FOTO Sărbătoare la cramă! Recașul a promovat în premieră în Liga a II-a

27 May. 2012, 14:43 Stiri

Timișenii au o nouă formație în „B”: ACS Recaș. „Alb-verzii” de lângă celebrele crame mai aveau nevoie sâmbătă de un singur punct pentru a promova matematic. N-au avut însă milă de satelitul timișorenilor, Poli II, și partida s-a încheiat cu un incredibil 7-0.

După „experimentul” Fortuna Covaci din urmă cu trei ani, cel mai vestic județ se bucură de o nouă formație în eșalonul secund. Cunoscută prin tradiție ca AC Recaș, formația din „Orășelul vinului” se pregătește să primească din toamnă pe UTA și probabil Poli.

Înaintea etapei a XXIX-a, Hunedoara se afla la patru puncte în spatele recășenilor. Dar urmăritoarea s-a împiedicat vineri pe terenul lui CSM Școlar Reșița (0-0) și a lăsat liderul la doar un punct de Liga a II-a. „Atleticii” erau pregătiți de sărbătoare la meciul cu Poli II. Confetti, „player escort” și o galerie micuță dar gălăgioasă, au transformat jocul de promovare într-unul de gală.

„Joacă Recașul parcă-i Barcelona/Petruescu zici că-i Guardiola”

Pe teren a existat o singură echipă, cea pregătită de tânărul profesor de sport din Lugoj, Cosmin Petruescu, aflat la a doua promovare în B. Fără nicio motivație oaspeții au cedat rapid, după doar trei minute. Răzvan Trandu executând perfect „libera” dictată corect de celebrul Istvan Kovacs. Rând pe rând „verzii” Șeroni (13), Szekely (15), Enciu (24), din nou Szekely (27) și Nanu (32), au dus scorul la un incredibil 6-0 încă din prima repriză. Cu capul, cu piciorul, de pe dreapta și de pe stânga, au curs reușitele care i-au determinat la final pe jucători să cânte: „Joacă Recașul parcă-i Barcelona/Petruescu zici că-i Guardiola”.

Cireașa de pe tort a fost pusă în repriza secundă. Golul șapte a venit dintr-un penalty comis de portarul Ostafie iar golgheterul seriei, Szabolcs Szekely, și-a semnat reușita cu numărul 20. Restul partidei devenind astfel o plimbare prin parc pentru recășeni.

Finalul a fost sărbătorit cu mult vin, producție locală, echipa devenind o adevărată galerie. De celebrul „duș” al bucuriei nu a scăpat nici președintele Ioan Miculaș. Jucătorii vor intra însă cu adevărat în cramă la banchetul echipei de după ultima etapă.

ACS Recaș (antrenor Cosmin Petruescu): Amarinei – Mânecan, Ștreangă, Șeroni, Ticană (20′ Opriș) – Boldea, Rogozinaru (46′ Chivoiu), R. Trandu, Nanu – Enciu (65′ Ciobanu), Sz. Szekely (59′ Moroșan).

Poli II (antrenor Adrian Stoicov și Roberto Ivan): Ostafie – Vucea, Iovan, Dubei (18′ Bocșan), Damian – Ad. Popa (72′ Bărbuț), M. Stancu (65′ Silaghi), Artean, Szalkai – Velici (59′ D. Rotariu), Boștină.

Cinci ani, un milion de euro!

Recășenii nu vor să fie o prezență meteorică în B. Performanța a început la terenul „Atletic” în urmă cu cinci ani când echipa se afla în Campionatul Județean, Liga a V-a. După două accederi succesive în eșalonul superior, trupa care păstrează o bună măsură din stafful și jucătorii inițiali a așteptat trei ani în „C” promovarea istorică.

„Dacă în urmă cu trei ani toată lumea ne întreba dacă Recașul poate susține echipă în Liga a III-a, rezultatele și investițiile au arătat că se poate. Încă din primul an am terminat pe locul 3, în al doilea pe 2, iar acum păstrând progresia aritmetică e clar că trebuia să termină pe 1”, a spus la final antrenorul Cosmin Petruescu.

Pe lângă primărie și sponsori, clubul e susținut și de crame iar promovarea nu va fi tratată cu indiferență de aceștia. „Ei atât ne-au spus, să promovăm și vorbim după. Avem deja planuri, tribuna va fi mărită iar terenul e omologat de anul trecut pentru Liga a II-a”, a spus Ioan Ciobanu, vicepreședintele grupării.

Recașul are tradiție și în fotbal, din anul 1917, până în 2009 a evoluat însă doar în ligile inferioare județene.

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

27 May. 2012, 14:43 Stiri
Pe aceeași temă