Ilyeș și Buga se luptă pentru promovare. Cei doi foști „stegari” vor fi adversari în derbiul etapei 13 a Seriei 1 a Liigi 3. Miercurea Ciuc e lider, Hărman e pe doi

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 10:03 Stiri

Mugurel Buga și Robert Ilyeș, fotbaliști care împreună au peste 700 de meciuri în Liga 1, au ajuns la munca de jos și joacă și acum în Liga a 3-a. Buga va împlini în decembrie 39 de ani, Ilyeș are aproape 43 de ani, dar vârsta nu-i împiedică să mai joace fotbal.

Sâmbătă, de la ora 14:00, cei doi vor fi adversari într-un meci cu miză mare în Seria 1 din Liga a 3-a. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc este liderul din C1, cu trei puncte mai mult față de AFC Hărman, ocupanta locului doi.

Mugurel Buga, cel mai cunoscut jucător din lotul celor de la AFC Hărman, are doar cuvinte de laudă la adresa fostului său coechipier de la FC Brașov și Rapid. „Este incredibil cum Robert mai joacă la aproape 43 de ani! Am fost coleg cu el mulți ani, este un jucător care a dat totul pe teren, un caracter deosebit, cu o voință extraordinară și un adevărat lider în vestiar. Ușor, ușor ne vom retrage și noi, pentru că timpul nu iartă pe nimeni. Mă bucur de fotbal cât încă mai pot și sunt convins că așa gândește și Robert. Va fi un meci special, se întâlnesc primele clasate din această serie, însă nu cred că este un meci decisiv pentru promovare pentru că sezonul este lung și mai sunt multe meciuri de disputat. Avem o echipă bună, sper ca terenul de joc să fie în condiții acceptabile pentru a ne putea exprima cât mai bine și să câștigăm cele trei puncte”, a spus Mugurel Buga.

Ilyeș și bucuria de a juca fotbal

De cealaltă parte, la 42 de ani și 9 luni, Robert Ilyeș este cel mai în vârstă marcator din primele trei ligi din România!

„Ce mă face să mai joc la această vârstă? Bucuria de a juca fotbal, încă mă mai trezesc dimineața cu bucuria și plăcerea de a merge la antrenamente și jocuri. Mă bucur că Buga încă mai joacă, iar cu el în teren s-a văzut că Hărmanul a ajuns să se lupte la promovare. Am multe amintiri frumoase cu Buga, un jucător emblematic al Brașovului. Eu cred că el mai putea juca și ajuta FC Brașov cu experiența sa și în acest sezon”, a spus jucătorul și antrenorul ciucanilor.

Ilyeș așteaptă cu multă încredere meciul de sâmbătă și spune că o victorie a echipei sale ar tranșa, în mare parte promovarea în Liga a 2-a. „Va fi un meci important, se întâlnesc primele clasate din serie și sunt convins că ambele echipe vor da totul pe teren. Hărmanul are avantajul terenului propriu, dar noi vom merge deciși să câștigăm. O victorie la Hărman ar asigura în proporție de 80 la sută lupta pentru promovare. Avem parte de stabilitate financiară, la Miercurea Ciuc se dorește cu adevărat promovarea, astfel că avem toate condițiile să ne îndeplinim obiectivul”, a încheiat fostul căpitan al „stegarilor”.

Investiții la stadionul din Hărman

Cei de la AFC Hărman au pregătit cu mare atenție acest joc. Oficialii echipei au reușit să plătească jucătorilor și antrenorului salariile pe luna octombrie, dar și patru prime din acest tur de campionat, astfel că atmosfera în lotul brașovenilor este excelentă. Cei de la AFC Hărman au planuri mari și cu baza proprie. Astfel, șefii grupării brașovene au obținut finanțare pentru investiția de extindere a capacității tribunei, amenajarea unei tribune oficiale, dar și un sector destinat presei.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto principal: Pál Árpád

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 10:03 Stiri
Pe aceeași temă