INTERVIU | Ionel Ganea a promovat cu Dunărea Călărași: „Vreau în Liga 1”

Marius ANGHEL 31 May. 2015, 15:58 Stiri

Adus la echipă la finalul lui aprilie, cu cinci etape înainte de final, fostul internațional Ionel Ganea a reușit, vineri seară, promovarea din Liga 3 în Liga 2 cu Dunărea Călărași, după 1-0 pe terenul conjudețenei Înainte Modelu. Cu cinci victorii în cinci meciuri și un golaveraj de Cartea Recordurilor, 27-3, adică peste cinci goluri pe meci, „Ganezul” și-a îndeplinit obiectivul, chiar dacă, la ultimul meci, a avut ceva emoții, golul victoriei fiind marcat în minutul 75.

După meciul de la Modelu, fostul antrenor al Rapidului a fost ovaționat de galeria călărășeană și a dansat hora bucuriei împreună cu jucătorii săi.

Ionel, cum e să antrenezi în Liga 3 și să promovezi?
Pentru acest oraș, înseamnă foarte mult, pentru că nu au mai fost în Liga a doua de 20 de ani. Pentru mine, nu știu dacă înseamnă foarte mult, eu am jucat la un nivel foarte înalt fotbal și doresc să ajung și ca antrenor la același nivel.

Vei continua la Călărași?
Dacă voi ajunge la un acord cu conducerea clubului și dacă se dorește un proiect mai lung, eu vreau promovarea în prima ligă!

Se poate așa ceva într-un oraș mic, precum Călărașiul?
Bineînțeles că lotul trebuie îmbunătățit, dar, cu răbdare și cu muncă, se poate orice. Mai întâi trebuie făcută o echipă competitivă pentru Liga a doua, iar apoi ne putem gândi și mai departe.

Cum a fost trecerea de la Liga 1 la Liga a 3-a?
Când am avut oferte de la Liga 1, am antrenat acolo. Dacă mi-a venit oferta asta acum, din Liga a 3-a, dar de la o echipă cu pretenții, am acceptat. Am preferat o echipă mică, dar având obiective mari.

Foarte multe goluri marcate de când ai venit tu, mai puțin în acest ultim meci decisiv…
Am avut acum și multe probleme de lot, un jucător suspendat și trei accidentați.

„Ca fotbalist, am pornit de la Liga a IV-a!”

Tu îți dorești să rămâi aici?
Da, de ce nu? Nu vedeți ce probleme sunt la Liga 1? Mai bine la o echipă mică, dar cu obiective mari. Așa mi-am clădit și cariera.

Ai luat-o de jos.
Chiar de la Liga a patra, dar puțini știu asta.

„Suporterii și Moraru au distrus Rapidul”

Ce zici de retrogradarea Rapidului?
Nu aș vrea să mai spun mare lucru.

Ai fost totuși antrenorul echipei la începutul campionatului…
Am fost, așa este. Suporterii aceia care se dau mari rapidiști și acest Moraru, care se dă mare patron, au distrus acest club. Din păcate, nu e patron.

CITEȘTE și cronica meciului promovării:  VIDEO | Călărașiul revine în Liga 2 după 20 de ani! Victoria Dunării de la Modelu nu a fost lipsită de emoții

Articol scris de Florin CARAMAVROV
Foto: Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 31 May. 2015, 15:58 Stiri
Pe aceeași temă