„Avem ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, însă să o facem în teren și nu prin alte mijloace”

13 Aug. 2012, 16:08 Stiri

Dan Băbuț și directorul sportiv Daniel Pașca au organizat astăzi o conferință de presă în care au ținut să vorbească despre Seria în care a fost repartizată Olimpia, obiective, despre viitorul proiect al stadionului și în mod special despre meciul Naționalei României – Old Boys.

Olimpia în Seria a V-a a Ligii a III-a

Olimpia Satu Mare nu mai are nicio șansă să evolueze anul acesta în Liga secundă și va continua să joace și în acest sezon 2012-2013 în liga a 3-a. După cum a relatat viitorul președinte sau vicepreședinte al clubului, Dan Băbuț, obiectivul va fi promovarea în liga a 2 a. „Anul acesta avem ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, însă promovarea să o facem în teren și nu prin alte mijloace. Nu va fi un sezon ușor, vom avea concurență, însă sunt sigur că vom reuși acest lucru”, a declarat Dan Băbuț.

Olimpia a fost repartizată în seria a V-a a Ligii a III-a alături de Europa Alba Iulia, Tricolorul Alparea (Bihor), FC Hunedoara, Plimob Sighet, Șoimii Pâncota, Unirea Dej, Sănătatea Cluj, FC Zalău, Jiul Petroșani, Seso Câmpia Turzii, Național Sebiș și Unirea Florești. Inițial campionatul este programat să înceapă în 7 septembrie, însă mai pot apărea modificări.

Echipa va avea încă doi sau trei jucători noi care vor veni de la echipe de Liga a 2 a, toți fiind sătmăreni. Lotul nu va depăși 25 de jucători, din care șase vor fi cadeți.

Arenă cu același număr de locuri

În cadrul aceleiași conferințe, Dan Băbuț a mai dorit să aducă la cunoștință, faptul că s-au pus bazele unui proiect pentru modernizarea Stadionului Olimpia. Anul acesta s-au început demersurile proiectului, iar de la anul vor începe și lucrările. Stadionul va fi acoperit, va avea scaune, nocturnă, ceea ce înseamnă că nu va fi doar consolidat, ci va fi transformat în arenă care va avea același număr de locuri.

Naționala de aur, la Satu Mare

În perioada 1-15 septembrie, la Satu Mare este programat un meci amical între Naționala de Aur a României și gloriile fotbalului sătmărean. Până în prezent și-au anunțat prezența mai mulți jucători ai naționalei, printre care Belodedici, Florentin Petre, Prodan. Conducerea clubului mai e deocamdată în discuții cu Gică Hagi, Ilie Dumitrescu și Gheorghe Popescu, dacă cei trei nu vor onora invitația, evenimentul nu va mai avea loc.

Opt echipe de juniori

Olimpia va avea anul acesta opt echipe de juniori și trei de cadeți. Aceștia se vor antrena pe trei stadioane, este vorba de terenul Samobil, Stadionul Someșul unde vor face pregătire juniorii A și B și terenul Unio.

Echipele vor fi antrenate de Cristian Popa, Ioan (Lulu) Dragomir, Paul Levente, Ovidiu Suciu – antrenor de portari atât la echipa mare, cât și la juniori și Mircea Bolba cu care membrii conducerii sunt deocamdată în discuții.

„Galben albaștrii” e posibil să susțină un meci amical miercuri, cu FC Zalău, iar vineri de la ora 18.00 vor juca în deplasare la Bihor, în compania formației nou promovate, Tricolorul Alparea.

Articol scris de Veronica Hodas

13 Aug. 2012, 16:08 Stiri
Pe aceeași temă