George Copos a venit din nou lângă Rapid, a cedat baza ProRapid către primărie și a aprins imaginația tuturor: „E primul pas spre revenire”. Reacția omului de afaceri

Marius ANGHEL 11 Dec. 2018, 13:37 Stiri
  • Surpriză pentru rapidișt, marți dimineață, când au mers la Primăria Sectorului 1 pentru a fi premiați de primarul Dan Tudorache. La eveniment a fost prezent George Copos (65 de ani), iar edilul de la Sectorul 1 anunță că fostul patron a făcut „primul pas” spre revenirea în Giulești, după ce și-a arătat disponibilitatea de a ceda către primărie baza ProRapid.


UPDATE 12:05 La puțin timp, George Copos a reacționat și a declarat că, la acest moment, nu ia în calcul revenirea în Grant: „Am fost la petrecerea de final de an a Rapidului, dar nici vorbă să mă întorc la Rapid. Știu că primarul mi-a urat bun venit, dar nu mă voi întoarce niciodată. Am fost la Rapid doar pentru a da niște cadou, pentru că Rapid rămâne farmecul vieții și va rămâne mereu în sufletul meu. Vreau să vă spun că dacă nu era primarul Dan Tudorache, Rapidul poate nu mai exista deloc, nici măcar în Liga a III-a. Eu, categoric nu mă voi mai întoarce niciodată, dar Rapidul va rămâne în sufletul meu”, a declarat Copos, pentru news.ro.


UPDATE 12:00 Daniel Pancu, antrenorul Rapidului, a fost primul care a reacționat. A dezvăluit că George Copos a mai ajutat echipa în momentele mai grele din ultima perioadă și a subliniat necesitatea revenirii omului de afaceri: „Eu am mai vorbit cu George Copos, mi-a spus că o să vină să ne dea niște cadouri, dar nu am crezut la început. Nu e prima oară când ne-am întâlnit, am mai mers cu Daniel Niculae când mai aveam nevoie de câte ceva.

Nu știu cât de aproape este, dar vă spun că, dacă am avut lipsuri în perioada asta, a fost alături de noi. L-am întrebat și azi despre ProRapid, mi-a spus că e destul de complicat, nu prea știu să vă explic încă. Reprezintă forță, pentru că Rapid fără finanțare nu ar exista. Locul Rapidului e în prima ligă, luptându-se la campionat și jucând în cupele europene, dar fără bani nu se poate face nimic. Primăria ne poate ajuta cu infrastructura, dar avem nevoie de sponsori precum George Copos”, a spus Pancu, la Digi Sport.


Știrea inițială:

La finalul jumătății de sezon pe care au terminat-o pe primul loc în Seria 2 a Ligii 3, jucătorii, antrenorii și conducerea administrativă a giuleștenilor au mers la Primăria Sectorului 1 pentru a fi premiați, iar la eveniment și-a făcut apariția nimeni altul decât George Copos. Aceasta ar fi prima veste bună, iar a doua e legată de faptul că fostul patron al bucureștenilor a decis să cedeze baza ProRapid către primărie, urmând ca ea să fie utilizată de giuleșteni în momentul în care va fi modernizată.

Copos a preferat să stea retras și să urmărească „din umbră” ceremonia, dar Dan Tudorache, primarul de la Sectorul 1, care a girat noul proiect din Giulești, a anunțat, la final, că prezența omului de afaceri e echivalentă cu un prim pas spre revenirea în Grant a patronului care a stat în spatele celor mai importante performanțe din istoria feroviarilor: „O să ajungă la Primăria Sectorului 1 acea bază. În acest moment se face cadastrul, pentru că atunci când noi o vom primi în administrare, va trebui să o primim cu cadastrul existent. Sper să putem investi în ea și să o punem la dispoziția dumneavoastră și a copiilor din Sectorul 1 care doresc să facă un sport de performanță.

Îi mulțumesc pe această cale unuia dintre colaboratorii mai vechi ai Rapidului, sau sponsor sau patron. În momentul de față este primul pas pe care îl face către Rapid. Îți mulțumesc George Copos că începi să vii și să te implici la Rapid”, a spus Dan Tudorache, citat de Telekom Sport.

Cât a stat departe de fotbal, Copos și-a refăcut viața

Ajuns la 65 de ani, George Copos s-a transformat total. Recent, fostul patron din Giulești s-a recăsătorit, iar Dumitru Dragomir anunță că în drumul său au apărut doar vești bune.

Căsătorit timp de 37 de ani cu Cristina Copos, alături de care are o fată, Alexandra, în vârstă de 32 de ani, omul a cărui avere se ridică la peste 200 de milioane de dolari era bănuit de mai mult timp că ar avea o relație ascunsă cu Elena Stoica, fostă secretară la una dintre firmele sale. În această vară, însă, lucrurile s-au limpezit: Copos s-a însurat cu femeia mult mai tânără decât el, iar viața sa s-a transformat.


Elena Stoica (foto), noua soție a lui George Copos.

„Copos și-a revenit foarte greu. A fost distrus (n.red – după perioada petrecută în închisoare ca urmare a condamnării în Dosarul Transferurilor). Acum e foarte tare, e verde, are și o fetiță, a doua, merge mereu cu ea în parc. S-a recăsatorit, are o familie … Copos este un tip tare, m-am certat cu el mai mereu. Este un exemplu pentru familie. Este un om deștept, omul dracu … Nu există săptămână în care să nu mă fi certat cu el, iar acum mă pup cu el”, a declarat, la Digi Sport, Dumitru Dragomir, cel care a lăsat de înțeles că Daria Maria, fetița Elenei Stoica, ar fi, de fapt, tot a lui George Copos. Totuși, nu există un anunț oficial în această privință.


Elena Stoica, George Copos și micuța Diana Maria, într-o vacanță în această vară. Foto: click.ro.

În august 2014, Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare în „Dosarul Transferurilor”, însă a fost eliberat după un an și o lună, pentru bună purtare și pentru că a scris cinci cărți. Averea familiei e socotită la 200 de milioane de dolari, reprezentând magazinele Ana Pan, proiecte imobiliare și 7 hoteluri în București, Eforie și Poiana Brașov.


George Copos și Elena Stoica, surprinși cu puțin timp înainte să-și unească destinele.


George și Cristina Copos, un cuplu care s-a destrămat după 37 de ani.

Marius ANGHEL 11 Dec. 2018, 13:37 Stiri
Pe aceeași temă