FC Clinceni, calificare cu emoții, la penalty-uri, la Afumați. Balint: „Trebuie să fim mai responsabili”

Marius ANGHEL 09 Sep. 2015, 10:29 Stiri
FC Clinceni, calificare cu emoții, la penalty-uri, la Afumați.** Balint:

Cu aproximativ o lună în urmă, pe 5 august, FC Clinceni și CS Afumați se întâlneau într-o partidă amicală în care echipa din Liga 3 se impunea fără drept de apel. Câștiga cu 4-0 și lăsa un gust amar conducătorilor grupării nou-înființat de la Clinceni. Era prima înfrângere în meciurile de pregătire după ce în precedentele cinci înregistraseră patru victorii și un egal.

Marți, 8 septembrie, cele două echipe ilfovene s-au întâlnit din nou, de această dată într-un meci oficial, în turul V al Cupei României. Partida desfășurată la Afumați a fost una echilibrată de această dată, cu un mic avantaj pentru trupa lui Laszlo Balint luat odată cu golul marcat în minutul 32 de Darius Buia. Totuși, visul calificării în timp regulamentar a fost spulberat în al patrulea minut de prelungiri, atunci când gazdele au egalat în urma unei faze fixe, prin Ionuț Chiși. Au urmat cele două reprize de prelungiri în care Afumațiul a reușit să își apropie victoria după golul lui Cosmin Munteanu (96), însă Benjamin Kuku (106) a restabilit egalitatea și a dus partida la loviturile de departajare. La penalty-uri egalitatea s-a menținut până la trei, Clinceniul a ratat prima, Afumațiul i-a urmat, iar din următoarea serie au ieșit în câștig jucătorii echipei din Liga 2. Au obținut o calificare muncită, însă nu lipsită de emoții.

Despre calificarea echipei din Clinceni a scris pe contul său de socializare și antrenorul Laszlo Balint. „Turul 5 al Cupei României ne-a rezervat o deplasare grea, la o echipă care, în opinia mea, este mult peste nivelul ligii a treia. Eram conștienți de acest lucru încă de când am disputat acel amical în pregătiri, când am suferit o înfrângere severă. Am abordat meciul foarte serios, am început bine, ne-am creat situații de gol, am și marcat până la pauză, însă în repriza a doua am comis destul de multe greșeli, atât individuale cât și de organizare, care au permis adversarului să își creeze ocazii de gol. Trebuie să fim mai responsabili, pentru că nu e permis să iei gol la ultimele secvențe ale jocului dintr-o fază fixă.

Chiar dacă acest succes s-a conturat greu, în urma loviturilor de departajare, este un succes important pentru noi, mai ales pentru moralul grupului. Iar meciul de ieri ne-a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că pentru orice victorie este nevoie de atitudine și determinare”, a analizat pe scurt victoria antrenorul echipei FC Clinceni.

Vineri, 11 septembrie, de la ora 12:00, la sala „Nicolae Dobrin” a Casei Fotbalului va avea loc tragerea la sorți a următorului tur al Cupei României. În „16”-imi se vor alătura, pe lângă cele 18 echipe calificate din turul V, și cele 14 cluburi din Liga 1.

Marius ANGHEL 09 Sep. 2015, 10:29 Stiri
Pe aceeași temă