INTERVIU cu jucătorul care i-a adus Dunării promovarea în Liga 2. Andrei Valentin spune ce a schimbat Ionel Ganea la echipa din Călărași

Marius ANGHEL 05 Jun. 2015, 15:08 Stiri

Dunărea 2005 Călărași a promovat în Liga 2 la capătul unui sezon disputat în Seria a II-a a Ligii 3. Juventus București și Delta Dobrogea Tulcea au fost principalele contracandidate la primul loc, însă echipa antrenată de Ion Răuță și mai apoi de Ionel Ganea a reușit să le ia fața. Obiectivul și l-au îndeplinit în ultima etapă a sezonului, atunci când au câștigat pe terenul rivalei județene, Înainte Modelu. Au obținut un 1-0 cu greu, marcatorul singurului gol și practic cel care le-a adus promovarea a fost Andrei Valentin.

Mijlocașul introdus pe teren în minutul 66 a marcat golul promovării în minutul 75. Reușita sa readus după 20 de ani orașul Călărași în Liga 2.


Momentul bucuriei după ce Andrei Valentin deschidea scorul la Călărași

Într-un interviu acordat ziarului Ediția, jucătorul de 26 de ani spune că vrea să-și prelungească contractul cu Dunărea și să joace în Liga 2. Acesta vorbește despre schimbarea pe care a făcut-o Ionel Ganea la echipă și despre șansele de menținere în eșalonul secund.


Andrei Valentin a început fotbalul la Oltenița, la vârsta de 9 ani. A ajuns să joace apoi pentru clubul FRB București în campionatul Bucureștiului, grupa 88, iar la 18 ani a semnat cu Prefab 05 Modelu, de unde ulterior a fost împrumutat la Phoenix Ulmu, echipă cu care a promovat în Liga a 3-a. După ce Phoenix s-a desființat, Valentin a semnat cu CS Balotești, unde a jucat doi ani. Apoi a venit la Dunărea, unde a reușit o promovare pe care călărășenii o așteptau de 20 de ani.


– Cum a fost când ai marcat golul victoriei cu Modelu?
– Cum sa fie…  extraordinar! Mă bucur că am reușit să marchez pentru că se simțea o presiune foarte mare pe echipă, deoarece, la Tunari, Juventus conducea și noi puteam pierde promovarea. Important era ca noi să câștigăm și indiferent cine marca, bucuria era la fel de mare.

– Prin golul tău Dunărea a urcat în Liga 2. Cum te simți?
– Dunărea a promovat în Liga a 2-a datorită echipei, antrenorilor și conducerii care timp de un an au muncit enorm pentru îndeplinirea obiectivului propus. Golul marcat de mine a fost cireașa de pe tort. Sunt foarte fericit că din toamnă Dunărea va juca cu echipe mari din fotbalul românesc și va putea să își demonstreze valoarea și forța de care dă dovadă.


Andrei Valentin (nr. 10) trece cu Dunărea Călărași prin cele mai bune momente din cariera sa

„Prin această promovare realizările mele cresc și satisfacția este mult mai mare”

– Este Dunărea cea mai bună perioadă din cariera ta?
– De când am ajuns la Dunărea mereu am fost constant în evoluții doar că acum prin această promovare realizările mele cresc și satisfacția este mult mai mare. O altă perioadă bună a fost când evoluam și la fotbal și la futsal.     

– Crezi că Dunarea face față la Liga a 2-a?
– Dunărea are în momentul de față un grup foarte bun cu care cred că va putea face față în Liga a 2-a, chiar dacă este un nivel mai ridicat. Este important ca toată lumea să își dorească să păstrăm Dunărea în acest eșalon și poate în câțiva ani să țintească și promovarea în Liga 1.   

– S-a schimbat ceva la echipă de când a venit Ganea?
– De când a venit dl. profesor Ganea, echipa a început să joace mai ofensiv, drept dovadă fiind și ultimele patru etape în care am reușit să marcam 24 de goluri. Ne-a redat încrederea în noi și este mereu alături de echipă. Un rol important în promovarea echipei l-a avut și fostul antrenor, Ion Răuță, și tot stafful care se ocupă de pregătirea echipei.        

– Joci în Liga 2-a cu Dunărea sau părăsești echipa?
– Este clar că Dunărea este prima mea prioritate, dar acum nu depinde doar de mine. Dacă nu voi ajunge la un acord cu cei din conducerea clubului, atunci voi pleca la o altă echipă.


Mijlocașului de la Dunărea i-ar plăcea să joace la Dinamo

„Sunt dinamovist, deci mi-aș dori să joc la ei”

– Ai avut și alte oferte când erai la Călărași?
– Am avut o ofertă de la Liga a 2-a la începutul sezonului, dar am discutat cu oficialii clubului, mi-au spus că se dorește promovarea și la Călărași și am hotărât să rămân alături de echipă, să ajut la îndeplinirea obiectivului. Acum, la final de sezon, sunt foarte fericit că am reușit acest lucru.   

– La ce echipă ai vrea să joci din țară? Din Europa?
– Sunt dinamovist. Deci mi-aș dori să joc la ei, iar din Europa sunt mult prea multe echipe mari și nu știu ce să aleg. Totuși aleg Barcelona, deși este un vis mult prea mare.      

– Care este modelul tău ca jucător?
– Leo Messi. Din punctul meu de vedere este cel mai bun fotbalist din lume. Îmi place că are o tehnică extraordinară în regim de viteză și întotdeauna scoate foarte lejer adversarul din joc prin driblingurile sale, iar execuțiile lui sunt fabuloase.     

– Ce le transmiți suporterilor călărășeni, acum când jucați în Liga a 2-a?
– La ultimele meciuri din acest sezon suporterii au început să vină iarași alături de echipă și au făcut o atmosferă minunată, susținând echipa la bine și la greu. În Liga a 2-a îi așteptăm în număr cât mai mare la stadion pentru că vor avea ce să vadă și promitem să nu îi dezamăgim, să le aducem multe bucurii și să se mândrească cu echipa pe care o au! Hai, Dunărea!!!

CITEȘTE și: VIDEO | Călărașiul revine în Liga 2 după 20 de ani! Victoria Dunării de la Modelu nu a fost lipsită de emoții

INTERVIU | Ionel Ganea a promovat cu Dunărea Călărași: „Vreau în Liga 1”

Juventus ar fi ratat la „masa verde” promovare dacă se impunea în Seria a II-a. Bucureștenii au pierdut un meci din cauza amatorismului

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 05 Jun. 2015, 15:08 Stiri
Pe aceeași temă