Gloria Buzău, în stand-by pentru liga secundă!

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 12:04 Stiri

Deși va încheia campionatul Ligii a III-a pe locul 2, Gloria Buzău ar putea fi totuși declarată echipa promovată în liga secundă! Asta deoarece câștigătoarea seriei, Viitorul Axintele riscă o penalizare de 9 puncte după ce a încălcat unul dintre articolele din R.O.A.F., și anume, cel privind obligativitatea înscrierii în competiție a grupelor de juniori C, D și E.

Imediat cum a aflat despre nerespectarea regulamentului de către gruparea ialomițeană, președintele Gloriei Buzău, Dan Tulpan, a sesizat atât Departamentul Competiții din cadrul Federației Române de Fotbal, cât și Serviciul Competiții Juniori, solicitând analizarea cazului și sancționarea clubului Viitorul Axintele, conform Art. 34 pct. 3.1. lit.b din R.O.A.F. Aici se precizează faptul că echipa de seniori va fi penalizată cu 9 puncte în campionat, iar în această situație se află mai multe formații din Liga a III-a.

,,Bănuiesc că niciuna dintre persoanele implicate la nivelul Asociației Județene de Fotbal Ialomița nu poate încălca regulamentele, legea și să raporteze lucruri fictive la FRF, deoarece există destule probe și cred că, având în vedere ce se întâmplă în fotbalul românesc, nu e cazul să mai riște ceva. Eu sunt convins că cei de la Axintele vor încerca să facă totuși unele chestii pentru a scăpa de penalizare cu ajutorul AJF-ului din Ialomița. Este însă răspunderea lor și dacă își riscă pielea e treaba lor și nu mă privește. Mi s-a ridicat mingea la fileu și mă simt obligat să fac asta, deoarece trebuie să îmi apăr clubul meu. Acum așteptăm verdictul comisiilor abilitate și sunt optimist, fiindcă știu să citesc regulamentele ș,i după cum m-am informat, toți cei care sunt în culpă trebuie să se subordoneze și să plătească”, spus Tulpan.

În cazul în care echipa Viitorul Axintele va fi penalizată cu 9 puncte, așa cum prevede regulamentul, atunci se va afla la egalitate cu Gloria Buzău, care va promova, având în vedere că în meciurile directe a marcat un gol mai mult.

Articol scris de Adi SOARE

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 12:04 Stiri
Pe aceeași temă