Damila, la a doua promovare consecutivă: „Este meritul jucătorilor și antrenorilor”

10 May. 2012, 12:23 Stiri
Damila, la a doua promovare consecutivă:**

Patronul Damilei Măciuca, Dan Nițu este aproape de a-și vedea visul cu ochii, alb-verzii fiind la un pas de a doua promovare consecutivă, care îi va duce în Liga a II-a.

Cu cinci etape înaintea finalului Seriei C4, Damila este lider detașat, cu șase puncte avans față de a doua clasată, Minerul Motru. „Merităm această promovare, nu cred că este o surpriză, în acest sezon toți s-au convins că suntem un club serios. Ne-am propus promovarea din startul sezonului, dar nu am vrut să facem valuri, ca să nu fim luați în vizor de contracandidate” a spus Dan Nițu.

Firma acestuia, SC Damila SRL este deja un brand în Vâlcea, fiind importator direct și distribuitor autorizat al celor mai renumiți producători de materiale de construcții și produse metalurgice din țară și străinătate.

După un tur bun cu Gabi Mangalagiu pe bancă care alăsat echipa la doar trei puncte de primul loc, Damila a fost preluată din iarnă de Erik Lincar, care este neînvins în retur. „Lincar este evident un factor important în aceste rezultate, echipa este neînvinsă în retur, dar cred că meritul principal este al jucătorilor. Chiar dacă nu mai am mari emoții în privința promovării, echipa trebuie să rămână mobilizată, doar la Bradu am tratat meciul mai ușor și nu am câștigat, în rest am avut ghinion, cum a fost cu Motru, care ne-a egalat în prelungiri. Nu aveam ce să le cer mai mult jucătorilor și staffului tehnic, toată lumea și-a făcut treaba. Cred că liderii echipei sunt B. Geantă, Codin și Stoica, ei sunt 3 jucători de Liga I. În vară voi mai aduce cel puțin cinci jucători valoroși, iar antrenorul Lincar rămâne cu siguranță, el a fost adus special pentru proiectul echipei în Liga a II-a” a mai afirmat patronul vâlcean.

Prima opțiune pentru Liga a II-a este tot terenul din Măciuca. „În principiu, vrem să jucăm tot la Măciuca, nu trebuie să mai facem mari investiții, teoretic nu ne mai trebuie decât 100 scaune și o tribună oficială. Eu însă vreau să facem la vară la Măciuca 1.000 scaune, nu doar 500, cât este obligatoriu. Dacă totuși vor apare probleme cu omologarea terenului de la Măciuca, vedem ce vom face, vom purta negocieri cu mai multe orașe și vom alege ce va fi mai bine pentru echipă” a încheiat Dan Nițu.

Articol scris de Adi Georgescu

10 May. 2012, 12:23 Stiri
Pe aceeași temă