Campioana județului Iași nu va participa în noul sezon al Ligii 3. „Nu sunt bani. Vreau să dorm liniștit acasă, nu vreau probleme”

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 26 Jul. 2016, 11:56 Stiri

Deși și-au câștigat pe teren dreptul de a evolua în noul sezon al Ligii 3, după dubla manșă de la baraj cu echipa băcăuană Gauss Răcăciuni (2-1 și 1-0), campioana județului Iași, Siretul Lespezi, va evolua tot în Liga a 4-a în viitorul sezon. Jucătorii și antrenorul au fost înștiințați că echipa nu dispune de bugetul necesar menținerii echipei în cel de-al treilea eșalon.

În aceste condiții, tehnicianul Tiberiu Beceru a anunțat că va părăsi echipa din Lespezi, alături de alți jucători. „Am fost înștiințați că echipa nu va fi înscrisă în campionat. Din păcate, speranțele noastre că vom juca în al treilea eșalon au fost risipite. Din câte am înțeles, va fi retras și sprijinul financiar. Mulți jucători au decis să plece la alte echipe, la fel și eu. Sunt în discuții cu alte formații, în perioada următoare voi decide unde voi antrena. Îmi pare rău că nu vom continua, pentru că am început o muncă frumoasă la Lespezi și în sezonul trecut am reușit rezultate istorice pentru această comună, câștigarea campionatului, a Cupei României și promovarea în Liga a III-a”, a declarat antrenorul Tiberiu Beceru.

Primarul comunei Lespezi, Ioan Lazăr, cel care a susținut financiar echipa cu bani de la bugetul local, a confirmat că echipa nu va juca în Liga a 3-a. „Nu vom înscrie echipa în liga a 3-a, pentru că nu sunt bani. Dacă îmi aduce cineva un sponsor care să îmi dea 100.000 de euro pentru a ține echipa în al treilea eșalon, o înscriu mâine. Vreau să dorm liniștit acasă, nu vreau probleme”, a declarat primarul Ioan Lazăr.

În sezonul 2015-2016, Siretul Lespezi a câștigat titlul de campioană și Cupa României, ambele trofee în premieră, iar la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a a trecut de campioana județului Bacău, Gauss Răcăciuni, după o dublă victorie, 2-1 la Pașcani și 1-0 la Răcăciuni.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 26 Jul. 2016, 11:56 Stiri
Pe aceeași temă