FC Argeș 1953, la un pas de Liga 3. Antrenorul-jucător Iulian Tameș, după câștigarea campionatului și calificarea la baraj: „Trebuie să promovăm”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 14:46 Stiri

FC Argeș 1953 s-a calificat la barajul de promovare în Liga a III-a, după ce, sâmbătă, a câștigat campionatul Ligii a IV-a, în ultima etapă, cu o victorie de senzație, în deplasare, la Unirea Bascov, scor 4-1. Antrenorul alb-violeților, Iulian Tameș, era foarte fericit la finalul partidei și ne-a spus că această victorie nu are nicio valoare dacă echipa nu va reuși să câștige și barajul și să promoveze în Liga a III-a.    

– Cum a fost derbiul cu Unirea Bascov?
– A fost greu, mai ales după ce am pierdut în tur cu ei. Jucătorii nu prea mai aveau încredere… Dar ușor-ușor i-am motivat și am reușit să câștigăm acest joc. A fost un meci foarte bun al nostru, în care ne-au intrat toate. După ce am pierdut meciul din tur cu ei, a urmat o deplasare foarte grea la Buzoiești. S-a jucat în condiții speciale. Acolo a fost un moment bun, dar am reușit să câștigăm. Ne era teamă de acel joc. Apoi băieții au prins încredere și le-am explicat că trebuie să ajungem la ultimul meci, să jucăm de la egal la egal, să dovedim că suntem mai buni.

– Mai sperai?
– Am sperat mereu, altfel plecam de mult. Condițiile au fost care au fost, cu 15 jucători în toată această perioadă. A fost greu să-i ții. Dar au dat dovadă de foarte mult caracter, iar la un moment dat, chiar ei cereau să facă antrenamente. Voiau și au reușit să meargă mai departe, îndeplinind un prim obiectiv cel de a câștiga campionatul și a ne califica la baraj. Acum așteptăm barajul, pentru că degeaba am câștigat campionatul dacă nu vom câștiga și aceste partide.

Ce șanse sunt cu cei din Stoicănești?
– Șansele sunt egale. Recolta Stoicănești a câștigat seria în județul lor și nu poate să fie o echipă rea. Eu sper ca băieții să fie conștienți de ce au realizat, pe câtă lume au făcut bucuroasă. 50 la sută – 50 la sută cred că sunt șansele. Plecăm de la 0-0 și sperăm să câștigăm. Ă‚sta e obiectivul principal. Băieții și-au dorit să demonstreze că merită să ajungă aici. Majoritatea și-au făcut junioratul la FC Argeș și vor și ei să demonstreze că pot să joace la un nivel mediu.

– Cum au fost suporterii la acest meci și ce așteptați de la ei?
– Suporterii au fost la înălțime. Au fost alături de noi, pe toată durata meciului și în toată această perioadă. Le mulțumim și sperăm să fie lângă noi și la meciurile de baraj, să ne susțină. Această calificare este o performanță și pentru mine și sper să câștigăm și cele două jocuri de baraj.

Au reînviat spiritul FC Argeș

Susținerea pe care alb-violeții au avut-o pe toată durata acestui campionat din partea suporterilor a fost una exemplară. Fanii piteșteni au reînviat astfel spiritul FC Argeș, fiind la înălțime. În cele două meciuri cu Bascov, suporterii lui FC Argeș au venit în număr mare, câteva mii asistând la cele două partide. La baraj, se așteaptă aceeași prezență din partea acestora. 

Tunaru: „Se joacă până la ultimul fluier”

Unul dintre oamenii de sport din Pitești care au fost alături de FC Argeș 1953 pe durata acestui campionat este Răzvan Tunaru – directorul Sălii Sporturilor. Acesta s-a bucurat de calificarea echipei la baraj după victoria din derbi din ultima etapă a play-off-ului.

„Întotdeauna un joc sau un campionat se joacă până la ultimul fluier al arbitrului. Era diferență de un punct între cele două echipe, iar FC Argeș a făcut un joc foarte bun. Am văzut mobilizare exemplară. Copiii au demonstrat că au caracter și pot să joace și mai sus. S-a câștigat campionatul, dar, dacă nu se câștigă și barajul, s-a câștigat degeaba… Echipa cea mai bună în acest campionat a fost FC Argeș. Raportul este de trei victorii pentru noi și una pentru ei în acest sezon”, a spus Tunaru.

Directorul Sălii Sporturilor are amintiri plăcute de la Stoicănești, echipa pe care FC Argeș o va întâlni la baraj. „Pe vremuri, în Divizia C, cu Dacia, am jucat la ei. Mihai Zamfir era antrenor și în teren era și Jean Barbu. Jean a ratat un 11 m, și am apoi am mai primit unul și l-am transformat eu și am câștigat cu 1-0. Este amintirea cea mai frumoasă de la Stoicănești și sper ca următoarea să fie victoria de sâmbătă”, mai spunea Tunaru.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Argeș-Sport

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 14:46 Stiri
Pe aceeași temă