Ilie Stan explică decizia de a semna cu SCM Gloria Buzău: „Am rămas surprins plăcut. Sunt pregătit din toate punctele de vedere”

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 09:07 Stiri
Ilie Stan explică decizia de a semna cu SCM Gloria Buzău:**

Fostul internațional Ilie Stan (51 de ani) s-a hotărât să revină acasă, la Buzău, cu stiloul în mână, pentru a semna cu SCM Gloria, echipă promovată în eșalonul secund după doar un sezon petrecut în Liga 3, Seria 1. Contractul a fost parafat la începutul săptămânii, obiectivul fiind clasarea în primele șase locuri în noua ediție a Ligii 2.

„Am antrenat odată pe FCSB și consider că am realizat ceva acolo. Nu pot însă uita că sunt buzoian și mă încântă revenirea pe banca tehnică a echipei din Crâng. Stabilitatea financiară a clubului, un lucru esențial de altfel, precum și faptul că se dorește un proiect viabil, care urmărește performanța și implicit readucerea oamenilor în tribune, stau la baza deciziei mele de a prelua conducerea tehnică a Gloriei Buzău. După discuțiile purtate cu cei care conduc destinele clubului, am rămas surprins plăcut, deoarece mi s-au părut destul de motivați în privința realizării obiectivelor. Eu sunt pregătit din toate punctele de vedere să mă alătur acestui proiect. La fiecare echipă pe care am antrenat-o am acumulat experiență și a venit momentul să pun totul în practică. Am nevoie de Gloria Buzău și ea de mine”, a declarat Ilie Stan pentru ProSport.

Referitor la staff, Ilie Stan a precizat că, deocamdată, nu a stabilit care vor fi colaboratorii săi, însă, cu certitudine, vor fi unii motivați și bine pregătiți.

La finalul săptămânii trecute, antrenorul buzoian s-a aflat la Stuttgart, la bunul său prieten Victor Forțu, un apreciat arbitru de volei în Germania, unde este stabilit de mai mulți ani.

Ilie Stan, originar din Pogoanele, localitate din județul Buzău, a avut primul rezultat ca antrenor pe banca Gloriei Buzău, unde a făcut echipă cu principalul Viorel Ion și au dus clubul în Liga 1. Ulterior a preluat-o ca antrenor principal pe Victoria Brănești, pe care a promovat-o din Liga 3 în Liga 1, în perioada 2008-2011. Le-a mai pregătit pe Dunărea Giurgiu, CS Mioveni, FCSB, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Al Urooba (Emiratele Arabe Unite), Zakho (Iraq), Farul Constanța, Al Shamal (Qatar), ASA Târgu Mureș și Foolad (Iran).

SCM Gloria Buzău este înființată în urmă cu doi ani, în 2017, în Liga a 4-a, și este la a doua promovare consecutivă, iar din vară va evolua în campionatul Ligii 2. Echipa din Crâng a fost prima echipă din Liga 3 care a obținut promovarea matematică în acest sezon, după ce a câștigat Seria 1 cu cinci etape înainte de final.

Articol și foto de Adi SOARE

 

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 09:07 Stiri
Pe aceeași temă