Care a fost echipa de Liga 3? Dinamo s-a chinuit să scoată „U” Cluj din Cupă, la penalty-uri, după un meci în care nu s-a văzut diferența de două ligi dintre cele două echipe

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 23:38 Stiri

Pentru orice fan al Universității Cluj meciul cu Dinamo a fost ca un vis din care nu a mai dorit să se trezească la o realitate dură. Echipa lui de suflet avea pe afiș meci cu Dinamo. Nu cu Performanța Ighiu, nu CS Ineu, nu ACS Comuna Recea. În visul suporterului se retrăia normalitatea de aproape un secol. Era în ziua în care nimeni nu-și mai aducea aminte de faliment și de restartul anevoios prin noroaie și adversari semi-amatori. Suporterul visează că intră pe stadion, dar acolo are parte de un declic. Visul său era chiar realitatea. O realitate scurtă, cât pentru un meci de Cupă, dar venită ca un cadou de sărbători pentru fanii „alb-negrilor”.

Brănescu evită un început de coșmar

Pe teren, Falub a început cu toți „greii” săi. Jucători care însumează 1166 de minute adunate în Liga 1 și cu cinci fundași, pentru a bloca flancurile lui Miriuță și mingile lungi spre Nemec. Dinamo nu și-a permis să experimenteze, de teamă să nu „explodeze” situația și așa ușor inflamabilă și a început cu majoritatea titularilor. Chiar și așa, Miriuță a avut parte de un debut greu de meci cu adversarul din Liga a 3-a. Părea debutul perfect pentru „U” Cluj. Coregrafie, atmosferă de meci mare și… penalty! În minutul 4, la faultul lui Brănescu la Goga. A executat Gabriel Giurgiu (5), dar fostul campion cu Oțelul a tras slab și a dat cu piciorul unui început ce putea fi perfect pentru clujeni și de coșmar pentru dinamoviști.

Golul lui Corbu. Florescu și Goga, joc ca la 20 de ani

Scăpați de momentul delicat, „câinii” au făcut ceea ce se aștepta orice spectator neutru, adică au marcat. A fost reușita lui Laurențiu Corbu, scăpat din marcaj de singurul jucător al Universității fără minute în Liga 1, Manu. Era minutul 14 și Miriuță răsufla ușurat, crezând că se intră în normalitate. Mai mult, clujenii au început să cadă „pe capete”, Onicaș și Lemnaru fiind schimbați din cauza accidentărilor. Cu o medie de vârstă de aproape 30 de ani, „greii” lui „U” Cluj au început să joace ca la 20 de ani și au refuzat să trăiască din amintiri. Cu un Florescu care domina mijlocul terenului ca în perioada când ajunsese titular în națională și un Goga activ și șiret, ca în perioada când se lupta la titlul cu Poli Timișoara, Universitatea a început să domine Dinamo.

Dinamo, dominată ca la Liga a 3-a

Fanilor clujeni nu le venea să creadă. „Alb negrii” păreau că au posesia și pot controla jocul. Au urmat șuturile lui Goga (24) și Florescu (28), prinse de Brănescu, iar apoi singura ocazie a reprizei pentru Dinamo, după gol, la șutul lui Salomao, prins de Albuț (28). „Câinilor” lui Miriuță nu le-a ieșit nimic, în schimb, pe faza de construcție și parcă n-au luat în serios nici „avertismentele” clujenilor. Așa că s-a întâmplat ceea ce nu se mai întâmplase de aproape trei ani pe Cluj Arena. Mai bine de 10.000 de spectatori se bucurau la un gol al Universității cu un adversar de Liga 1. Florescu – Takacs – Goga (34) și ultimul a marcat cu capul, la șapte ani distanță de la ultimul gol reușit în poarta lui Dinamo. Tot Goga putea face 2-1, dar a trimis peste poartă dintr-o liberă avută la 18 metri, iar Dinamo încheia „groggy” repriza cu adversara de Liga a 3-a.

