Deva se pregătește să revină în prim-plan național cu o echipă nouă, CNS Cetate: „E cazul după șase ani”

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 15:23 Stiri

Cu mulți jucători experimentați în lot, liderul Ligii a IV-a Hunedoara, CNS Cetate Deva, are un obiectiv clar pentru acest sezon: promovarea în Liga 3. Și nu sunt doar vorbe în vânt, deoarece noua echipă a Devei este în grafic după desfășurarea a 23 de etape. Este pe primul loc în campionat și are un avans de trei puncte față de ocupanta locului doi, Șoimii Băița, și cinci față de ultima echipă de pe podium, Hercules Lupeni.

CNS Cetate Deva este pregătită de un antrenor tânăr, Marius Sârbu, 34 de ani, deținător de Licența A și deasemeni profesor de educație fizică și sport. Acesta spune că obiectivul este unul singur și clar: promovarea. Pentru a face acest lucru, echipa hunedoreană trebuie să termine sezonul pe primul loc și să câștige dubla manșă a barajului pentru accederea în Liga 3 în fața unei alte campioane județene. Sârbu crede că jucătorii săi pot face față și competiției celui de-al treilea eșalon fotbalistic românesc.

„Avem tot sprijinul primăriei și consiliului local în cazul unei promovări și, spun eu, că avem și un lot competitiv și omogen care poate face față la Liga a III-a. Jumătate dintre jucătorii mei au jucat în Liga a II-a la Mureșul Deva și aș vrea să-i menționez aici pe Lintaru, Vajda, Pribac, Dosan, Vârtan, Boloș, Suciu, iar golgheterul Pribac chiar în prima ligă. Eu le garantez jucătorilor mei că mă voi baza pe ei și în cazul unei promovări”, spune tehnicianul.

„E cazul ca după șase ani o echipă din județul Hunedoara să promoveze în Liga a III-a”

Marius Sârbu nu are probleme de acomodare în ceea ce privește vestiarul, dată fiind vârsta apropiată dintre el și jucătorii săi. „Între mine și jucătorii mei este o relație de comunicare. Comunicăm în permanență, dar ne și respectăm reciproc. Pot spune că suntem o familie care se ajută reciproc. Am anumite principii și am momente când sunt mai riguros. Am muncit mult împreună. De altfel, cred eu că și fotbalul de la cest nivel a crescut din punct de vedere valoric și cred că este cazul ca după șase ani o echipă din județul Hunedoara să promoveze în Liga a III-a”, este de părere antrenorul.

Acesta mai afirmă că Hercules Lupeni a fost cel mai redutabil adversar din acest eșalon. „În Valea Jiului sunt echipe bune competitive, iar cel mai greu  adversar pentru noi a fost Hercules Lupeni, apoi CS Vulcan, Inter Petrila și nu în ultimul rând Jiul, o echipă cu tradiție în fotbalul românesc”, a  conchis Marius Sârbu.

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: CNS Cetate Deva

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 15:23 Stiri
Pe aceeași temă