Clubul Olimpia a făcut bilanțul la final de sezon competițional: „Vedem un viitor destul de bun”

Marius ANGHEL 24 Jun. 2015, 18:36 Diverse

Președintele clubului Olimpia Satu Mare, Dan Băbuț, alături de șeful Centrului de copii și juniori, Dacian Nastai și antrenorul Tiberiu Csik, au susținut miercuri o conferință de presă în care au prezentat performanțele pe care echipele clubului le-au avut în sezonul competițional 2014-2015.

Băbuț a precizat că obiectivele au fost îndeplinite în proporție de 100%, atât la nivel de copii și juniori, cât și la echipa mare, iar performanțele obținute de echipele clubului au fost lăudabile. „În acest an clubul Olimpia a avut rezultate istorice la nivel de copii și juniori. Sperăm ca să putem continua pe mai departe și să nu ne oprim aici”, a spus președintele clubului sătmărean.

„Activitatea clubului a fost destul de bună, promițătoare pentru un viitor, adică vedem un viitor destul de bun pentru această echipă a copiilor și juniorilor pe care ne putem baza în viitor. Din păcate, avem multe probleme, avem multe de învățat de la alte orașe, suntem rămași în urmă. Din păcate, la noi lipsesc cu desăvârșire bazele sportive, încerc din răsputeri să îndrum atât consilierii locali, cât și pe cei județeni, că avem nevoie de această bază sportivă unde am putea să ne desfășurăm această activitatea cu brio și de ce nu, pe viitor, să organizăm noi competiții să nu mergem în alte părți. Să mai aducem și niște venituri clubului. Eu sper ca acești consilieri să se gândească bine și să trecem peste acești pași și rezultatele acestor copii minunați să nu fi fost degeaba și să fi demonstrat că la club se dorește performanță pe o perioadă lungă”, a spus Dan Băbuț.

Alte realizări au fost Hotelul Olimpia, meciul de Old Boys, Cupa 1 Iunie, depășirea problemelor legate de buget cauzate de Consiliul Local. „Ca și conducere, ca și managemant am ieșit cu 30.000 mii lei mai puțin decât am preconizat că vom avea cheltuieli. Așteptăm să se aprobe bugetul ca să ne putem continua activitatea cu brio așa cum ne-am propus la începutul anului”, a mai adăugat președintele clubului.

Csik: „Încă nu știm cum va arăta la anul Liga a II-a, iar fără bani nu poți continua”

Antrenorul echipei Olimpia, Tiberiu Csik a felicitat toți antrenorii de la copii și juniori pentru că ceea ce au realizat a fost o performanță pe care „nu am mai întâlnit-o, să ai atâtea rezultate la aproape toate grupele de copii și juniori având în vedere condițiile, fără teren și lipsuri mari”.

Legat de echipa pe care o antrenează, Csik a specificat faptul că a ajuns în play-off nu pentru faptul că alte cluburi s-au retras din campionat, ci pentru că Olimpia și-a făcut treaba cât a putut și cât și-a permis. Legat de ce se va întâmpla în următorul sezon competițional nu se știe decât că echipa își reia pregătirile în data de 6 iulie, dar încă lotul nu este definitivat, deoarece nu există un buget. „Toate au fost bune și frumoase, dar fără bani nu știm dacă vom reuși și la anul. Încă nu știm cum va arăta la anul Liga a II-a, iar fără bani nu poți continua. Perioada de pregătire va începe în 6 iulie, se vor efectua meciuri amicale, din lipsa banilor ne vom deplasa cât mai aproape de Satu Mare. Să vedem ce va fi și cu lotul, depindem și de ședința de Consiliul Local de mâine pentru că nu poți să ții jucători de valoare pe o anumită sumă și promisiuni”, a mai spus Csik.

Nastai: „Având în vedere condițiile de pregătire am reușit să terminăm campionatul pe locuri foarte bune”

Și șeful Centrului de copii și juniori, Dacian Nastai, a ținut să sublinieze faptul că orice sport este legat de buget, „acolo unde nu există buget nu putem face planificări”.

„La noi este mai dificil pentru că trebuie să ne organizăm structura pentru anul competițional 2015-2016 și încă nu știm exact pe ce ne putem baza, dar suntem pregătiți cu două-trei variante unele mai bune, altele mai puțin bune. Doresc să stabilim jocuri de pregătire cu echipe puternice din Ungaria. Eu lucrez direct cu colegii mei și vreau să-i felicit, au făcut lucruri bune. Știu exact care sunt condițiile noastre ne pregătire în comparație cu Careiul care ne depășește. Având în vedere condițiile de pregătire am reușit să terminăm campionatul pe locuri foarte bune”, a spus Nastai.

Dacian Nastai va purta discuții cu toate cluburile din municipiu și județ pentru a stabili o strategie de a aduce copii cei mai talentați la clubul Olimpia.

Centrul de copiii și juniori este compus din:

– echipa Olimpia II, antrenor Bolba Mircea și Popa Cristian – 18 jucători,
– Juniori A – Under 19, antrenor Ioan Dragomir și Mihai Sabău – 24 jucători,
– Juniori B – U 17, antrenor Zinam Dorel, 23 jucători,
– Juniori C – U 15, născuți 2000 – antrenor Paul Mihai, 22 jucători,
                      U 15, născuți în 2001 – antrenor Paul Levente, 26 jucători,
– Juniori D – U 13, antrenor Sabău Mihai, 24 jucători,
– Juniori E – U 11, antrenor Adrian Fărcaș, 24 jucători,
– Grupa 2005 – antrenor Sebastian Raț, 20 jucători,
– Grupa 2006 – antrenor Sebastian Raț, 16 jucători,
– Grupa 2007 – antrenor Ciprian Prodan, 18 jucători.

Text și foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 24 Jun. 2015, 18:36 Diverse
Pe aceeași temă