Petrolul s-a jucat cu ocaziile, dar a trecut de Sportul Snagov în Cupa României. Șaim Tudor a decis partida de la Ghermănești

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 00:18 Cupa
  • La prima apariție în acest sezon în Cupa României, Petrolul a obținut, miercuri, o victorie la limită, 1-0 la Ghermănești, cu Sportul Snagov, și s-a calificat în 16-imile competiției. În această fază, ploieștenii au șanse mari să pice contra unui adversar din Liga 1.
  • Golul deciziv al prahovenilor a fost reușit de Alexandru Șaim Tudor, în minutul 53.

 

Petrolul pornea cu prima șansă în fața ultimei clasate din Liga 2, adversar pe care îl va întâlni și luni, în etapa a 7-a a campionatului, chiar dacă partida s-a desfășurat la Ghermănești, pe un gazon prost, după ce conducătorii celor două echipe nu s-au înțeles la detalii pentru ca jocul să se desfășoare pe „Ilie Oană”.

„Lupii” au obținut o victoria scontată, la capătul unui meci care a avut două părți distincte. O primă repriză „letargică”, în care elevii lui Flavius Stoican n-au reușit să-și facă jocul și să pună, la modul real, în pericol buturile adverse, și o a doua în care, după intrarea lui Laurențiu Marinescu, au schimbat viteza, fructificând, însă, doar una dintre cele foarte multe ocazii create, scrie Petrolul pe site-ul oficial.

Golul care a decis jocul a picat în minutul 53. Atunci, după o acțiune în flancul stâng, Manolache a central, Blănaru a preluat pe piept și apoi a căzut, iar mingea a ajuns la Alexandru Șaim Tudor, care a șutat puternic din 9 metri lateral stânga și a înscris în vinclul colțului lung.

În rest, partea a doua a însemnat un adevărat festival al ratărilor trecute în dreptul „galben-albaștrilor”. Marinescu (50, 64), Blănaru (51, 84), Walace (61), Șaim Tudor (81), Cioinac (90+1) sau Gnabouyou (90, 90+2) fie l-au evidențiat pe Micle, fie n-au găsit ținta din poziții ideale, așa încât, la final, tabela de marcaj a indicat o diferență mult mai mică față de adevăratul raport al forțelor existent pe teren.

Petrolul își află joi, în jurul orei 12:00, adversarul din 16-imi, atunci când are loc tragerea la sorți la sediul FRF. Echipa ploieșteană se va afla în urna a doua și ar putea pica cu oricare dintre formațiile din prima urmă: Viitorul, Astra, CFR Cluj, U Craiova, Dinamo, FCSB, Gaz Metan, Poli Iași, FC Hermannstadt, FC Voluntari, Sepsi, Turris-Oltul, CS Mioveni, „U” Cluj sau FK Csikszereda.

În campionat, Petrolul și Sportul Snagov se vor întâlni din nou luni, de la ora 18:00, pe stadionul „Ilie Oană”. Ploieștenii ocupă locul 8, cu 10 puncte, iar ilfovenii sunt clasați pe poziția a 20-a, ultima, cu 0 puncte.

SPORTUL SNAGOV – PETROLUL PLOIEȘTI   0-1
Alexandru Șaim Tudor 53′

Micle – Poștoarcă, G. Apostol, Mocioarcă, Turbatu – Dorobanțu (Mirică 70′), Fl. Lungu, Răileanu, Cubleșan (R. Bucur 46′) – Ad. Stoica (cpt.), Iul. Roșu (Stere 58′)
Rezerve neutilizate: Oct. Stanciu – Ristea, C. Novac, Al. Rusu,
Antrenor (de portari): Viorel Dumitrescu

R. Avram – Al. Zaharia, Racu, Walace, Ant. Manolache – Cioinac (cpt.), Măd. Mihăescu (Laur. Marinescu 46′) – Bg. Gavrilă (Gab. Deac 71′), M. Bratu, Șaim Tudor (Gnabouyou 82′) – Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: Apostolachi – Ștefănescu, Țicu, Rob. Enache
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov); Arbitru: Eduard Ioniță (Galați); Asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și George Turcu (București); Rezervă: Ionuț Constantinescu (Galați); Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) și Dragoș Petre Ionescu (Fieni).

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 00:18 Cupa
Pe aceeași temă