„U” Cluj, mai tehnică, Dinamo cu mai multă „benzină”

În repriza a doua nu s-a schimbat cu mult registrul. Dinamo a continuat să arunce mingi lungi, pe care scria de multe ori „disperare” și la care Cordoș și Abrudan n-aveau mari emoții, Filip, Hanca sau Anton sufereau de lipsă de inspirație și reușite, iar Rivaldinho și Nemec erau rar ajunși de minge. Paradoxal, „U” Cluj a încercat să pună mingea jos, mai mult, dar odată cu trecerea minutelor părea în pierdere de viteză și echipa lui Falub. Lemac (67) și Hanca (69) au fost în poziții de finalizare, dar fără izbândă, iar Filip (73) a cerut în zadar penalty. Abia în ultimele 15 minute Dinamo a jucat ca o echipă de Liga 1, cu o formație de Liga a 3-a. I-a izolat pe clujeni în propriul careu și au pus mâna, aproape total, pe posesie. Rivaldiho (79) și Nemec (84) au trecut pe lângă gol, dar n-au reușit să marcheze. Clujenii au reușit să iasă din apărare și Florescu l-a făcut pe Miriuță să-i stea inima în loc, la reluarea în plasa laterală din minutul 89.

Miriuță, cu doar trei „ofesivi” în prelungiri

Nervii erau direct proporționali pe banca lui Dinamo cu numărul minutelor scurse. Realitatea devenea crudă pentru alb-roșii. Echipa care își propunea titlul în debutul sezonului nu putea să treacă de una care joacă în Liga a 3-a în 90 de minute. Au intrat Dudea și Șerban, iar Miriuță a terminat „calvarul” de la Cluj cu Salomao, Rivaldinho și Hanca singurii oameni cu sarcini ofensive la CV și cu Șerban devenit atacant. Nedelcearu (95) și Salomao (105) au fost singurii cu șanse de gol în prelungiri.

1-3 la penalty-uri și Dinamo merge în sferturi

Penalty-urile aveau să decidă diferența dintre o echipă de Liga 1, cu pretenții de play-out și una de Liga a 3-a. Un moment memorabil pentru fanii Universității și unul din care Dinamo putea să iasă răsuflând ușurat sau penibil. N-a fost greu pentru „câini”, deoarece clujenii s-au bătut singuri. Anton a ratat, dar la fel au făcut și Goga, Florescu sau tânărul Chiș, în timp ce golurile lui Filip și Salomao au calificat Dinamo, dar a fost o calificare chinuită și fără glorie, după un meci în care nu s-a văzut diferența de două ligi între cele două. Până și anunțul crainicului de la final a fost parcă rușinos pentru Dinamo. Următorul adversar al lui U Cluj va fi Industria Galda de Jos.

UNIVERSITATEA CLUJ – DINAMO   2-4 după loviturile de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 1-3 la loviturile de departajare)
Dorin Goga 34′ / Laurențiu Corbu 14′

Au marcat la loviturile de departajare: Octavian Ursu / Steliano Filip, Rivaldinho, Ferreira Salomao
Au ratat la loviturile de departajare: Gorin Goga, George Florescu, Paul Chiș / Paul Anton

Albuț – Takacs (Hîmpea 100′), Abrudan, Andr. Cordoș, Manu – Onicaș (Greu 18′), G. Giurgiu (cpt.) – Oct. Ursu, G. Florescu, Goga – Lemnaru (B. Lemac 21′, P. Chiș 79′)
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Micaș, Hordouan
Antrenor: Adrian Falub

Brănescu – Romera, Nedelcearu, Maric, S. Filip – P. Anton (cpt.), Hanca – Corbu (Dudea 93′), Liv. Gheorghe (Rivaldinho 46′), Salomao – Nemec (I. Șerban 96′)
Rezerve neutilizate: Penedo – Longher, Katsikas, C-tin Nica
Antrenor: Vasile Miriuță

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Spectatori: 10.000; Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Iulian Radu (București).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 23:38 Stiri
Pe aceeași temă