Cherchez spune ce a avantajat Chindia în lupta pentru promovare: „E o diferență mare față de sezonul trecut”

Marius ANGHEL 20 May. 2015, 16:21 Stiri

Chindia Târgoviște este prima echipă promovată matematic din Liga 3 din toate cele cinci serii ale competiției. Echipa dâmbovițeană din Seria a 3-a și-a îndeplinit obiectivul cu două runde înainte de finalul sezonului după ce s-a distanțat la șapte puncte față de principala contracandidată, CS Afumați. Weekendul trecut, formația pregătită de Nicolae Croitoru a câștigat în deplasarea de la CN Dinicu Golescu Câmpulung cu 2-1 și, profitând de eșecul Afumațiului, 1-2 la Sporting Roșiori, și-a asigurat prezența în următorul sezon al Ligii 2.

Chindia revine astfel în eșalonul secund după două sezoane petrecute în Liga 3. De la retrogradarea din sezonul 2012/2013, atunci când a terminat pe locul 12 în Seria I a Ligii 2, primul sub linie la o diferență de doar un punct față de Farul și Rapid Suceava (26 față de 27), gruparea târgovișteană a ratat la mustață promovarea sezonului trecut în Seria a 6-a a Ligii 3. Atunci, în sezonul 2013/2014, Chindia termina la egalitate de puncte (46) cu AFC Fortuna Poiana Câmpina în play-off, însă era dezavantajată de rezultatele directe (2-0 și 2-1 pentru prahoveni). Acum, în ciuda unei situații financiare mult înrăutățită și a unui lot mai puțin valoros ca în anii trecuți, dâmbovițenii au reușit performanța de a fi prima promovată din Liga 3.

Doi dintre artizanii acestei promovări sunt Cristian Cherchez și Daniel Popa, golgheterii echipei. Atacanții Chindiei au fiecare câte 15 goluri marcate, adică mai mult de jumătate dintre golurile înscrise de toată echipa în acest sezon. Formația din Târgoviște a marcat după 24 de etape 53 de goluri, adică are al patrulea cel mai bun atac din toată Liga 3, după Dunărea Călărași – 72, CS Tunari – 56 și Delta – 54.

Cherchez și Popa au fost jucătorii care au contribuit din plin și la revenirea echipei în meciul de la CN Dinicu Golescu Câmpulung. Condusă pe tabelă după reușita lui Cristian Anghelina (‘5), Chindia a întors scorul prin golurile celor doi din minutele 22 și 48.

„Suntem o familie, e o diferență mare față de sezonul trecut”

Cristian Cherchez a vorbit deschis, într-un interviu acordat pentru dbsport.ro, despre sezonul în curs, atmosfera din vestiar, sezonul următor și a transmis, și în numele colegilor, un mesaj pentru suporteri, care ar trebui să umple tribuna I a stadionului „Eugen Popescu” la ultimul meci din Liga 3, cel cu CS Podari de pe 30 mai. Până atunci, Chindia va juca sâmbătă, 23 mai, în deplasare, la Șotânga, cu FCM Târgoviște.

„Am muncit mult și au venit și rezultatele. Noi am avut drumul nostru, am câștigat meciurile noastre și am promovat. Nu prea ne-a interesat ce fac alții din serie. A fost un campionat tensionat. Ba am trecut pe primul loc, ba l-am pierdut. Au fost și anumite greșeli din partea unor echipe, care ne-au defavorizat, dar important este că am ajuns înapoi în Liga a 2-a. S-a format un nucleu la Târgoviște, din localnici. Suntem o familie, e o diferență mare față de sezonul trecut. Mergem zi de zi la stadion, ne întâlnim zi de zi, suntem aproape toți din Dâmbovița, nu văd de ce ar putea fi altfel decât bine. Nu ne-a fost însă ușor, am pornit la drum foarte puțini jucători” spune Cherchez pentru site-ul citat mai sus.

Atacantul vrea ca Chindia să câștige și ultimele meciuri rămase de disputat în campionat, cu FCM Târgoviște și CS Podari, și le transmite suporterilor că-i așteaptă în număr cât mai mare la stadion pentru a sărbători împreună promovarea. „Le promitem suporterilor că vom face tot posibilul să obținem o victorie frumoasă în ultima etapă, acasă cu CS Podari. Îi așteptăm în număr cât mai mare să sărbătorim revenirea în Liga a 2-a”, a spus Cherchez, care se gândește deja la meciurile din sezonul următor: „O să fie mult mai greu. O să avem de-a face cu jucători mult mai experimentați. Noi sperăm să jucăm cu echipe tari la Târgoviște, în sezonul viitor”.

56 de puncte a acumulat Chindia Târgoviște în 24 de etape desfășurate în Seria a III-a a Ligii 3, dâmbovițenii fiind prima echipă care promovează în acest sezon în Liga 2. Celelalte favorite la promovare sunt: Știința Miroslava (49 puncte) din Seria I, Dunărea Călărași (56) din Seria a II-a, UTA Bătrâna Doamnă (52) din Seria a IV-a și FCM Baia Mare (54) din Seria a V-a.

Marius ANGHEL 20 May. 2015, 16:21 Stiri
Pe aceeași temă