”FC U” Craiova, fără Eugen Trică pe bancă, speră să obțină cu ASU Poli prima victorie pe noul ”Ion Oblemenco”: ”Echipa este într-o creștere evidentă.” Lotul pentru jocul cu timișorenii și situația portarului Robert Popa

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 16:10 Liga 2
”FC U” Craiova, fără Eugen Trică pe bancă, speră să obțină cu ASU Poli prima victorie pe noul ”Ion Oblemenco”: ”Echipa este într-o creștere evidentă.” Lotul pentru jocul cu timișorenii și situația portarului Robert Popa

”FC U” Craiova nu-l va avea pe banca tehnică pe Eugen Trică la meciul cu ASU Politehnica Timișoara, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2 și la a cincea încercare de a câștiga pe noul stadion ”Ion Oblemenco”.

Până acum, echipa patronată de Adrian Mititelu a pierdut de două ori pe această arenă în Cupa României, de fiecare dată în faza 16-imilor, 2-3 cu ”U” Cluj și 1-3 cu ASU Poli, iar în campionatul Ligii 2 are un eșec, 1-2 cu CS Mioveni, și o remiză, 0-0 cu Farul.

Eugen Trică, înainte de meciul cu ASU Poli: ”Sperăm să facem o partidă bună și să câștigăm cele trei puncte”

Eugen Trică a fost eliminat, pentru proteste, după fluierul final al jocului cu CS Mioveni (scor 0-0), din prima etapă a play-off-ului, rundă la finalul căreia ”FC U” Craiova a pierdut poziția de lider în detrimentul Rapidului. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 36, însă giuleștenii au un golaveraj mai bun, 1-0 față de 0-0.

Pentru acel cartonaș roșu direct, Trică a primit o suspendare de doar un meci, dar și o amendă de 4540 de lei.

Antrenorul principal a fost prezent la conferința de presă pentru a vorbi despre meciul cu ASU Poli, echipă care are trei puncte în minus în clasament.

”Ne așteaptă un alt joc important din play-off, pe care trebuie să îl câștigăm. Vom întâlni Politehnica Timișoara, o echipă cu tradiție mare în fotbalul românesc, o echipă cu suporteri foarte mulți, cu suporteri adevărați (n.r. – Trică confundă vechea Poli cu actuala ASU Poli, o echipă care nici nu pretinde să fie recunoscută drept originala echipă a Timișoarei. Într-adevăr, suporterii ei sunt cei care au susținut vechea echipă, falimentară acum), o echipă care joacă un fotbal de calitate, cu o defensivă bună și cu un atac la fel de bun, jucători cu experiență, jucători care au împreună cred că peste 100 și ceva de meciuri în Liga 1.

Noi, sperăm să facem o partidă bună și să câștigăm cele trei puncte. Asta ne dorim cu toții. Echipa este într-o creștere evidentă. Am făcut o partidă bunicică la Mioveni, păcat că n-am reușit să marcăm, la ocaziile pe care le-am avut. Dar sperăm mâine ca băieții mei să fie lucizi în fața porții și, cum le spun eu tot timpul, la o juma de ocazie avută să reușească să marcheze. Pentru că asta lipsește în momentul de față, și sunt ferm convins că mâine vor face o partidă foarte bună.

Băieții au scăpat de presiune după calificarea în play-off, iar sâmbătă trebuie să facem un joc bun și să câștigăm. Ați văzut și voi că Rapid a legat trei victorii și ne-a egalat la puncte. Acum câteva etape ei erau pe locul 11-12”, a spus Trică.

Trică va fi suspendat acest meci, iar rolul său pe bancă îl va prelua Ovidiu Dănănae

Rolul său pe banca tehnică va fi luat de antrenorul secund Ovidiu Dănănae, însă Trică poate foarte ușor să dea și el indicații din tribună, fiindcă nu vor fi spectatori și se va face auzi la fel cum ar fi fost pe marginea terenului.

”Pe bancă, la acest meci o să stea asistentul meu Ovidiu Dănănae, dar o să fie acolo și Robert Săceanu. Eu voi sta în tribune alături de managerul Mircea Bornescu. Băieții știu foarte bine ce vor avea de făcut pe teren. Normal că mi-aș dori să avem spectatori în tribune, iar noi avem nevoie de Peluza Sud 97. Fotbalul fără spectatori este ca nunta fără lăutari”, a mai spus Eugen Trică.

