Conpetul (încă) trăiește!

Marius ANGHEL 29 Apr. 2013, 13:47 Stiri
Conpetul** (încă) trăiește!

După trei partide în care nu dăduse gol și două remize consecutive cu același scor, 0-0, echipa pregătită de Florin Pârvu a avut o reacție „de onoare” și s-a impus „scurt” la Șotânga, unde a tranșat repede meciul cu FCM-ul lui Ghiorghi Zotic: scor 2-0 pentru prahoveni din primul sfert de oră al partidei!

A fost o răbufnire de orgoliu a echipei din Strejnic, într-un moment complicat, greu, lucru care ar trebui să conteze în viitor, pentru că echipa din Strejnic și-a regăsit identitatea, chiar dacă sunt destui cei care vor să o „împingă” de pe marginea prăpastiei.

Revenind la jocul de la Târgoviște, Pârvu a decis să meargă pe mâna unor jucători mai puțin folosiți, cum ar fi juniorii Jipa și Herea plus Bogdan Dinu sau Andi Ștefan, ca titulari, iar tactica a dat roade. Michel Jipa a fost, de departe, omul primului sfert de oră, decisiv pentru soarta partidei, cu un gol și o pasă de gol, acesta ieșind din teren, până la urmă, cu capul spart, sângerând, după „luptele” cu fundașii adverși! Cu Abba – rezervă, Huza pe bancă și el, Moroiță învoit pentru a arbitra un meci de liga a III-a, Conpet a reușit apoi să „țină” de rezultat, de avantajul luat din start, chiar dacă, cel puțin unul dintre arbitrii, tușierul Tomi Teodorescu a făcut tot posibilul să iasă în evidență! Același Teodorescu anulase Conpetului și un gol la Albota… ceea ce înseamnă că respectivul arbitru este „consecvent”, nu?

Jocul în sine nu a fost deloc unul „strălucit”, poate cu excepția acestor prime 15 minute, în care eficacitatea a fost maximă, pentru Conpet. A fost „sfertul” lui Michel Jipa, juniorul născut în 1994, fiul antrenorului cu portarii de la Petrolul, Dumitru Jipa arătând, cel puțin, că se poate conta pe el! Merită remarcată și prestația altor jucători, precum portarul Bica, fundașul central Darius Badea și apărătorul stânga Cosmin Munteanu, toți cu „note bune”.
În ciuda eforturilor făcute de „copii” lui Zotic (același om de fotbal amabil și volubil când vine vorba despre „vecinii prahoveni” și care depăna amintiri, înaintea partidei, despre regretatul Vasile Borcan), scorul partidei a rămas 2-0 pentru prahoveni.

Astfel, jucătorii Conpetului au trecut o probă importantă din viața echipei: proba de caracter! Cât o să-i ajute, rămâne de văzut, fotbalul devine mult prea complicat ca să poată fi anticipate chiar și urmările unui… succes!

FCM Târgoviște – Conpet Ploiești 0-2 (0-2)
Stadion: „Șotânga”. Spectatori: circa 300. Au marcat: A. Ștefan (4), M. Jipa (15)

FCM: Zegheru – Banu, Coman, Cernea, Timofte – C. Anghel, Gîldău, D. Grigore (cpt) (52 Mîndru), G. Enescu (59 Mădăran) – I Popa (74 Daia), Dragnea (43 Arsu). Antrenor: Gheorghe Manea

Conpet: Bica – B. Dinu, Badea (cpt), Frâncu, C. Munteanu – C. Vlad, Herea (46 D. Gheorghe), Pripu (63 D. Petre), Catană – M. Jipa (64 Mușea), A. Ștefan (78 Abba). Antrenor: Florin Pârvu

Avertismente: Grigore (13), Anghel (25), Gîldău (62), Popa (73) / Dinu (27), Pripu (32), Petre (68)
Au arbitrat: Cătălin Jianu (Slatina) – Tomi Teodorescu (Roșiorii de Vede), Cătălina Nan (Alexandria). Observatori: Octavian Andreescu (Craiova), Vasile Aelenei (București)
Jucătorul meciului: Michel Jipa

Filmul meciului:

Min. 4, 0-1: Jipa îi așează perfect o minge lui Andi Ștefan care reia în plasă din 6 metri
Min. 15, 0-2: Jipa marchează cu latul din centrarea de pe stâna a lui Pripu
Min. 17: Vlad scapă spre poartă, din unghi, dar reia slab
Min. 44: lăsat de arbitru spre poarta oaspeților din poziție de offside, Arsu este blocat de portarul Bica
Min: 47: același Arsu greșește ținta cu un lob de la 16 metri, după o ezitare a lui Frâncu
Min. 61: Șutul puternic, din afara careului a lui Gîldău, este reținut de Bica
Min. 64: Bica scoate de sub bară șutul lui Mîndru
Min. 69: Același Mîndru reia slab, cu capul, din 5 metri
Min. 76: Petre și Vlad trag periculos în aceaași fază, dar Zegheru este la post de ambele dăți

Ultima etapă – o zi mai devreme

Federația Română de Fotbal a anunțat că, „în conformitate cu prevederile art. 36 din Statut, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat referatul înaintat de Direcția Competiții a FRF cu privire la modificarea programului etapelor campionatului Ligii a 2-a și, respectiv, programului etapelor campionatului Ligii a 3-a (etapa a 26-a). Astfel, în liga a III-a, etapa a 26-a, ultima a campionatului, programată inițial vineri, 31 mai, va avea loc o zi mai devreme, joi, 30 mai, la ora 18.00. În această etapă, vom avea programat ultimul derbi județean din acest eșalon, Conpet – Fortuna, motivul devansării fiind acela că, pe 1 iunie, sâmbătă, se va organiza Adunarea Generală a FRF, în aceeași zi fiind programată și finala Cupei României!

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 29 Apr. 2013, 13:47 Stiri
Pe aceeași temă