Grădinariu: „Există în Arad un fior al renașterii, o vibrație de reapartenență vizavi de clubul UTA”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2014, 15:34 Stiri
Grădinariu:**

La 20 de ani, în 1993, avea locul lui în generația Bătrânei Doamne ce promova în Divizia A și rămânea în amintire drept ultima cu adevărat puternică avută de Arad. Decebal Codru Grădinariu a jucat pentru UTA până în 1996, apoi, după o experiență în Țara Sfântă, la Hapoel Israel, a făcut carieră în Ungaria. Acolo a îmbrăcat tricourile team-urilor ICN Alkaloida Tiszavasvari, Spartacus Nyiregyhaza și Szolnoki MAV. În 2003, după trei ani petrecuți la ultima grupare, a decis să pună punct fotbalului profesionist, administrându-și propria firmă. A mai jucat, totuși, ca amator, atât în Ungaria, cât și în Austria și România, iar în 2010 a devenit antrenor și manager de fotbal pentru copii și juniori la Battonya și Ketegyhaza.

În acest an, a preluat Comisia de Dezvoltare Instituțională din cadrul Asociației Județene de Fotbal Arad, iar luni a fost anunțat oficial drept noul team-manager al UTA-ei.

– La cum ai jucat acum o lună pentru Old Boys UTA în turneul din Austria, mă așteptam să te văd undeva pe teren! Lăsând gluma, te-a tentat cariera de conducător?
– Cochetam cu ideea, puțini știu că în anul 2008-2009 mi s-a propus aceeași funcție în cadrul clubului UTA, dar atunci am analizat situația din toate punctele de vedere și am refuzat postul respectiv. Între timp, prin conjunctura destinului m-am repatriat definitiv. Mă consider privilegiat că am șansa să ocup acum acest post. Eram la curent, așteptam momentul să existe un proiect atât de serios și peren. Să lucrez cu oameni extrem de competenți și în același timp prieteni, de la care am enorm de învățat, e o șansă. Printre ei, adevărați mentori pentru atâția fotbaliști din Arad.

– Chiar dacă ai petrecut ultima perioadă în Ungaria, cred că erai la curent cu ce se întâmpla la Arad și cu toate discuțiile stârnite în jurul UTA-ei.
– Fără a fi anacronic, exclusiv pentru că m-ai provocat, aș vrea totuși să închei pentru totdeauna subiectul. Ca părere personală, în club sunt oameni foarte capabili care au avut o viziune coerentă și câștigătoare. Înverșunarea unor persoane a fost dictată de o situație conjuncturală. În foarte scurt timp. absolut toată opinia publică a realizat că e cea mai pertinentă formulă, cea mai onestă.

– Ieri ai fost anunțat oficial drept noul team-manager al UTA-ei. Ce urmează?
– Poziția mea actuală, team-manager, o percep ca o funcție foarte complexă în cadrul clubului. Pe lângă toate sarcinile din fișa postului, îmi asum și o atitudine de brand-manager. Un brand care obligă, motivează și impune o autoperfecționare profesională, tuturor celor implicați. Un brand care-i face mândri pe atât de mulți arădeni, susținut total de edilii orașului.

– A fost o surpriză foarte plăcută numărul mare de arădeni care a încurajat echipa în Barajul de la Lugoj.
– Alături de brand ne motivează și numărul suporterilor, îi consider printre cei mai bine organizați, loiali și civilizați din țară.

– Dacă tot am început discuția cu ceva din Austria, tot acolo, îmi amintesc că o întrebare despre viitorul UTA-ei, într-o discuție după meci. Cineva spunea că e la pământ, dar ai intervenit tranșant: „Renaștem!”.
– E o renaștere. Din punct de vedere personal, în general, atitudinea mea, unde mi-am desfășurat activitatea a fost întotdeauna optimistă și încrezătoare și am funcționat, sper, lucru perceput și de restul, într-o dictatură autoimpusă a bunului simț. „Cum faci orice, așa faci totul”, a spus T. Harv Eker. E motto-ul după care îmi desfășor activitatea și pe care-l impun colaboratorilor și în structura unde am influență. E un mod de viață, un fel de a fi. Sper și cred, prin exemplul și conduita mea, că voi fi perceput, la fel ca și colegii mei, și ca formator de către tinerii mei colaboratori, jucătorii echipei. În ceea ce privește echipa UTA, intenția noastră este să ne dezvoltăm de la an la an. Vrem să lucrăm cu un traseu și obiective extrem de realiste, stabilite cu multă luciditate. În sensul acesta, așteptările celor care ne urmăresc sper să fie la fel de realiste. La nivelul orașului există un fior al renașterii, o vibrație de reapartenență vizavi de clubul UTA. Vă garantez că ne face și pe noi conștienți și responsabili. Vreau să fim un grup caracterizat de modestie, coerență în decizii, iar succesele să fie cele care fac zgomot, nu persoanele.

– Provii din generația UTA anilor 90, una din cele mai frumoase din istorie. Te regăsești și pe noul drum. Ce aduci din trecut?
– Vizavi de generația noastră, de cât de mult am iubit acest club, cred că e suficient să vă uitați în toată organigrama clubului, să percepeți pasiunea, dăruirea, continuitatea și intensitatea  sentimentului. Văzând numele implicate, veți înțelege că fidelizarea de-a lungul tuturor acestor ani față de brand, culori și oraș este mai mult decât evidentă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 Jul. 2014, 15:34 Stiri
Pe aceeași temă