Deja, 5 puncte duse

29 Aug. 2011, 15:34 Stiri
Deja, **5 puncte duse

Echipa din Brazi – cea mai bună ocupantă a locurilor doi, sezonul trecut, în liga a III-a, este departe de „defilarea” pe care mulți o vedeau posibilă, într-o serie modestă, din punct de vedere valoric. Chimia a pierdut, după două meciuri, 5 puncte, din 6 posibile, bilanț greu de înțeles și explicat „din afară”. Și totuși…

Chimia este departe de forma arătată în amicale, ca să nu mai amintim de ceea ce a fost acum câteva luni. Jucători „blocați”, lipsiți de motivație, cărora le-a dispărut „plăcerea de a juca”. Din nou, Vișan a jucat „cu frâna de mână trasă”, choar dacă fostl său „șef”, Constantin Anghelache și-a făcut și el apariția în tribună, Irimescu este tot mai „uzat”, Minciună se zbate ca peștele pe uscat, iar linia defensivă este un „experiment”, cu Dinu, Ciobanu și Șerban, prea „cruzi” pentru o echipă care să se lupte la promovare. Dar, deja, acest cuvânt – promovare, nu are rost să mai fie amintit, deocamdată!

Meciul cu Titu a început bine pentru oaspeți care, chiar din primul minut au auns periculos la poarta lui Adrian Gheorghe, care s-a dovedit a fi singurul jucător ce merită remarcat, de la Chimia! Ionică Marinică a fost bocat în ultimul moment, ca să nu deschidă scorul. Arnăutu (min. 7), a dat primul șut pe poartă al gazdelor, iar Vișan nu mai dă gol nici când este singur cu portarul (min. 22 și 38 – bară).

A marcat, până la urmă, Cătălin Vlad, cu un lob de efect (min 51) și se părea, la 1-0, că lucrurile „reintră în normal”, spre o victorie a gazdelor, care să dovedească faptul că la Plopeni, în prima rundă, a fost un „accident”. Nu a fost deloc așa, Titu a egalat, la un șut al lui Marinică, căruia Șerban i-a „schimbat direcția”, apoi, la 1-1, doar îndemnurile „delegatului” Lucian Rădulescu, de pe banca tehnică, au mai „ținut în picioare” o echipă Chimia Brazi aproape prăbușită.

Punct salvat pe final

Ultimele cinci minute ale meciului cu Urban Titu puteau fi de coșmar pentru prahoveni, care au scăpat, de 3 ori, de „lovitura finală”. Ciocotoiu a scăpat singur cu Gheorghe și a șutat din unghi de 45 grade, în portar, care a acordat corner, apoi același jucător a tras puțin pe lângă poartă, la fel ca și colegul său, Corbu, în primul minut al prelungirilor, impresia finală fiind că Chimia a avut noroc că a luat acest punct, pentru că se putea face 2-1 sau 3-1 pentru dâmbovițeni!

„Grădinița” Chimiei

Chimia Brazi este, cu siguranță, singura echipă din liga a III-a, cu „pretenții”, care folosește jucători atât de tineri. Cu Titu, între titulari, integraliști chiar, s-au aflat doi fotbaliști născuți în 1995 (!), Ionuț Șerban și George Bencea. Cei doi nu joacă „orice post” ci chiar în „axul echipei”, primul fiind fundaș central, iar al doilea, mijlocaș coordonator! Șerban – internațional de juniori, a fost și ghinionistul meciului, jucătorul de 16 ani deviind în proprie poartă șutul lui Ionică Marinică, prin care s-a stabilit scorul final: 1-1.

Chimia Brazi – Urban Titu 1-1 (0-0)
Stadion: „Chimia”. Spectatori: circa 200.
Au marcat: C. Vlad (51) / Șerban (69 – autogol)

Chimia: Gheorghe – M. Dinu, Ciobanu, Șerban, Irimescu – Vlad, Minciună, Bencea, Năstase (84 Munteanu) – Vișan, Arnăutu (76 Iancu).
Antrenor: Răzvan Vlad.

Urban: Dumitrescu – I. Dan, Pahonțu, L. Neagu, Albu – Roman (62 Corbu), Mihăescu, Neacșu (cpt), Ivașcu (65 I. Dumitru), Ciocotoiu – M. Ionică.
Antrenor: Nicușor Croitoru.

Avertismente: Bencea (63) / Ciocotoiu (72), M. Ionică (92).
Au arbitrat: Valentin Neagu Șuică (București) – Cristian Iordache, Tomi Teodorescu (ambi din Alexandria). Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galați, arbitraj), Constantin Stroe (organizare, București).

Jucătorul meciului: Adrian Gheorghe (Chimia)

articol scris de Marian DIMA

29 Aug. 2011, 15:34 Stiri
Pe aceeași temă