FC Bistrița nu s-a prezentat la Cugir și e mai aproape de desființare. Motivul pentru care nu a făcut deplasarea și cum ar putea scăpa de excludere în acest an

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 18 Nov. 2016, 16:51 Stiri

Fotbalul în Bistrița nu mai are niciun viitor. După ce Gloria lui Jean Pădureanu a dispărut deja de câțiva ani buni, iar proiectul Gloria Progresul Bistrița nu a avut viață lungă, iată că și noua echipă a orașului, FC Bistrița, nou-promovată în vară în Liga 3, este pe punctul de a sfârși tragic.

Fără bani și sprijinul autorităților locale, ajunsă într-o situație dramatică, cu datorii mari către jucătorii din lot, FC Bistrița nu s-a prezentat astăzi, de la ora 14:00, la meciul pe care îl avea programat la Cugir, cu Metalurgistul, în etapa a 13-a a Seriei a 5-a a Ligii 3, astfel că va pierde la „masa verde” acest joc. O a doua astfel de abatere îi va aduce automat excluderea din campionat, dacă între timp conducătorii clubului nu vor înștiința federația că abandonează.

Rămasă fără veteranii Costin, Chibulcutean și Nalați, care au decis să nu mai continue în batjocura de la FC Bistrița, ceilalți jucători rămași în lot nu s-au mai prezentat la antrenamente în ultima săptămână, anunțând că nu mai vor să evolueze la echipa prezidată de Florin Sângeorzan, nemulțumiți că nu își primesc restanțele financiare. Cum antrenorul Eugen Voica a primit două etape de suspendare după ce a fost trimis în tribună de arbitru în etapa precedentă, cu CS Iernut, conducătorul echipei din Bistrița a decis ca deplasarea de la Cugir să nu se mai facă, cu toate că avea posibilitatea de a utiliza juniorii. S-a dorit astfel evitarea unei înfrângeri la scor, cum o pățiseră în urmă cu patru etape, la Dej, acolo unde au pierdut cu 11-0, și s-a mers pe varianta neprezentării.

Potrivit Timp online, FC Bistrița va juca totuși în orice condiții în acest final de an, chiar și cu juniorii. Ultima partidă din acest an, pe teren propriu, o va desfășura cu CS Oșorhei (vineri, 25 noiembrie, de la ora 14.00, în etapa a 14-a), pentru că altfel ar fi exclusă din campionat. În runda a 15-a (3 decembrie), ultima a turului și a anului 2016, FC Bistrița va sta.

Florin Sângeorzan a precizat că FC Bistrița nu va muri și va încerca în această iarnă să caute soluții pentru ca echipa să își continue activitatea. „Terminăm turul așa cum putem, iar în pauza de iarnă vom vedea ce este de făcut. Drumul nu se oprește aici, vom continua în Liga a 3-a, bineînțeles nu așa. Am ajuns în această situație mai ales din cauza faptului că administrația locală nu a alocat bani pentru FC Bistrița. Avem timp în pauza competițională să găsim cele mai bune soluții pentru a aborda returul”, a spus Sângeorzan pentru Timp online.

Învinsă în ultimele cinci meciuri din campionat, cele mai puține goluri primite într-un joc fiind trei (cu ASA Târgu Mureș II), iar cele mai multe fiind 11 (cu Unirea Dej), FC Bistrița încasează acum a șasea înfrângere consecutivă și rămâne cu 7 puncte în clasament în cele 13 etape desfășurate până acum, situându-se pe locul 13 din 15 în Seria 5.

Foto: Timp online și ABsport

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 18 Nov. 2016, 16:51 Stiri
Pe aceeași temă