Florin Costea spune ce crede că s-ar întâmpla într-un meci pe „Ion Oblemenco” între cele două echipe ale Craiovei. „Tocmai de asta nu se va juca acolo”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2018, 13:06 Stiri
Florin Costea spune ce crede că s-ar întâmpla într-un meci pe

Suporterii olteni sunt împărțiți între echipa Craiovei din Liga 1 și cea din Liga 3, însă Florin Costea (33 de ani) este convins că formația patronată de Adrian Mititelu ar avea parte de o susținere mai mare, dacă cele două s-ar întâlni într-un meci direct.

Florin Costea a semnat cu FC U Craiova, club care evoluează în eșalonul al treilea din România și are un start de sezon slab, după 10 etape aflându-se pe locul 5 în Seria a 3-a. Atacantul spune că nu a fost ofertat de CS U Craiova și, chiar dacă ar fi fost căutat, nu ar fi acceptat, pentru că e de părere că echipa din prima ligă nu este adevărata Universitatea Craiova, așa cum pretind multe persoane. Mai mult, Costea a afirmat că FC U Craiova are mai mulți suporteri decât CS U.

Până la un meci direct între CS U Craiova și FC U Craiova mai e de așteptat, însă echipa din Liga a 3-a va juca în acest sezon de două ori împotriva „satelitului” grupării din Liga 1.

„Noi avem drumul nostru, ei pe al lor. Mai multe lucruri nu cunosc. Vom juca împotriva echipei lor secunde în Liga a 3-a. Din păcate, există această interdicție ca noi să jucăm pe „Oblemenco”. Nu e normal ca ei să aibă acces și noi nu. Dacă am juca pe stadionul mare, am avea la fel de mulți oameni cum au și ei. Sunt convins că publicul ar fi de partea noastră, tocmai de asta nu cred că se va juca acolo”, a declarat Florin Costea pentru gsp.ro.

În privința obiectivului pentru stagiunea în curs, atacantul este optimist. FC U a adus fotbaliști cu nume și poate promova în liga secundă. Până atunci, va trebui să treacă de SR Brașov, Unirea Bascov, Turris Oltul Turnu Măgurele și Flacăra Horezu, cluburi care stau mai bine în clasament în acest moment.

„De obicei nu mă gândesc ce va fi în viitor, tot timpul m-am uitat către prezent. Acum suntem la Liga a 3-a, trebuie să facem totul pentru a ajunge în Liga a 2-a. S-a adus un grup bun de jucători, dar peste un an sau doi cine știe câți dintre cei care sunt acum vor mai fi aici. De asta spun că e mai bine să ne concentrăm pe ceea ce avem acum de făcut”, a încheiat Costea.

După 9 meciuri jucate în 10 etape, FC U Craiova are 17 puncte, două înfrângeri și două egaluri, și se situează pe locul 5 în Seria a 3-a.

De când a promovat în Liga 3, FC U Craiova își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, iar galeria Peluza Sud ’97 refuză să își încurajeze favoriții „acasă”, ci o face doar în deplasare. De exemplu, la ultimul meci de pe teren popriu, susținut vinerea trecută cu ACSO Filiași (1-0), echipa lui Mititelu a avut în tribune doar 250 de spectatori.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Justin STĂ‚VARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 29 Oct. 2018, 13:06 Stiri
Pe aceeași temă