Din nou ape tulburi la Jiul! Mai mulți jucători și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract

Marius ANGHEL 25 Sep. 2012, 12:58 Stiri
Din nou ape tulburi la Jiul!** Mai mulți jucători și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract

Mai mulți jucători și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract, în timp ce oficialii spun că nimeni nu sare în ajutorul financiar al clubului

Două egaluri, o înfrângere și o victorie este bilanțul despre care și un copil de la grădiniță ar spune că este prea puțin pentru o echipă precum Jiul Petroșani. În ciuda faptului că la Jiul au venit jucători cu experiența primei ligi, lucrurile nu par să intre pe făgașul normal. Dezamăgire la rezultate, dar și în ceea ce privește situația financiară. Peste cinci jucători și-au depus memorii la FRF reclamând faptul că nu și-au luat banii de 3 luni, după unele cazuri chiar de cinci luni. Este foarte posibil ca nici Dumitru Copil, unul dintre jucătorii valoroși ai echipei să nu mai stea mult, arădeanul a mai intenționat și în iarnă să nu mai vină.

„Din păcate noi ne descurcăm doar cu ajutorul patronul Alin Simota. Nimeni nu ne sare în ajutor. Sunt niște cheltuieli mari la liga a treia, mai ales că suntem într-o serie unde facem deplasări de sute de kilometri. Unde nu sunt probleme? Eu sunt convins că lucrurile se vor rezolva și echipa își va reveni și va urca în clasament”, spune președintele George Boboc.

„Nu mi-am luat banii de cinci luni, nu mai pot rezista așa. Ni se tot spune că în câteva luni vom avea condițiile echipei Pandurii Târgu Jiu, dar cât să mai rezistăm și noi așa”, spune unul dintre jucătorii care încă nu au depus memoriu.

Să sperăm că situația nu va scăpa de sub control și că apele se vor limpezi, nu de alta, dar tot așteptăm de ani buni, o minune cu miros de Liga I.

Boboc recunoaște: „Nu suntem pregătiți fizic”

Jiul are un început de sezon slab, cu doar o victorie la activ, două egaluri și o înfrângere este foarte clar că nu se poate face primăvară pentru un loc în liga secundă. În ciuda faptului că echipa din Vale are în formație jucători cu experiență precum: Hotboc, Apetri, Mircea Gheorghe, Drăgici sau Drida, aceștia nu par să se regăsească.

În meciul din etapa trecută jiuliștii au scos un egal muncit pe brânci, dar puțin pentru pretențiile unei echipe care făcea istorie în fotbalul românesc. Președintele George Boboc recunoaște situația de criză în ceea ce privește jocul „minerilor”. „Avem un început slab la care poate nu ne așteptam. Din păcate nu suntem pregătiți din punct de vedere fizic, mulți dintre actualii jucători au sărit peste pregătire de vară. Sincer în aceste în condiții nu știu ce șanse mai avem la promovare. Noi mai sperăm pentru că este abia începutul de campionat”, a declarat Boboc.

FC Hunedoara a trecut cu bine și primul examen extern din actualul campionat, scor 3-1, în deplasare, cu Național Sebiș, deși a fost condusă cu 1-0, aproape o repriză. Trupa antrenată de Marius Opric se menține în fotoliul de lideră a clasamentului, fiind singura grupare din serie fără înfrângere și cu maximum de puncte.

Oficialii de la Jiul nu sunt deloc geloși pe succesul rivalilor. „Este clar că Hunedoara este favorită la promovare. S-au investit și bani, iar jucătorii sunt împreună de ceva timp. Nu știu dacă le va sta cineva în cale”, a declarat președintele Jiului, George Boboc.

Vineri, Jiul se va deplasa la Sănătatea Cluj, un meci pe care alb-negrii nu au voie să îl piardă dacă vor să nu iasă din cărțile promovării.

Articol scris de Loredana Juglea

Marius ANGHEL 25 Sep. 2012, 12:58 Stiri
Pe aceeași temă