Bucovina Rădăuți nu știe dacă își continuă activitatea în Liga 3: „Șansele să ne desființăm sunt în proporție de 80-90%”

Marius ANGHEL 10 Jul. 2014, 15:44 Stiri
Bucovina Rădăuți nu știe dacă își continuă activitatea în Liga 3:**

Una din cele trei reprezentante ale județului Suceava în Liga a III-a de fotbal, Bucovina Rădăuți, a ajuns într-o situație disperată din cauza lipsei banilor și este la un pas de a nu se înscrie în campionat și de a nu participa în Cupa României. Problema formației din Rădăuți a apărut după ce oficialii echipei au primit un răspuns negativ în ce privește finanțarea din partea reprezentanților primăriei din localitate. Această nesiguranță a continuării activității a făcut în această vară ca șase jucători să părăsească echipa, unul dintre ei retrăgându-se din activitate.

Totuși, oficialii Bucovinei Rădăuți se află în discuții cu cel puțin zece fotbaliști ce și-au exprimat intenția de a evolua, dar nu au putut finaliza nimic, deoarece finanțarea nu există în acest moment.

Până pe 15 iulie, rădăuțenii ar trebui să se înscrie în noul sezon al Ligii a III-a, pe 16 iulie având meci în Cupa României împotriva unui adversar pe care-l vor afla vineri, când va fi tragerea la sorți.

„În acest moment nu știm dacă ne vom înscrie în campionat și, mai mult, șansele să ne desființăm sunt în proporție de 80-90%. De la primărie ni s-a transmis că nu sunt bani pentru susținerea fotbalului și că vom primi un răspuns final la sfârșitul lunii, în funcție de un proces în care este implicată administrația locală. La începutul anului am avut buget doar pe șase luni, cu promisiunea că vom mai vedea în continuare. Cred că doar o minune ne mai poate salva de la desființare și este păcat să dispară fotbalul din Rădăuți, mai ales că-n ultimii doi ani ne-am descurcat onorabil, cu un buget de cel puțin trei ori mai mic decât celelalte echipe din serie. Probleme sunt și la alte cluburi și nu știu dacă în acest an seria noastră va avea mai mult de nouă formații”, a declarat managerul echipei Bucovina Rădăuți, Manuel Costache.

Acesta a mai adăugat că în sezonul trecut echipa a avut la dispoziție un buget de 250.000 de lei, cel mai mic din Liga a III-a, în condițiile în care celelalte formații din serie au avut de la 600.000 de lei în sus. Mai mult, până la finalul anului, echipa ar avea nevoie de un buget de 200.000 de lei, asta în condițiile în care lotul trebuie completat.

În acest moment, jucătorii Bucovinei Rădăuți sunt în vacanță, dar vor reveni la pregătire când situația banilor va fi rezolvată, în caz contrar oficialii echipei fiind nevoiți să nu mai înscrie echipa în campionat, nici măcar în Liga a IV-a sau a V-a.

Sursa: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 10 Jul. 2014, 15:44 Stiri
Pe aceeași temă