Răzvan Lucescu a explicat gestul celebru făcut la meciul Rapid – Feyenoord: ”Copos m-a întrebat dacă era și pentru el. I-am zis că da!” Cel mai dificil moment avut la clubul din Giulești

Cornel POPESCU, Daniel NAZARE 06 Apr. 2020, 14:39 Liga 2

Noul Rapid evoluează acum în Liga 2 și visează la promovarea în prima ligă și la vremurile bune din trecut, când se bătea la titlu și făcea meciuri de poveste în Cupa UEFA. Unul dintre oamenii care a reușit să ducă echipa la un nivel înalt a fost Răzvan Lucescu (51 de ani). În cadrul emisiunii ProSport LIVE, actualul antrenor al echipei Al-Hilal (Arabia Saudită) a vorbit despre gestul care l-a făcut celebru în toată lumea, de la meciul Rapid – Feyenoord.

Lucescu jr. a arătat degetul mijlociu către tribuna oficială la finalul meciului jucat în Giulești și terminat cu scorul de 1-0 pentru Rapid, în sezonul 2005/2006 al competiție europene. George Copos i-a cerut socoteală după ce a văzut fotografia cu gestul său.

Fostul selecționer a dezvăluit că a făcut acel semn pentru cei care l-au contestat, dar și pentru George Copos, cel despre care presa din acea vreme scria că nu îl susținea suficient de mult.

”A doua zi m-a sunat George Copos să mă întrebe ce a fost cu acel gest. I-am explicat că a fost un gest de descătușare la adresa mai multor persoane. M-a întrebat dacă era și pentru el. I-am zis că da! M-a rugat să ne vedem mai târziu că vrea să dea o primă pentru băieți, în afară de aceea din partea clubului. Voia, de fapt, să arate că el e alături de băieți, că se implică. Că, vezi Doamne, el e cu sufletul și cu faptele alături de Rapid”, a spus Răzvan Lucescu la ProSport LIVE.

Răzvan Lucescu i-a pregătit pe giuleșteni în două rânduri, în perioada 2004-2007 și 2011-2012, timp în care a cucerit două trofee, două Cupe ale României, în 2006 și 2007.

Cele mai frumoase amintiri ale lui Răzvan Lucescu la Rapid

Lucescu jr. și-a adus aminte cum a ajuns să fie antrenor principal la Rapid și susține că acela a fost un moment important în cariera sa.

”Acel moment a fost o imensă bucurie. Antrenasem FC Brașov, a fost delicat ca să o salvez de la retrogradare, am bătut apoi Rapidul cu 2-0. La sfârșitul turului următor, domnul Dinu Gheorghe m-a sunat să vin la Rapid. Eram cu președintele Brașovului, Kovacs, în mașină, i-am spus că s-ar putea plec.

A încercat să mă convingă să rămân. I-am explicat că e o șansă mare pentru mine! Și am plecat! Am preluat filozofia tatălui meu de lucru, de joc, am fost mereu în jurul lui și am învățat multe. A fost o bucurie, o emoție incredibilă. Nu m-am sfătuit niciodată cu tatăl meu când a fost vorba de meciuri când eram eu antrenor”, a spus Răzvan Lucescu la ProSport LIVE.

Răzvan Lucescu, despre cel mai dificil moment petrecut la Rapid

Răzvan Lucescu a comentat și în legătură cu momentul în care George Copos a dorit să-l demită de pe banca tehnică a Rapidului în 2006.

”Eu nu știu ce era în capul domnului Copos în acel moment, dar intervenția fanilor a fost extraordinară. L-au forțat un pic și i-au inspirat pe jucători. Aceștia și-au pus tricourile pe gard în semn de protest și domnul Copos și-a schimbat ideile. A fost o noapte foarte grea, am suferit enorm. M-a afectat și în perioada următoare, a fost greu să îmi revin, dar a fost o experiență”, a mai spus Răzvan Lucescu.

https://www.prosport.ro/video/prosport-live/razvan-lucescu-despre-secretul-din-spatele-succesului-sau-am-fost-mult-timp-la-psiholog-sfat-pentru-antrenorii-romani-il-contrazice-pe-becali-exclusiv-prosport-live-19010173

Emisiunea ProSport LIVE cu Răzvan Lucescu invitat poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

Cornel POPESCU, Daniel NAZARE 06 Apr. 2020, 14:39 Liga 2
Pe aceeași temă