Conpet Cireșu a pierdut cu 3-1 la Baia, dar este favorizată de jocul rezultatelor!

21 Apr. 2012, 14:09 Stiri
Conpet Cireșu a pierdut cu 3-1 la Baia,** dar este favorizată de jocul rezultatelor!

Partida de la Baia, care a contat pentru etapa 21 a seriei a doua din liga a III-a, dintre Eolica, din localitate și Conpet Cireșu, a fost una la finalul căreia gazdele s-au impus cu scorul de 3-1 (2-0), la capătul a două reprize diferite.

Prima repriză a fost una dominată oarecum de gazde, care a marcat de două ori prin Lupu (șut în vinclu de la 20 de metri- min. 15), și Boghițoi (scăpat singur cu Stoica -min. 40), dar și oaspeții au avut câteva bune situații de a marca. Mai întâi Crăciun a preferat un șut de la 20 de metri, într-o fază în care scăpaseră trei brăileni contra unui singur apătrător gazdă (min. 8), Stoian a scăpat apoi singur cu portarul, l-a lobat pe acesta, dat mingea s-a dus pe lângă poartă (min. 11), iar Dima a șutat pe alături din două situații bune (min. 18 și 20). Și gazdele ar fi putut să intre cu avantaj mai mare la cabine, dar Bohițoi (min. 20, și Oprea (min.36) au ratat și ei două bune situații de a marca.

După pauză, având și vântul în avantaj, Conpet Cireșu a dominat teritorial dar nu a reuțit să marcheze decât o singură dată, prin Percă, cel care a reluat cu capul în plasă centrarea lui Marius Oprea: 2-1 (min. 50). A urmat apoi o dispută între jucătorii brăileni și portarul gazdelor, Vlas, luptă din care a ieșit învingător portarul tulcean! Prima dată, Vlas a scos incredibil „capul” lui Cotigă de la 7 metri (min. 58), apoi Stoian nu l-a putut învinge pe portarul gazdelor în minutele 63 și 65! A venit apoi rândul lui Moldoveanu să nu-l poată învinge pe bravul portar al celor de la Eolica Baia (min. 70), dar nici Popa nu a putut marca din lovitura liberă de la 18 metri, deoarece Vlas a respins de la vinclu (min. 75).

A urmat apoi un contraatac rapid al gazdelor, la capătul căruiaCotigă a comis un henț în propria suprsfață de pedeapsă, iar Oprea a transformat cu siguranță penalty-ul de care a beneficiat: 3-1 (min. 80). Elevii antrenați de Vasile Darie și Ionel Ivan au reluat asaltul spre poarta tulceană, iar în minutul 86 Cotigă a fost faultat clar în careu de unul dintre fundașii gazdelor. Lovitura de pedeapsă a fost executată slab de Costache, iar Vlas a reușit să apere!! Aceasta a fost ultima mare situație de gol a partidei, care s-a terminat în cele din urmă cu victoria gazdelor, la scorul de 3-1.

meci, antrenorul principal de la Conpet Cireșu, Vasile Darie, ne-a declarat supărat: „A fost un meci la finalul căruia meritam cel puțin un rezultat de egalitate. Ratăm prea mult, ca să nu mai spun și faptul că Gigel Costache este la al doilea penalty pe care-l ratează, consecutiv! Acum asta este, nu mai avem ce face. Este bine totuși că jocul rezultatelor ține încă cu noi, și acest lucru mă determină să cred că vom evita retrogradarea în finalul campionatului. Dar parcă mai trebuie să mai câștigăm și noi un meci ca să fim siguri de acest lucru. Pentru că Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă!”– spus destul de necăjit principalul brăilean.

Această înfrângere menține Conpet Cireșu pe locul 13, cu 19 puncte, la șase puncte în fața Comprest-ului GIM București, care are doar 13 puncte. Iar cea mai slabă echipă de pe locul 13, din toate cele șase serii, care va retrograda, poate fi Argeșul Mihăilești, care are doar 10 puncte până acum!

În partida de la Baia, Vasile Darie și Ionel Ivan au folosit următorii jucători: Stoica – Oprea (min. 72: Popa), Ilie, Preda, Cotigă – Percă, Costache, Grozea (min. 46 Moldoveanu) – Stoian, Crăciun, Dima.

Articol scris de Valentin Constantinescu

21 Apr. 2012, 14:09 Stiri
Pe aceeași temă