Fortuna, în așteptarea lui Panait! Laurențiu Diniță a fost destituit!

Mihai Andries 10 Oct. 2013, 11:59 Stiri
Fortuna, în așteptarea lui Panait!** Laurențiu Diniță a fost destituit!

Fortuna Câmpina și-a luat „la revedere” de la antrenorul Laurențiu Diniță, un tehnician „fără mesaj”, sau, poate, un antrenor al cărui „mesaj” nu a fost înțeles mai deloc de jucătorii „finanțați” de Radu Călin! Ultimul meci al lui Diniță a fost la Zagon, o destinație „atipică”, unde finanțatorul Kelemen a evitat printre grijile sale „din pădure” – la propriu, pentru că se ocupă cu exploatările forestiere, o grevă a propriilor jucători, care așteptau „niște bani”… A venit „cașcavalul” pentru că, nu-i așa, „codrii noștri aur poartă”, au mai venit alte trei puncte, și, incredibil, a continuat acea serie de meciuri consecutive fără gol primit a covăsnenilor, ajunsă la 490 de minute! Asta chiar dacă Zagonul apără cu un portar născut în 1995 – Fejer!

Fortuna s-a „bătut singură” la Zagon, unde a primit gol la singurul șut, singura ocazie mai importantă a gazdelor, undeva prin minutul 89. Jucătorii prahoveni au contat și ei destul de puțin în atac, doar câteva șuturi ale lui Vali Munteanu, în plasa laterală (min. 29, 44 și 55) dând emoții gazdelor, cea mai mare ocazie a meciului, până la gol aparținând tot oaspeților, în min. 60. Atunci, M. Marin nu a reușit să împingă o minge în plasă, din careul mic, după un corner executat de Crăciun, Fortuna pierzându-și, treptat, „luciditatea”. Apoi, mai lipsesc și alte lucruri, cum ar fi „unitatea”, „atmosfera”, „liderul”, poate și valoarea, la unii jucători, dar asta este o altă discuție.

Unicul gol al partidei a fost marcat – în uralele unei fanfare maghiare, care a avut repertoriu „de nuntă” din pasa fostului jucător și delegat al Fortunei, Borbely, care a inventat o pasă pentru Mircescu. Acesta a reluat mingea în plasă, din defensiva „adormită” a oaspeților, după o preluare scurtă, cu un șut puternic, la colțul scurt (min. 89). Fortuna mai pierde trei puncte „dintre cele care contează”, iar obiectivul propus – o eventuală promovare, este mai degrabă teorie!

Silvian Dobre se ocupă de antrenamentele Fortunei

Foarte probabil, astăzi, Fortuna Poiana Câmpina își va desemna, oficial, antrenorul principal, după demiterea lui Laurențiu Diniță. Până își va clarifica situația contractuală, cu Poli Iași, tehnicianul vizat pentru a prelua Fortuna – Ciprian Panait, va fi suplinit de Silvian Dobre, fostul jucător de la Sportul Studențesc urmând să fie unul dintre secunzii săi la echipa finanțată de Radu Călin. Noua conducere tehnică a Fortunei va avea „viață grea” la debut, mâine, la Câmpina urmând să sosească principala candidată la promovare – SCM Argeșul Pitești.

FC Zagon – Fortuna Poiana Câmpina 1-0 (0-0)

Stadion: „Zagon”. Spectatori: circa 300. A marcat: Mircescu (89)
FC Zagon: Fejer – Răduțoiu, Istrofor, Mihăieș (cpt), A. Popa – Vasiliu (77 Borbely), Mitra, Tofan, Știrbu (90+2 Chișu) – Pintea (57 Mircescu), Pricop (64 Coșineanu). Antrenor: Călin Moldovan.
Fortuna: Zegheru – C. Gheorghe, M. Marin (cpt), A. Gheorghe, Damian – Marcio (77 Taciuc), Minciună – Bereșoae (62 Stăncescu), Crăciun (71 Crossman), V. Munteanu – Vișan (75 Chelaru). Antrenor: Laurențiu Diniță.
Cartonașe galbene: Mitrea (74), Istrofar (88) / Marcio (17)
Arbitri: Marcel Bârsan – Bogdan Velicu, Florin Ungureanu (toți din București).
Jucătorul meciului: Mircescu (Zagon). Observatori: Florin Stănescu (arbitraj, Dragomirești – Ilfov), Marian Popescu (organizare, București).

 

Articol de Marian DIMA și Cristi DAMIAN

Mihai Andries 10 Oct. 2013, 11:59 Stiri
Pe aceeași temă