Ministrul propus la Tineret și Sport, despre situația stadioanelor Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf. „Două dintre ele urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 18:26 Diverse
Ministrul propus la Tineret și Sport, despre situația stadioanelor Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf.**

Ministrul propus la Tineret și Sport, Ionuț Stroe, a făcut, marți, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, declarații despre situația stadioanelor din București care trebuiau finalizate pentru organizarea EURO 2020: Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf.

Ionuț Stroe a transmis că stadionul Giulești (foto) este „o cauză pierdută” în ceea ce privește organizarea EURO 2020, cât despre stadionul Dinamo, cel mai întârziat în procesul de construcție, a spus că nu va abandona proiectul.

„Am transmis public că prin Compania Națională de Investiții vom derula reconstruirea celor patru stadioane. Și voi începe cu Dinamo, al cărui regim juridic este neclar, acesta este și motivul pentru care până în momentul de față nu s-a făcut nimic. Până nu se rezolvă problema juridică nu există niciun cadru legal ca să putem reface stadionul Dinamo, dar, atenție, nu abandonăm acest lucru.

La Giulești, eu îi rog pe toți cei care își închipuiau că dacă dai ordin de începere a lucrărilor în septembrie 2018, ești gata cu el în 2019 în luna iunie, să se ridice și să o afirme public. Deci, Giulești este o cauză pierdută, atâta timp cât ordinul s-a dat în septembrie 2019″, a declarat Stroe, citat de Agerpres.

Stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf vor fi finalizate în 2020

Despre stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf, ministrul propus la Tineret și Sport a precizat că acestea vor fi finalizate în acest an.

„În legătură cu Ghencea și Arcul de Triumf am reușit să aducem, accelerând ritmul de execuție a lucrărilor, aceste două stadioane într-un stadiu normal. În momentul de față, aceste două stadioane vor fi gata pentru antrenamentele echipelor participante: suprafețe de joc, utilități, vestiare, scaune, condiții pentru presă și căi de acces. Acestea sunt condițiile pentru echipele participante care își doresc să desfășoare antrenamentele, ele urmând să fie finalizate până la sfârșitul anului”, a spus Ionuț Stroe.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională. EURO 2020 se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 orașe, iar Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C (14, 18 și 22 iunie) și una în faza optimilor de finală (29 iunie).

Deputatul Ionuț Stroe a primit aviz negativ pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților și Senat.

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 18:26 Diverse
Pe aceeași temă