Axintele cu promovarea în buzunar, Gloria repetentă!

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 20:11 Stiri

Tot ce era mai rău pentru Gloria Buzău s-a întâmplat la meciul împotriva liderului Ligii a III-a. Echipa din Crâng și-a luat adio de la promovare, pierzând cu 1-2 meciul decisiv disputat pe terenul contracandidatei sale, Viitorul Axintele. Un eșec care pentru fotbalul buzoian înseamnă o mare rușine și vine la puțin timp după ce Consiliul Local Municipal a alocat Gloriei un buget de 25 miliarde lei vechi pentru acest an!

Deși erau obligați să dea totul pe teren pentru obținerea rezultatului mult dorit, jucătorii buzoieni au părut debusolați în prima repriză când nu au fost în stare să expedieze vreun șut la poartă. În schimb au punctat la capitolul greșeli, iar una dintre ele s-a soldat cu golul lui Fătu (23) care, rămas nesupravegheat, a marcat cu un șut din șase metri și astfel situația se complica pentru Gloria Buzău. Asta în timp ce ialomițenii se gândeau la ce trebuie să își pună în bagaje pentru sejurul din liga secundă. Gazdele au intrat la cabine cu avantaj minim pe care însă și l-au dublat imediat după ce au revenit pe teren când același Fătu (47) a marcat din apropiere, iar pentru echipa din comuna Axintele, fiesta putea începe. După doar câteva minute, Novac a primit cel de al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu același pe care l-a văzut și mijlocașul oaspeților, Alexandru pentru că a scuipat un adversar!

Buzoienii și-au adus aminte că trebuie să încerce poarta și au făcut-o prin Lungoci (59) care a reluat cu capul din șase metri, însă Răduță a scos miraculos de sub bara transversală. Portarul gazdelor s-a remarcat din nou respingând în corner, șutul puternic al lui Roman (71), dar la următoarea acțiune ofensivă a formației vizitatoare nu s-a mai putut opune golului. Bobe a driblat doi adversari după care i-a pasat lui Chelaru (74) care cu un șut din interiorul careului a marcat un gol dătător de speranțe. Numai că după doar trei minute, Roman este și el eliminat pentru cumul de galbene, iar misiunea Gloriei Buzău devenea una extrem de dificilă. Ialomițenii au încercat să profite de situație dar, în ciuda ocaziilor create, nu au mai înscris, iar fluierul final a consfințit o victorie la limită a Viitorului Axintele, grație căreia se poate considera ca și promovată în Liga a II-a.

 

VIITORUL AXINTELE – GLORIA BUZĂ‚U 2-1 (1-1) Fătu (21, 46 ) / Chelaru (72)

Viitorul Axintele: Răduță – Simion, Oprișan, Florea, Bogorodiță – R. Tudor, Ionel, Bucă, Dedu – Novac, Fătu. Au mai jucat: Mazarache, Al. Badea, Dr. Stan, Robu. Antrenor: Ion Nica.

Gloria Buzău: Sîrbu – Cucu, Agache, Ștefănescu, Vișan – Fl. Alexandru, Rențea, Percă, Burlacu – M. Gheorghe, Lungoci. Au mai jucat: Roman, Bobe, Bîrsănel, Chelaru. Antrenor: Marian Roșu.

 

 

Articol și foto de Adi SOARE

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 20:11 Stiri
Pe aceeași temă