Cutremur la Berceni: Diniță a demisionat, Adi Matei îi ia locul!

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 17:15 Stiri
Cutremur la Berceni:** Diniță a demisionat, Adi Matei îi ia locul!

Vineri seara, sub lumina nocturnei de la Berceni, a avut loc cel mai important meci al returului seriei a III-a din al treilea eșalon, derbyul dintre primele două clasate: ACS din localitate și CS Ștefănești. Rezultatul a fost unul incredibil prin proporțiile scorului, un neverosimil 0-4, cele 100 de minute ale meciul fiind pline de evenimente.

Eșecul a lăsat urme adânci în tabăra gazdelor, așa că aseară, conform IlfovSport, Laurențiu Diniță și-a dat demisia. Incertitudinea privind banca tehnică nu a durat nici măcar 24 de ore. Tot IlfovSport a anunțat cu puțin timp în urmă că noul tehnician va fi Adrian Matei, cel care i-a antrenat în tur pe bucureștenii de la Metaloglobus, echipă aflată după 14 etape pe locul trei în seria a II-a, la egalitate de puncte cu Gloria Buzău, dar golaveraj mai slab.

„Zvonurile sunt adevărate, am discutat cu cei de la Berceni și am ajuns la un numitor comun. Acum rămâne să lămuresc situația cu cei de la la Metaloglobus” a declarat Adrian Matei pentru sursa mai sus menționată.

 

60 de secunde, câte un gol de echipă: unul anulat, unul golazzo!

Revenind la meciul de vineri, debutul a fost unul furtunos, cu gol marcat de Berceni în minutul 2 de către căpitanul Fâșie și anulat de centralul Robert Dumitru pe motiv de fault în atac. La faza imediat următoare, oaspeții au deschis scorul prin Damaschin, care a catapultat balonul în vinclul lui Meilă, rămas fără reacție. Lipsa lui Pivniceru la mijlocul Berceniului și-a spus cuvântul, iar ofensiva Berceniului nu a dat randamentul scontat, o bună parte din vină aparținând și defensivei oaspeților care a evoluat impecabil.

 

Zece minute de coșmar la poarta Berceniului

Finalul de repriză a adus două goluri pentru Ștefănești, făcute cadou de gazde. Mai întâi, în minutul 39, Meilă a ieșit hazardat la un corner al oaspeților și a boxat destul de bine balonul din mijlocul careului, de deasupra unui fundaș propriu. Însă spre ghinionul portarului Berceniului, mingea a ajuns la Voinea, care a trimis un lob perfect de la peste 25 de metri lateral dreapta și balonul a intrat în poarta goală în ciuda eforturilor disperate ale lui Fâșie. După alte cinci minute, Frangu îl talonează în colțul careului pe Cataramă la o pătrundere în dribling și provoacă penalty, transformat chiar de către cel faultat. Coșmarul lui Diniță, care la pauză a făcut o dublă schimbare scoțându-i pe Crețu și Marulis și introducându-i pe Ciochină și Pazon, a fost completat de superba reușită a lui Voinea din minutul 49, care a dus tabela la un halucinant 0-4.

VEZI IMAGINI CU ACCIDENTAREA LUI PISTOL

 

Gest inconștient al lui Manciu plus accidentare horror egal triplă schimbare

Un moment psihologic a avut loc în minutul 58, atunci când Manciu a dat de pământ în careu cu Alex Stan, în tentativa sa disperată de a nu primi gol după ce fusese depășit de mijlocașul Berceniului: penalty și roșu pentru portar. Imediat au apărut problemele pentru Ștefănești, deoarece Manciu are statut de Under 21, iar rezerva de portar Alex Oprea este „senior”. De aceea, Emil Ursu a fost nevoit să pregătească o dublă schimbare – un junior și un senior în locul a doi seniori, pentru a-l putea băga portarul de rezervă în teren. Însă la câteva momente după eliminarea portarului, cei prezenți pe teren au constatat accidentarea gravă a lui Pistol, în faza premergătoare eliminării lui Manciu. Lovit în zona cervicală, fundașul Ștefăneștiului a necesitat transportul cu salvarea la spital. Cum și Pistol are statut de Under 21, Ursu s-a văzut pus în situația de a face trei schimbări pentru a avea în teren minimul de jucători sub 21 de ani cerut de regulament!

Penalty ratat, penalty refuzat

După zece minute de la acordarea penalty-ului, timp în care jocul a fost oprit din cauza accidentării lui Pistol, Fâșie și-a asumat executarea loviturii de pedeapsă și l-a făcut erou pe Alex Oprea, care a parat șutul căpitanului gazdelor. Până la fluierul de final, Berceniul a încercat să înscrie măcar golul de onoare, ultimele minute găsindu-l pe fundașul Fâșie în inedita postură de atacant, dar defensiva oaspeților a fost de netrecut. Mai mult, de câteva ori, Ștefăneștiul a răspuns periculos pe contre, într-una dintre situații Robert Dumitru iertându-le pe gazde de un penalty clar împotriva lor și, implicit, de o eliminare, la un body check al lui Alex Radu asupra lui Cataramă la o pătrundere a acestuia în careu.

Fluierul de final a adus o explozie de bucurie în tabăra oaspeților care au redus diferența față de Berceni la șase puncte. Cum în următoarele trei etape, liderul are niște dueluri de foc, urmând a întâlni pe Afumați, Voluntari și Caracal – prima și ultima în deplasare, cele șase puncte avans nu mai sunt atât de liniștitoare.

 

ACS Berceni – CS Ștefănești 0-4 (0-3) Damaschin 3, A. Voinea 39, 49, Cataramă 44 – pen.

Berceni: Meilă – Cr. Stan, Fâșie, Sandu, Marulis (46 Pazon) – Al. Stan, Al. Radu, Frangu (85 Tătar), Pătrașcu (76 Bereșoae) – Crețu (46 Ciochină), Bănaru. Antrenor Laurențiu Diniță
Ștefănești: Manciu – M. Tudor, V. Pistol (66 Ghinea), Marinescu, Voineag – Cataramă, Albert, A. Voinea, Dudiță (66 Al. Oprea) – Ad. Bălan (87 Negoescu), Damaschin (66 Ursache). Antrenor Emil Ursu

 

VEZI O GALERIE FOTO DE LA DERBYUL ILFOVULUI

 

 

 

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 17:15 Stiri
Pe aceeași temă