FRF a modificat datele de disputare a barajului de promovare în Liga 3 pentru 9 dintre cele 21 de meciuri. Când vor juca Steaua sau Rapid, Brașov, Craiova și Ceahlăul

Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 15:07 Stiri
FRF a modificat datele de disputare a barajului de promovare în Liga 3 pentru 9 dintre cele 21 de meciuri.** Când vor juca Steaua sau Rapid, Brașov, Craiova și Ceahlăul

În ședința de marți, 17 aprilie, a Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, membrii acestuia, mai puțin președintele LPF Gino Iorgulescu, care a absentat, au aprobat ca datele de desfășurare a jocurilor de baraj pentru promovarea în campionatul Ligii 3 să fie modificate, la solicitarea făcută pe 22 martie de Octavian Goga, reprezentantul fotbalului amator în CEx. Însă nu toate cele cele 21 de baraje au fost reprogramate, ci doar 9 dintre acestea.

Conform programării inițiale, cele 42 de campioane ale Ligii a 4-a din toată țara trebuia să desfășoare turul barajului de promovare pe 16 iunie 2018 (ora 18:00 – turul), iar returul pe 23 iunie 2018 (ora 17:30 – returul). Meciurile de baraj, 21 la număr, se dispută în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe. CEx-ul a decis amânarea acestor jocuri cu o săptămână, pe 23 iunie, respectiv 30 iunie, fiindcă în campionatele respective s-au reluat mai târziu meciurile în acest an, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea datelor de desfășurare a jocurilor de promovare în Liga a 3-a, ca urmare a deciziei comisiei FRF-AJF, din data de 16 aprilie 2018, astfel: Meciurile tur programate în data de 16 iunie se vor disputa în data de 23 iunie, iar meciurile retur programate în data de 23 iunie se vor disputa în data de 30 iunie pentru următoarele județe:

• Botoșani – Bacău
• Suceava – Vaslui
• Bistrița-Năsăud – Satu Mare
• Maramureș – Bihor
• Alba – Harghita
• Arad – Gorj
• Călărași – Prahova
• Galați – Brăila
• Tulcea – Buzău”
, a anunțat federația pe site-ul oficial.

Printre cele mai importante nume care activează în această ediție a Ligii a 4-a și care sunt favorite să câștige campionatul, iar apoi să participe la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 se numără: Steaua sau Academia Rapid (ambele din Liga 4 București), AS SR Brașov (Liga 4 Brașov), U Craiova 1948 (Liga 4 Dolj), CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 4 Neamț) sau Minaur Baia Mare (Liga 4 Maramureș).

Programul barajului pentru promovarea în Liga 3, ediția 2018-2019, este cunoscut deja după ce FRF l-a stabilit, prin tragere la sorți, încă din data de 28 februarie.

Rezultatul tragerii la sorți este următorul:

Regiunea 1: Botoșani – Bacău, Iași – Neamț, Suceava – Vaslui;
Regiunea 2: Maramureș – Bihor, Cluj – Sălaj, Bistrița-Năsăud – Satu Mare;
Regiunea 3: Brașov – Covasna, Alba – Harghita, Mureș – Sibiu;
Regiunea 4: Hunedoara – Caraș-Severin, Arad – Gorj, Timiș – Mehedinți;
Regiunea 5: Vâlcea – Teleorman, Argeș – Olt, Dâmbovița – Dolj;
Regiunea 6: Ialomița – Ilfov, Giurgiu – București, Călărași – Prahova;
Regiunea 7: Vrancea – Constanța, Tulcea – Buzău, Galați – Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Andreea ALEXANDRU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 15:07 Stiri
Pe aceeași temă