Decizie neașteptată la liderul Seriei a 4-a a Ligii 3. Principalul a trecut secund, iar noul antrenor vine de la penultima echipă din clasament

Decizie neașteptată la liderul Seriei a 4-a a Ligii 3.** Principalul a trecut secund, iar noul antrenor vine de la penultima echipă din clasament

După ce a demisionat zilele trecute de la echipa Internațional Bălești, antrenorul Dan Vasilică (foto mic) o va prelua începând de azi pe colega de serie ACS Șirineasa, liderul Seriei a 4-a. Este o mutare surprinzătoare luată de conducerea clubului care activează la Petroșani, ținând cont că fostul antrenor principal, Gabriel Mangalagiu, a obținut rezultate excelente până acum în campionat, șapte victorii și o remiză.

Șirineasa este lider detașat în Seria a 4-a, cu opt puncte avans față de principala favorită la promovare, CSM Școlar Reșița (22 de puncte față de 14), care are însă un joc mai puțin disputat. Internațional Bălești evoluează în aceeași serie și se află pe locul 14, penultimul din serie, cu doar 4 puncte acumulate până acum.

„Când un antrenor spune că răspunde de rezultate, trebuie să răspundă. Așa cred eu. Mă diferențiez de cei care se leagă cu dinții de un scaun și caută scuze. Că am jucat cu primul loc, locul al doilea, al treilea, al patrulea, că am pierdut la limită, c-am pierdut în minutul 90, c-am ratat penalty, nu are importanță. Eu nu vreau să am scuze, scuzele nu fac parte din bagajul meu. Îmi place să fiu responsabil”, și-a explicat, la Radio Accent, demisia Dan Vasilică după înfrângerea Internaționalului cu CSM Școlar Reșița, scor 1-2.

Fost preparator fizic la Pandurii, în Liga 1

Dan Vasilică spune că a fost ofertat de reprezentanții mai multor cluburi, dar că a ales Șirineasa pentru că noua echipă îi dă șansa să se dezvolte profesional. Echipa a fost preluată în vară de un grup de oameni de afaceri gorjeni, apropiați lui Nicolae Sarcină, și are ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a. Noul antrenorul al Șirinesei spune că nu va lua cu el niciun jucător de la Bălești. „Sunt convins că cine vine va aduna măcar 10-12 puncte până la final, dublu sau triplu decât am adunat eu în etapele scurse. Cred foarte tare în jucători, în capacitatea lor, plus că urmează niște meciuri mai accesibile. Din păcate, la Bălești sunt jucători care vin de la serviciu, unii nu pot veni la meciuri din cauza asta. Cunoșteam aceste lucruri și nu le pot folosi ca scuze. Trebuia să scot maximum și nu a fost să fie”, a explicat, conform gorjeanul.ro, Dan Vasilică.

ACS Șirineasa joacă în prezent pe stadionul Jiul din Petroșani, dar, din retur, s-ar putea muta pe noul stadion din Târgu Jiu.

Dan Vasilică a mai antrenat în Liga 3 doar pe FC Bistrița, în turul sezonului trecut, iar în primăvara acestui an a fost preparator fizic la Pandurii Târgu Jiu, aflată pe atunci în Liga 1. În paralel, a antrenat și Internațional Bălești, pe care a promovat-o în vară, după ce a câștigat Liga a 4-a Gorj și, ulterior, barajul disputat cu reprezentanta Doljului, Tractorul Cetate, de care a dispus în ambele manșe, cu 3-2 și 3-1.

Staff tehnic numeros la Șirineasa

Stafful tehnic al echipei din Valea Jiului devine unul stufos și arătă astfel: Dan Vasilică (antrenor principal), Gabriel Mangalagiu, Damian Militaru (antrenori secunzi), Marin Tudorache (director tehnic) și Robert Tufiși (antrenor cu portarii).

După ce a reușit să promoveze pe Internațional Bălești în Liga a 3-a, Dan Vasilică a obținut doar patru puncte în opt etape și și-a dat demisia după ce a primit oferta liderului ACS Șirineasa. Vasilică va debuta pe banca echipei din Petroșani sâmbătă, 21 octombrie, în deplasarea de la Ghiroda. Peste două săptămâni, pe 28 octombrie, este programat derby-ul seriei, ACS Șirineasa – CSM Școlar Reșița.

La ACS Șirineasa joacă și Florin Costea, atacant care a debutat cu gol la echipa cu nume de comună vâlceană, dar care joacă la Petroșani, în Hunedoara, săptămâna trecută.

Articol scris de Adi Georgescu și Mircea Oglindoiu

Pe aceeași temă