Eșec dureros pentru Petrolul, care îi amână promovarea și strică sărbătoarea la Ploiești! „Lupii” și-au pierdut invincibilitatea pe care o aveau din 2016

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Apr. 2018, 09:51 Actualizat: 28 Apr. 2018, 09:57 Stiri
  • Într-un moment în care era de așteptat să tranșeze ecuația promovării, Petrolul s-a văzut nevoită să trăiască experiența primului eșec într-un meci oficial după mai bine de un an și jumătate. Ploieștenii au clacat, chiar pe „Ilie Oană”, în fața Voinței Turnu Măgurele, lăsând deschisă, încă, lupta pentru promovare în Seria a 3-a a Ligii 3, în condițiile în care distanța față de teleormăneni s-a redus la patru lungimi, cu tot atâtea etape înainte de linia de sosire. Oaspeții s-au impus cu scorul de 3-1, golurile întâlnirii fiind marcate de către Păun (2), respectiv Fotescu (44), Antoche (autogol, 53) și Niculae (90+4).

 

„Lupii” au mușcat repede, după o cursă pe dreapta a lui Arnăutu, încheiată cu o centrare în fața porții pentru reluarea decisivă a lui Georgian Păun (2), dar golul n-a venit la „pachet” și cu o continuare care să dea certitudinea unui meci fără emoții. Teleormănenii au trecut repede peste șocul loviturii primită atât de repede și, cu un joc curajos, au reușit să echilibreze ostilitățile, arătând că nu au venit pe „Ilie Oană” în postura victimelor sigure.

Chiar și așa, lucrurile se puteau lămuri la jumătatea primului mitan, atunci când Păun (27) l-a driblat pe portarul Isvoranu, însă a șutat în blocajul lui Suciu, dar tabela s-a modificat, până la urmă, în dreptul oaspeților, Alexandru Fotescu (44) reușind, chiar înainte de pauză, să reia în plasă o minge respinsă, în primă fază, de către Avram, la șutul lui Mihaiu.

Scenariul din startul confruntării a fost la un pas să se repete și după ieșirea de la cabine, dar Ciocâlteu (47) n-a avut precizia necesară într-un moment în care a rămas singur la 14 metri, pe zonă centrală, șutând pe lângă bară. Și, așa cum nu de puține ori se întâmplă în fotbal, ocaziile s-au răzbunat, pentru că, cinci minute mai târziu, Niculae a pătruns nestingherit pe partea dreaptă și a centrat în buza porții, mingea ricoșând în plasă din piciorul lui Paul Antoche (53).

Până la final, „găzarii” n-au reușit să facă lumină într-un joc extrem de încâlcit, ba chiar s-au mai văzut nevoiți să scoată o dată mingea din plasă, la execuția frumoasă a lui Valentin Niculae (90+3), și așa s-a scris istoria primei înfrângeri a Petrolului, suferită într-un meci oficial disputat din 2016 încoace.

Rămân, astfel, patru puncte distanță față de Voința Turnu Măgurele, echipă care mai are de stat o dată, și șapte față de AFCM Alexandria, iar lupta pentru promovare pare să se mai fi relansat un pic, suficient cât să mai arunce un dram de dramatism pe finalul campionatului. Etapa viitoare, Petrolul va juca, în deplasare, cu Atletic Bradu. Voința Turnu Măgurele o întâlnește pe teren propriu pe Alexandria.

In memoriam Ilie Oană

În ziua meciului cu Voința Turnu Măgurele s-au împlinit 25 de ani de la trecerea în neființă a legendarului Ilie Oană, antrenorul sub comanda căruia Petrolul a scris cele mai multe dintre paginile de aur ale istoriei sale. Momentul a fost marcat de către suporterii „găzarilor” cu un banner arborat, la Peluza a II-a, în minutul 75 al meciului cu Voința Turnu Măgurele, întreg stadionul scandând, mai apoi, numele celui după care, de altfel, a și fost denumită arena ploieșteană.

PETROLUL PLOIEȘTI – VOINȚA TURNU MĂ‚GURELE  1-3 (1-1)
Georgian Păun 2′ / Alexandru Fotescu 44′, Paul Antoche 53′ – autogol, Valentin Niculae 90+3′

R. Avram – Antoche, Ichim, Țicu (Olaru 55′) – Șaim Tudor, M. Chindriș (cpt.), Andor (D. Cârjan 68′), Velisar – Ciocâlteu (Lambru 72′), Arnăutu, G. Păun (N. Popescu 54′)
Antrenor: Romulus Ciobanu

Isvoranu – Suciu (cpt.), Sălcianu, Prodan (Pantelimon 85′), Mitrea – Chebac (Roman 49′), Moise – Val. Niculae, Cruceru (Scurtu 90+2′), Mihaiu – Fotescu
Antrenor: Mugur Cornățeanu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Aurel Vărzan (Timișoara); Asistenți: Ioan Daniel Humita (Armeniș – Caraș Severin) și Patricia Samsudean (Timișoara); Observatori: Teodor Grozea (Brăila) și Florin Petrescu Craioveanu (București).

Text: FC Petrolul
Foto: FC Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport pictures)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Apr. 2018, 09:51 Actualizat: 28 Apr. 2018, 09:57 Stiri
Pe aceeași temă