VIDEO | Călărașiul revine în Liga 2 după 20 de ani! Victoria Dunării de la Modelu nu a fost lipsită de emoții

Marius ANGHEL 31 May. 2015, 10:02 Stiri
VIDEO | Călărașiul revine în Liga 2 după 20 de ani!** Victoria Dunării de la Modelu nu a fost lipsită de emoții

Orașul Călărași are din nou echipă în Liga a 2-a, pe AFC Dunărea 2005, după 20 de ani de așteptare! Echipa pregătită de Ionel Ganea a câștigat la limită, vineri, în ultima etapă a Ligii 3, a 26-a, pe terenul formației Înainte Modelu, scor 1-0, și a câștigat titlul de campioană în Seria a II-a. Golul lui Valentin Andrei din minutul 75 a adus victoria Dunării și a dat startul sărbătorii. Juventus București a câștigat și ea, scor 2-1, la CS Tunari, însă s-a clasat pe locul 2, cu un punct mai puțin față de lider.

Dunărea Călărași avea nevoie de victorie în meciul cu Înainte Modelu pentru a-și menține prima poziție din clasamentul Seriei a II-a și a bifa titlul și promovarea în Liga 2. Trupa lui Ionel Ganea a fost primită la Modelu de un stadion arhiplin și o galerie pătimașă, însă, pe teren, adversarii le-au dat emoții. Rivalitatea dintre cele două grupări călărășene a dus la un meci strâns, disputat, decis pe final de un gol care a evitat rezultatul, 0-0, pe care Juventus în obținea aici în urmă cu două săptămâni și care îi cobora de pe fotoliul de lider, obținut norocos după retragerea Viitorului Axintele.

Miza celor trei puncte s-a văzut încă din start asupra jucătorilor de la Dunărea. Cu o medie de peste șapte goluri înscrise pe meci sub conducerea lui Ionel Ganea, liderul nu s-a mai avântat în atac și a preferat să joace pragmatic pentru a nu fi surprins. Totuși, așteptarea unei greșeli a modelenilor lui Valeriu Petrescu a întârziat să apară și golul lui Goge de la Tunari prin care aducea în avantaj pe Juventus producea și mai multă tensiune. Golurile întârziau să apară, iar în partea cealaltă bucureștenii își măreau avantajul după un autogol al lui Mihăiță Gheorghe. Cu o zi mai devreme, Steaua trăia aceleași emoții, nu putea înscrie la Iași, în timp ce la Târgu Mureș ASA era în avantaj și era principala favorită la titlu. Totuși, ca și în Liga 1, calculul era simplu. O victorie a Dunării anula toate golurile „Bătrânei Doamne” și o transforma în campioană. Pe teren însă, jucătorii de la Înainte erau mai incisivi și de multe ori au pus probleme la poarta apărată de Dobre. Bolat (12), Tene (20), Stavilă (28) și Antoniev (40), ultimul cu cea mai mare situație de gol, atunci când a șters vinclul, au dat emoții suporterilor călărășeni, în timp ce de partea cealaltă doar Tudor (13) s-a evidențiat o dată pe durata primei reprize. S-a intrat însă la cabine cu rezultat alb.

Dunărea a avut altă față în a doua repriză

A două repriză a fost însă total opusă celei dintâi. „Ganezul” a schimbat registrul tactiv și Dunărea se impunea în atac. Luca (50) înscria spectaculos cu capul, dar golul său era anulat pentru offside, spre disperarea galeriei conduse de căpitanul Mircea Ștefan, suspendat pentru acest meci decisiv. Golgheterul Alexandru (68) a trimis și el milimetric pe lângă vinclul lui Dobre, însă tribunele arhipline nu mai aveau să ofteze în minutul 75. Nou-intratul Valentin Andrei finaliza cu un șut de la limita careului mare și promovarea era doar o chestiune de timp. Alexandru (77) ar fi putut majora decisiv imediat scorul, însă, scăpat singur cu Dobre, a fost blocat către gol de parada incredibilă a goalkeeperului.

Truță putea să le dea însă lovitura de grație în prelungiri, în minutul 90+2, atunci când, scăpat spre poartă, a fost ajuns din spate și deposedat de Țenea, spre ușurarea călărășenilor. Nu a fost să fie cu noroc pentru Juventus și Dunărea pornea sărbătoarea alături de fani, și pe stadionul din Modelu, dar și pe cel din Călărași, acolo unde s-au îndreptat după finalul jocului pentru a petrece cu șampanie promovarea în Liga 2.

Înainte Modelu: Dobre – Antoniev, Nicodim, Matei, Nițescu – Mitrea (Truță 83), Huzuneanu (Calagi 80), Patrianca, Bolat – Tene (M. Ștefan 56), Stavilă (Tănase 85)
Antrenor: Valeriu Petrescu

Dunărea Călărași: Popa – Țenea, Năstase (Zaharia 60), Bumbac, Botea – M. Tudor, S. Popescu, Chebac, V. Petre (V. Andrei 66) – Luca (Butoi 89), V. Alexandru
Antrenor: Ionel Ganea

Foto: Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 31 May. 2015, 10:02 Stiri
Pe aceeași temă