Mircea Bornescu: ”Vream doar cele trei puncte, nu contează scorul”

Managerul general Mircea Bornescu, nelipsit de la conferințe până acum, de când a fost instalat în funcție, odată cu Eugen Trică, așteaptă o victorie, fără să îl intereseze scorul.

”Ne dorim toate cele trei puncte, deoarece toate meciurile sunt importante. Toate echipele din acest play-off au șanse și niciun meci nu este ușor. Nu contează scorul, deoarece ați văzut și voi că se marchează în play-off destul de puțin. Vream doar cele trei puncte și să mergem apoi concentrați pentru următorul meci. Băieții s-au pregătit foarte bine și sper că vom câștiga.

Mi-am cumpărat și eu abonament și am foarte mulți prieteni și la București. Le-am spus și lor să își cumpere abonamente. Trebuie să fim cu toți lângă Universitatea Craiova și să le arătăm băieților că suntem cu ei. Îmi doresc să promovăm noi cu Rapidul. Fotbalul românesc are nevoie în Liga 1 de echipe cu tradiție și cu galerii foarte puternice. Însă cel mai important este ca noi, Universitatea Craiova, să promovăm”, a spus Bornescu, citat de ediție.ro.

ASU Poli, un egal și o victorie în meciurile din acest sezon cu ”FC U” Craiova

”FC U” Craiova și ASU Poli sunt la al treilea meci direct în acest sezon. Prima dată s-au întâlnit în campionatul Ligii 2, în etapa a 11-a a sezonului regular, pe arena Știința din Timișoara, unde scorul a fost unul de egalitate, 0-0. A doua oară au jucat pe ”Ion Oblemenco”, la Craiova, în 16-imile Cupei României, unde bănățenii s-au impus cu 3-1.

În acest moment, înainte de disputarea etapei a 2-a a play-off-ului Ligii 2, ”FC U” Craiova ocupă locul 2, cu 36 de puncte, dar e la egalitate cu liderul Rapid, care are un golaveraj superior: 1-0 față de 0-0. ASU Poli, cu 33 de puncte, ocupă locul 5 din 6.

Meciul de pe ”Ion Oblemenco” are loc sâmbătă, de la ora 14:00.

Robert Popa nu joacă nici cu ASU Poli: ”Aș intra și mâine în poartă, dar nu se poate acum acest lucru”

Înaintea jocului de sâmbătă, ”FC U” Craiova s-a antrenat astăzi, vineri, pe noul stadion de atletism din Craiova, iar Eugen Trică a oprit, potrivit ediție.ro, un lot format din 21 de jucători.

Eugen Trică are două probleme de lot pentru acest meci. Diallo și Robert Popa se află în continuare într-un program de recuperare după ruputrile musculare suferite în partidele cu Concordia Chiajna, respectiv Farul Constanța.

Raicea, Luboya, Anghelina sau Diakite nu au prins lotul pentru acest meci. În schimb, în lot a revenit Alexandru Blidar, cel care a fost suspendat pentru partida de la Mioveni, după eliminarea de la Reșița.

Lotul ”FC U” Craiova pentru meciul cu ASU Poli: Sorin Mogoșanu, Mario Enache (portari), Alexandru Gîț, Radu Negru, Costinel Gugu, Lorenzo Paramatti, Denis Ispas, Jeremy Huyghebaert (fundași), Valentin Munteanu, Marian Stoenac, Călin Cristea, Dragoș Albu, William Baeten, Vlad Pop, Alexandru Blidar, Ignacio Cacheiro, Robert Răducanu (mijlocași), Andrea Compagno, Claudiu Bălan, Adrian Voicu și Andrei Ciolacu (atacați).

În ceea ce-l privește pe portarul Robert Popa (18 ani), acesta a început un program de recuperare prin kinetoterapie de aproximativ o săptămână. În urma efecturării unei ecograf s-a descoperit căa suferit o ruptură musculară în meciul cu Farul.

”Dacă ar fi după mine, eu aș intra și mâine în poartă, să îmi ajut echipa, dar nu se poate acum acest lucru. Trebuie să urmez un program bine pus la punct de recuperare cu stafful nostru medical pentru a mă recupera. De șase zile am început un program de recuperare prin kinetoterapie, iar eu sper să fiu apt și să pot juca în meciul cu Rapid. Îmi doresc foarte mult să se întâmple acest lucru. Am suferit o ruptură musculară de 5 milimetri. Însă, important este să mă refac foarte bine”, a spus Popa, pentru ediție.ro.

Foto: Ediție

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă