11:36 Actualizat: 13 Oct. 2019, 11:37 Stiri
Pe aceeași temă