Lotul echipei FCM Târgoviște, convocat de șofer pe Facebook

Mihai Andries 15 Jan. 2015, 18:23 Stiri

„Jurnal de Dâmbovița” a prezentat în ziarul de marți o serie de declarații oferite de finanțatorul FCM-ului, Ghiorghi Zotic. În cadrul materialului, era dezvăluit faptul că formația pregătită de Haralambie Becheanu avea cea mai lungă vacanță dintre toate echipele din Liga a III-a, dar și data la care urma să aibă loc reunirea lotului, 16 februarie. Numai că, această informație i-a luat cu surprindere pe toți oamenii din anturajul echipei lui Zotic, altfel nu se explică sesizarea primită de la un cititor în ziua publicării articolului inițial.

Jucătorii nu știau de 16 februarie

Practic, din aceasta reiese că doar Zotic știa data reunirii lotului. Sesizarea a venit cu următorul titlu: „Lotul echipei FCM Târgoviște a fost convocat de șofer pe Facebook!”. Astfel, rezultă că jucătorii se aflau într-o vacanță continuă, neștiind ziua când va avea loc reunirea. „Șoferul” amintit nu este altcineva decât Remus Mircea, care a preluat funcția de delegat al Municipalului la începutul lunii noiembrie anul trecut, după ce Severin Anghelinu a decedat. Acesta a apelat la „social media”, fiind cel mai la îndemână instrument de comunicare cu jucătorii: rapid, util, modern.

Explicațiile lui Remus

Remus Mircea, delegatul FCM-ului, a fost contactat pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la situația creată și a explicat de ce a apelat la această metodă. „Am trimis un mesaj, să nu mai stau să sun pe fiecare în parte. Este o rețea populară de socializare, toată lumea are acces. Nici nu mă interesează ironiile. Mă lasă rece. Nu vreau să intru în divergență cu nimeni. Fiecare poate să comenteze ce vrea”, ne-a declarat Remus Mircea.

A ajuns ținta ironiilor

Postarea lui Remus Mircea a fost privată, însă a ajuns în posesia noastră cu o serie de comentarii. Multe dintre ele sunt extrem de savuroase. Fără să vrea, delegatul FCM-ului a ajuns ținta ironiilor.

Replicile care l-au taxat pe Remus Mircea

„Mai lasă-i în vacanță, Remusică!”

„Vai de capul nostru! Ca la divizia a VI-a din Eritreea! Cu două săptămâni înainte de reluarea campionatului!?!”

„Mai trăiești? Ești antrenor acolo… Te-a pus Zotic?”

„Și tu ai intrat în cantonament, nu?”

„Mă primești și pe mine, Remusică”

Mai rămane la echipă?

Coincidență sau nu, tot ieri, după publicarea acelui mesaj, a circulat un zvon conform căruia ar exista șanse mari ca Remus Mircea să părăsească FCM Târgoviște. În ciuda greșelii de atunci și a momentului oferit acum, finanțatorul Ghiorghi Zotic nu a pus niciun fel de presiune asupra propriului delegat. „Deocamdată nu plec. Sunt doar zvonuri. Rămân în continuare la FCM. Nu este bătut în cuie că voi pleca. Au existat unele discuții, acum nu mai sunt. Eu doar am încercat să-mi găsesc alt job, nu s-a putut, așa că rămân în continuare la FCM”, s-a exprimat Remus Mircea.

Nu e la prima „ispravă”

Remus Mircea este un apropiat al echipei finanțată de Ghiorghi Zotic, ocupând o funcție oficială în cadrul clubului de aproape trei luni. Convocarea lotului pe Facebook reprezintă o premieră, însă delegatul Municipalului a mai avut parte de un astfel de moment. S-a întâmplat chiar la debutul său ca oficial, la un meci pe care FCM l-a jucat în turul campionatului acasă cu SCM Argeșul Pitești. Atunci, Becheanu a făcut o schimbare în primul minut de prelungire care i-a costat pe târgovișteni un punct în clasament. După ce partida s-a terminat 0-0 pe teren, piteștenii au contestat faptul că gazdele nu au avut în permanență trei jucători sub 21 de ani pe gazon, comisiile federale le-au dat dreptate, iar FCM-ul a pierdut prin „forfait”. O astfel de greșeală, la orice club cu statut de profesionist, i se impută în primul rând delegatului.

Articol scris de Mădălin RĂ‚DUCU (Jurnal de Dâmbovița)

Mihai Andries 15 Jan. 2015, 18:23 Stiri
Pe aceeași temă