Înapoi în joc. Fortuna a câștigat la Târgoviște și îi suflă în ceafă Chindiei

Marian Dima, Marius ANGHEL 28 Apr. 2014, 14:55 Stiri

Fortuna Poiana Câmpina a arătat așa cum își dorește Radu Călin – finanțatorul ei – în derbiul cu Chindia! O echipă de eșalon secund! A învins cu 2-1, meritat, la capătul unui meci în care a fost superioară din toate punctele de vedere formației gazdă, „răzbunând” eșecul din urmă cu două săptămâni.

Vali Munteanu a marcat o dublă, primul gol în min. 4, cu un șut la colțul lung, după o minge „așezată” de Chipirliu, apoi aceiași protagoniști au făcut „șah-mat” defensiva gazdelor, Munteanu fiind lăsat „singur cu portarul” de pasa colegului său, pentru 2-0 (min. 32). Între timp, Chindia avusese o bară, prin Honciu (min. 21).

După pauză, prima mare ocazie a aparținut aceluiași Munteanu, care a nimerit bara transversală cu o torpilă din 16 metri, pentru ca, pe final, raportul de forțe să se inverseze. Gazdele au crescut în joc, au pus presiune mai mare, au și marcat, prin Pătru, după un penalti ușor acordat de centralul Radu Petrescu (min. 81, 2-1, după un fault Marin la Bucă), iar pe final, Cerchez putea egala, dar ar fi fost nemeritat un astfel de deznodământ. Fortuna – cu principalul Stăncioiu în tribună, suspendat fiind, a gestionat pragmatic prelungirile, apelând la „trucurile” obișnuite pentru a menține avantajul care a readus-o cu șanse bune în lupta pentru locul 1.

Pe cont propriu

Prin acest rezultat, Fortuna are acum șansa de a promova fără a mai depinde de alte rezultate din cele 8 etape de play-off rămase. Teoretic, dacă prahovenii bat în toate meciurile rămase de jucat, atunci sunt 100% în eșalonul secund! De săptămâna aceasta, Fortuna va avea și un alt motiv de liniște, echipa revenind „acasă”, pe stadionul din Poiana Câmpina, acolo unde vineri, pe 2 mai, de la ora 18:00, se inaugurează noul gazon, la meciul cu FC Zagon.

Florin Stăncioiu (Fortuna): „Eu am spus de la început că avem echipă mai bună și asta s-a văzut astăzi. Am dominat prima repriză, am marcat de două ori, apoi, surprinzător pentru mine, pe final ei au fost un pic mai proaspeți, poate și din cauză că schimbările noastre nu au adus acel plus necesar. Este un pas mare spre promovare. Chindia nu m-a surprins cu nimic, au jucat așa cum știam – închis, pentru că dacă ieșeau la joc, probabil luau mai multe goluri”.

Silviu Dumitrescu: „Repriza 1 a fost mai bună de partea Fortunei, a doua – echilibrată. Consider victoria Fortunei meritată, până la urmă. Nu cred că Fortuna este favorită la promovare, campionatul este lung și se va juca, sunt multe meciuri dificile pentru ambele echipe. Am făcut greșeli individuale și colective în defensivă, iar asta ne-a costat”.

Chindia Târgoviște – Fortuna Poiana Câmpina 1-2 (0-2)
Stadion: „Eugen Popescu”, Târgoviște. Spectatori: circa 1500. Au marcat: Pătru (81- penalti) / V. Munteanu (4, 32).

Chindia: A. Popescu – Pătru, L. Marin, Ispas, C. Dinu (87 Dobrescu) – Vătavu (72 G. Voicu) – Văduva (55 D. Grigore), C. Anton, Honciu (cpt), Cherchez – N. Bucă. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Fortuna: Zegheru – D. Cristescu (60 Antohi), M. Marin (cpt), Șandru, G. Damian – Minciună, Barbu – V. Munteanu (68 Crosman), Camara (46 Jugaru), B. Năstase (65 Buhuși) – Chipirliu. Antrenor: Florin Stăncioiu.

Avertismente: Bucă (30), L. Marin (58), A. Popescu (90+1), Pătru (90+1) / Minciună (20), Chipirliu (33), Camara (34), M. Marin (81), Antohi (90+1), Zegheru (90+2), Damian (90+3), Șandru (90+4).
Au arbitrat: Radu Petrescu (București) – Mihai Cantemir (Făgăraș), Daniel Demetrescu (Rm. Vâlcea). Observatori: Stan Prodan (Alexandria – arbitraj) și Cristian Zalupca (București, organizare).
Jucătorul meciului: Valentin Munteanu (AFC Fortuna).

Articol scris de Marian Dima

Foto: Sport dâmbovițean

Marian Dima, Marius ANGHEL 28 Apr. 2014, 14:55 Stiri
Pe aceeași temă