SCM Gloria Buzău și-a încheiat cantonamentul de la Poiana Brașov cu o victorie la scor în amicalul cu AFC Hărman. Ilie Stan: „Am avut un program spartan”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2019, 12:42 Pregătiri, amicale

SCM Gloria Buzău și-a încheiat, joi, cele zece zile de cantonament la Poiana Brașov cu un meci amical desfășurat la Brașov, pe stadionul Tineretului. Echipa antrenată de Ilie Stan a întâlnit-o pe AFC Hărman, din Seria a 5-a a Ligii 3, pe care a învins-o cu 5-1. Formația brașoveană a fost victimă sigură în fața Gloriei, după ce până acum a susținut doar trei antrenamente, iar lotul pe care s-a bazat a fost unul format în grabă.

La fel ca în precedentul test desfășurat în acest stagiu de pregătire, antrenorul Ilie Stan a rulat toți jucătorii pe care i-a avut la dispoziție. Gloria a controlat jocul, însă desprinderea pe tabelă a venit pe finalul întâlnirii, atunci când brașovenii au picat fizic. Golurile buzoienilor au fost marcate de Cosmin Tucaliuc (26), Valentin Munteanu (30), Dragoș Huiban (73 – pen) și Florin Cazan (85, 87). Hărmanul a avut două mari ocazii în prima repriză, prin Buga și Covalciuc, iar în minutul 54 a redus din diferență prin reușita lui David Goșman, una care a adus aminte de golul lui Adrian Ilie din partida România – Columbia, de la Cupa Mondială din Franța, din 1998.

„Am avut un program spartan în acest cantonament de la Brașov și, în general, sunt mulțumit de atitudinea și implicarea jucătiorilor. Eu sper ca această muncă să se vadă în timpul campionatului”, a spus Ilie Stan, antrenorul echipei din Buzău.

„Nu aveam mari așteptări de la acest meci, ținând cont că am făcut doar trei antrenamente. Cât am rezistat fizic am ținut cât de cât pasul cu buzoienii. Golul lui Goșman? Execuție a la Adrian Ilie, bravo lui! Pentru noi urmează să ne pregăti și să încropim un lot pentru că din vechiul lot foarte puțini jucători vor rămâne”, a spus, citat de Moniotul Expres, Călin Moldovan, antrenorul Hărmanului.

SCM Gloria: Relu Stoian – Alexandru Gîț, Marius Ioniță, Mousa Konate (Ciprian Perju), Gabriel Nedelea, Cristian Balgiu, Branislav Luptak, Cosmin Tucaliuc, Valentin Munteanu, Valentin Alexandru, Marius Chipirliu. Imediat după pauză au intrat: Dragoș Balauru – Răzvan Catană, Dragoș Ceaușel, Sana Camara, Dragoș Huiban, Daniel Vîlsan, Florin Cazan, Mădălin Calu, Ricardo Mihalache, Andrei Enescu, Adelin Pîrcălabu, Liviu Godin.

AFC Hărman: Ailincăi – Pîrvulescu, Forika, Burlacu, Rusu – Leonte, Plumb – Răduțoiu, Covalciuc, Buga – Netbai. În repriza secundă au jucat: Potcoavă – Pîrvulescu, Burlacu, Roman, Bundea – Plumb (Covalciuc 76), Goșman – Pakucs, Cimpoi, Antone – Șandor

10-0 cu ACS Kids Tâmpa în primul amical

Altfel, la mijlocul stagiului de pregătire de la Poiana Brașov, SCM Gloria a disputat, sâmbăta trecută, un amical și cu grupa 2002 a celor de la ACS Kids Tâmpa. Partida desfășurată pe stadionul ICIM din Brașov a fost câștigată cu un sec 10-0 de jucătorii lui Ilie Stan. Atunci au marcat Tucaliuc, Val. Alexandru, Chipirliu, Pîrcălabu, Enescu, Godin, Vîlsan și Val. Munteanu (trei).

În prima repriză au jucat: Relu Stoian – Marius Ioniță, Ciprian Perju, Gabriel Nedelea, Alexandru Gîț, Cosmin Tucaliuc, Marius Chipirliu, Cristian Balgiu, Dragoș Huiban, Valentin Alexandru, Florin Cazan. După pauză au evoluat: Dragoș Balauru, Rareș Șerban – Răzvan Catană, Dragoș Ceaușel, Moussa Konaté, Sana Camara, Daniel Vîlsan, Mădălin Calu, Branislav Luptak, Andrei Enescu, Valentin Munteanu, Riki Mihalache, Adelin Pîrcălabu și Liviu Godin.

Buzoienii au alte patru teste stabilite

Odată cu încheierea acestui cantonament, jucătorii au primit liber până luni, atunci când va demara ultima parte a pregătirii pentru startul sezonului.

În acea perioadă vor susține mai multe amicale. Pe 17 iulie, la Buftea, Gloria va juca cu israelienii de la Hapoel Haifa. Pe 20 iulie o întâlnește pe teren propriu pe CSM Focșani, iar pe 24 merge în deplasare la aceeași echipă din Liga 3, iar pe 26 iulie are programat un test, pe stadionul din Crâng, cu CS Făurei.

De partea cealaltă, AFC Hărman joacă următorul amical împotriva unui alt adversar din Liga 2, CS Mivoeni, pe care îl întâlnește duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu.

Foto: SCM Gloria Buzău

Marius ANGHEL 12 Jul. 2019, 12:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă