Cireșu a terminat sezonul de toamnă cu o victorie!

Marius ANGHEL 30 Nov. 2013, 10:34 Stiri
Cireșu** a terminat sezonul de toamnă cu o victorie!

Pe un timp excelent pentru fotbal, dar în prezența a numai vreo 35-40 de spectatori, vineri a avut loc la Brăila pe stadionul „Municipal” meciul de fotbal din cadrul etapei a XV-a din cadrul ligii a treia (seria a II-a) dintre Conpet Cireșu și Progresul Cernica. Partida era una foarte importantă pentru gruparea brăileană deoarece întâlnea una dintre pretendentele la evitarea retrogradării, în fața căreia pierduse în meciul tur cu scorul de 0-2, și „cireșarii” aveau mare nevoie de victorie pentru a nu pierde contactul cu plutonul celorlalte echipe!

Elevii antrenați de Vasile Darie și Ionel Ivan au făcut un joc destul de pragmatic la capătul căruia au reușit să câștige toate cele trei puncte puse în joc menținându-și astfel intacte șansele de a evita retrogradarea. Partida a început furtunos, brăilenii având în primele patru minute un gol anulat (corect) dar și alte trei ocazii foarte bune de a deschide scorul.  Mai întâi Crăciun a marcat după lansarea în adâncime de Bogoș, dar la semnalizarea destul de târzie a asistentului Ștefan Patrichi (Iași) golul a fost anulat corect pe motiv de de ofsaid (min. 1), apoi Radu singur cu portarul a șutat în acesta de la 14 metri (min. 2)! După aceea mingea expediată de Bogoș de la marginea careului de 16 metri a șters bara transverală a portarului Tăchescu, spectator la șutul mijlocașului brăilean (min. 3), iar mingea expediată de Crăciun de la 20 de metri a fost reținută cu dificultate de portarul ilfovenilor (min. 4), după care meciul s-a echibrat.

Și oaspeții au avut în minutul 7 șansa de a deschide scorul, dar mingea șutată de Croitoru de la 30 de metri a lovit bara transversală a porții lui Tudor!Brăilenii încep să controleze cu autoritate mijlocul terenului, și Crăciun îl mai pune odată la grea încercare pe portarul advers cu un șut de la distanță (min. 22). Dar peste numai alte trei minute Conpet Cireșu va reuși să deschidă scorul din penalty: St. Nicoliță a fost faultat clar în care de portarul Tăchecu, printr-un procedeu de lupte libere, iar lovitura de pedeapsă care a urnmat a fost transformată simplu de Bogoș: 1-0 (min. 25) Până la pauză nu se mai întâmplă nimic notabil, și astfel brăilenii intră la cabine pentru odihna regulamentară cu avantaj minim pe tabela de marcaj.

După reluare oaspeții încep mai bine și sunt hotărâți să marcheze,  dar Colțar (min. 61) și Zamfir (min. 69- bară) nu reușesc să-l învingă pe portarul Tudor! A venit apoi minutul 71 iar brăilenii au marcat golul care le-a asigurat toate cele trei puncte puse în joc: Ghe. Marcel a „făcut” o minge pe partea dreaptă, a întors înapoi pentru Bogoș iar acesta a marcat de la vreo 14 metri în ciuda opoziției lui Tăchescu: 2-0!  În minutul imediat următor Ilinca a avut șansa golului de onoare, dar nu a reușit să-l învingă pe portarul brăilean deși se afla doar cu acesta în față (min. 72)! După șutul peste poartă trimis de Ghe. Marcel (min. 75), a urmat un final destul de incasdendent care nu se aștepta nimeni: a fost o altercație între Pavelescu și Ghe Marcel văzută de centralul Bogdan Hancearuc (Iași) iar acesta l-a eliminat pe jucătorul ilfovean (al doilea galben) și i-a acordat cartonașul galben brăileanului! În „problemă”se bagă și Tudose care aduce jigniri arbitrului de centru, și este trimis și acesta mai repede la vestiare. Toate acestea s-au întâmplat într-un interval de numai două minute: 87-89!

Cam asta a fost istoria unui meci la finalul căruia Conpet Cireșu acumulează 14 punte cu unul mai puțin decât adeversara ei, și chiar dacă se află per locul 11 brăilenii sunt în „cărțile” pentru evitarea retrogradării. Campionatul se va relua pe data de 28 martie 2014!

    Conpet Cireșu – Progresul Cernica  2-0 (1-0)
Bogoș (25 – pen., 71)

Dumitrașcu (88 Cireașă), Ilie, Stănciulescu, Costache (70 Grozea) – Crăciun, Balaban, Bogoș, Niță (84 V. Gheorghe) – St. Nicoliță, Radu (65 M. Gheorghe). Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan

Tăchescu – Marin, Colțar (81 Marulis), Croitoru, Păun (36 Ilinca) – Pavelescu, Bivolaru (42: Barbu), Sava, Salaman – Zamfir, Apostol (55 Tudose). Antrenor: Mitică Bolborea

   Cartonașe galbene: Dumitrașcu, Bogoș, Ghe. Marcel/ Tăchescu, Marin, Croitoru, Pavelescu, Sava, Tudose.
   Eliminați: Pavelescu, Tudose.

   A arbitrat bine în general Bogdan Hancearuc, acesta fiind ajutat la cele două tușe de asistenții Ștefan Patrichi și Ionuț Ștefănescu (toți din Iași).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 30 Nov. 2013, 10:34 Stiri
Pe aceeași temă