Balint: „Vina îmi aparține în totalitate!”

Mihai Andries 05 May. 2013, 18:00 Stiri
Balint:** „Vina îmi aparține în totalitate!

După remiza de la Ploiești cu Fortuna Brazi, scor 0-0, Unirea Tărlungeni a devenit principala favorită la promovarea în liga secundă din Seria C6. Formația patronată de Iosif Kiss avea nevoie de 9 puncte în ultimele 4 jocuri pentru a-și asigura matematic accederea în Liga a II-a. Copleșit de naivitatea vârstei (34 de ani) și de graba de a culege laudele, antrenorul Laszlo Balint a făcut turul televiziunilor și al presei locale, vorbind cu nonșalanță despre planurile din liga secundă, despre stadionul unde va evolua formația sezonul viitor, dar și despre faptul că se aproprie ziua în care va face pasul la o echipă mai puternică.

O greșeală gravă, într-un moment în care jucătorii trebuiau readuși cu picioarele pe pământ, ca să conștientizeze că lupta nu este nici pe departe încheiată. Efectul negativ a fost resimțit în partida de vineri cu Zagonul. Tărlungeniul a făcut cea mai slabă partidă a sezonului. Pase greșite, centrări aiurea, nici o viziune tactică, ocazii de le poți număra pe primele trei degete ale unei mâini, dar și un penalty ratat cu seninătate, au dus la un 0-0 care obligă Tărlungeniul să câștige ultimele trei meciuri ale sezonului – Câmpina și Reghin acasă, Târgoviște în deplasare.

La finalul partidei, antrenorul Laszlo Balint și-a asumat eșecul: „Vina îmi aparține în totalitate. Nu avem mulți jucători care s-au bătut până acum pentru obiective importante”. Scuzele sunt tardive în condițiile în care primarul comunei Tărlungeni și președintele executiv al clubului, Kiss Iosif, nesprijinit de mediul de afaceri local și regional, a făcut eforturi supraomenești pentru a asigura toate condițiile necesare ca această echipă să joace sezonul viitor în Liga a II-a.

În iarnă lotul a fost completat cu 7 jucători de certă valoare de la echipe de eșalon superior: Vlad Potecu, Florin Iacob, Adrian Dărăbanț, Alin Damian (toți de la FC Brașov), Alin Postolache  (Corona), Viorel Nicoară (Gloria Bistrița), Raymond Balint (Viitorul Constanța). Chiar dacă vorbim de sume mai reduse, salariile sunt la zi, iar primele se achită imediat după meciuri. Depășind posibilitățile comunei Tărlungeni, una săracă de altfel, echipa a beneficiat de deplasare și cantonament în preziua meciului de la Pitești. Același lucru s-a întâmplat și înaintea meciului de la Ploiești, Unirea cazându-se la Snagov și efectuând chiar un antrenament în nocturnă.

În aceste condiții, Kiss a solicitat un lucru absolut normal: echipa să joace și să dovedească pe teren că merită să promoveze. După aspectul reprizei secunde de la Ploiești și al evoluției din partida cu Zagonul, ocupanta locului 6 dintr-o serie cu 9 echipe, lucrurile lasă de dorit și rămân parcă la voia întâmplării. Încă un semieșec în ultimele trei partide ar duce nu doar la o schimbare pe banca tehnică, ci și la punerea în pericol a proiectului Unirea Tărlungeni.

Unirea a jucat în formula: Iacob – Vlăsceanu, Căpățînă, Tatarciuc, Dobrea (46 R. Balint) – Cristea (63 Toderașcu), Crețulescu, Iaru – Pricop, Liviu Nicolae, Postolache (56 A. Damian)

 

Articol scris de Marius GHERMAN

Mihai Andries 05 May. 2013, 18:00 Stiri
Pe aceeași temă