Condamnare la 5 ani cu executare pentru președintele Bucovinei Rădăuți. „E o pierdere pentru noi. Avem nevoie de un om de încredere”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 19:37 Stiri
Condamnare la 5 ani cu executare pentru președintele Bucovinei Rădăuți.**

Ocupanta locului 9 în Seria I a Ligii 3, echipa Bucovina Rădăuți, a rămas fără cel mai important om din conducere. Marți, președintele Manuel Costache a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la 5 ani de închisoare cu executare în celebrul dosar „Șpagă în Vama Siret”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus trimiterea în penitenciar a nu mai puțin de 48 de polițiști de frontieră și vameși suceveni, printre aceștia numărându-se și agentul șef Manuel Costache, președintele echipei Bucovina Rădăuți. Din cei 66 de inculpați trimiși în judecată pe baza rechizitoriului redactat de procurorii anticorupție suceveni, la începutul anului 2011, un număr de 62 și-au aflat pedeapsa definitivă marți, patru dintre aceștia preferând pedepse mai lejere, după ce și-au recunoscut faptele în faza judecării pe fond a cauzei. Aceștia vor fi transferați la Penitenciarul Botoșani unde va începe pentru ei lunga experiență de închisoare.

„E o pierdere pentru noi în plan organizatoric. Am făcut demersurile ca săptămâna viiitoare să se adune Consiliul de Administrație pentru a alege un nou președinte al clubului. Deocamdată nu știm pe cine vom pune în această funcție. Avem nevoie de un om de încredere”, a declarat, pentru gazetasv.ro, antrenorul Bucovinei, Iulian Ionesi. „Manu”, așa cum era poreclit președintele, se ocupa de Bucovina Rădăuți încă de pe vremea când echipa evolua în Liga a V-a, pe atunci sub numele de Bucovina Frătăuții Noi.

Vineri, de la ora 15:00, Bucovina Rădăuți va juca pe teren propriu împotriva echipei AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, ocupanta locului 7.

Era și vicepreședinte la AJF Suceava

Mai mult, arestarea lui Manuel Costache a dat peste cap și organigrama de conducere a Asociației Județene de Fotbal Suceava, unde ocupa, din luna martie a anului trecut, una dintre funcțiile de vicepreședinte. Forum condus de Ciprian Anton va fi nevoit astfel să organizeze noi alegeri pentru ocupare postului rămas vacant.

„Regulamentul spune că, în momentul în care o funcție devine vacantă, în maximum 30 de zile, se organizează alegeri. Am luat deja legătura cu juriștii noștri pentru a face demersurile necesare să primit un răspuns oficial din partea instanței în legătură cu această problemă. După ce vom primi acel răspuns, vom convoca Comitetul Executiv pentru a stabili data alegerilor pentru funcția de vicepreședinte. Vrem să acționăm conform statutului”, a precizat, pentru aceeași sursă, președintele AJF Suceava.

Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 19:37 Stiri
Pe aceeași temă