Cârstean a marcat 4 goluri, Opric la două puncte de lider

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 11:42 Stiri
Cârstean a marcat 4 goluri,** Opric la două puncte de lider

Nou-promovata Metalurgistul Cugir a câștigat pe Stadionul CSO partida cu Unirea Dej, contând pentru etapa a 14-a a Ligii a 3-a (a treia a returului), scor 4-1 (1-0) și a bifat a 4-a partidă fără eșec, un meci în care s-a distins golgheterul Cîrstean ce a punctat de 4 ori în compania „lanternei roșii”. Cugirenii au urcat pe locul secund, cu 24 de puncte (eșec Șoimii Pâncota la Zalău, 2-3), la numai două puncte de liderul Național Sebiș și următorul meci va fi în deplasare, în compania „virușilor verzi”, Sănătatea Cluj. Scorul ne scutește de orice comentariu. O victorie detașată, îi felicit pe toți băieții din lot, chiar și cei care au jucat mai puțin și la care am apelat azi. Vrem să câștigăm și următoarele două meciuri pentru a avea o iarnă liniștită. Am dovedit că suntem o echipă, suntem pe locul doi, o preformanță notabilă pentru noi, a apreciat antrenorul Marius Opric.

Echipa lui Opric a depășit problemele de tot și a realizat a doua victorie consecutivă pe teren propriu, după cea cu CS Oșorhei. Ne bucurăm de acest succes, adversarii au încercat să joace fotbal, nu s-au cantonat. Echipa a demonstrat că are valoare, a contat și faptul că rezervele au intrat în ritmul meciului. A fost o prestație reușită, dar nu ne culcăm pe o ureche. Le mulțumim suporterilor care au fost alături de noi și ne-au condus spre victorie, în ciuda unei temperaturi destul de scăzute, a apreciat Dan Popa, vicepreședintele Metalurgistului.

De 4 ori Cîrstean!

Vârful Adrian Cîrstean și-a trecut în cont un careu: deschiderea scorului în minutul 9 (când inițial s-a vehiculat varianta unui autogol al fundașului S. Kovacs), în minutele 47 (șut din careu), 85 și 88 (reluare din apropiere), în vreme ce vizitatorii au punctat prin Lukacs (90+1). Atacantul Cugirului a parafat astfel o evoluție de excepție ajungâns la o cotă incredibilă a eficacității, 13 goluri marcate în 13 partide (a lipsit la Jucu). O prestație reușită a mea și a întregii echipe, sunt foarte bucuros de aceste goluri. Și sperăm să continuăm în același ritm, a declarat eroul Cugirului, aflat în premieră în fața unei asemenea realizări.

Deschiderea scorului a avut la bază un episod controversat, eroarea fundașului dejean, Szabolcs Kovacs, care a deviat în propria poară o centrare trimisă în careu de Șuteu, spre fericirea celor peste 600 de spectatori, însă mingea fusese lovită cu capul de atacantul Cîrstean, care a și fost creditat cu reușita. Imediat după pauză, golgheterul Adrian Cîrstean (47) a finalizat din careu și s-a bucurat pentru a 10-a reușită stagională. În minutul 70, a intrat în teren și vedeta locală L. Itu, revenit după o accidentare.

Fără 4 titulari, Negură, Al. Man, I. Buta și Itu, Opric a avut dificultăți în alcătuirea primului unsprezece și a fost nevoit să improvizeze. Distribuția Metalurgistului a fost compusă din Tiut (89, Lăncrănjan) – Tăban, Șuvaina, Șt. Radu, A. Ianc – G. Goronea, Ispas, M. Neagu, Șuteu (70, Itu) – A. Cîmpean (70, Oniga), Cîrstean (89, Oniche), rezerve Trășcan, Iovănescu.

Unirea Dej: Cîrlan – S. Kovacs, S. Traore (60, Vârdea), C. Ursu, Rus, Lupu (74, Lukacs), Bratima (cpt), Blaj, M. Cristea (46, Thiam), P. Bogdan (60, Găbruș), Al. Moldovan; rezerve Blaga – Bud

Sursa: Ziarul Unirea

Mihai Andries 24 Nov. 2013, 11:42 Stiri
Pe aceeași temă