Au cântat și au mărșăluit în Petroșani! Peste 500 de fani ai Jiului au participat la miting

Marius ANGHEL 17 Feb. 2013, 18:00 Stiri

Suporterii echipei Jiul Petroșani au arătat că le pasă de favoriții lor. Că un club cu tradiție în fotbal nu poate dispărea așa peste noapte. Într-o atmosferă cum ne e dor să vedem pe un stadion din Vale, peste 500 de fani ai echipei petroșănene au cântat din suflet pentru Jiul, în centrul municipiului Petroșani. „Înarmați” cu bannere, tobe, steaguri, fulare, căciuli și multă patimă, suporterii Jiului au cântat imnul echipei și au scandat: „Jiul suntem noi” sau „Jiul nu moare”.

Cei prezenți au fișat bannere cu anul înființării echipei, 1919, dar și cu mesajele „Mai presus de toate, Jiul” sau „Jiul nu dispare”. Ei speră, în acest sens să sensibilizeze oficialitățile orașului și echipa lor de suflet să fie salvată pe ultima sută de metri. Mai mult ei au cântat în fața Primăriei și au aprins fumigene.

În urmă cu două săptămâni, oficialii au anunțat retragerea echipei din campionat din motive financiare. Dintre foștii jucători ai Jiului sunt prezenți la miting: Damian Militaru, Viorel Stancu, Marin Tudorache și Sorin Ghițan.

Cozma și Mulțescu nu au venit la miting

Contactați telefonic de către suporterii echipei Jiul, organizatori ai mitingului de la Petroșani, trei mari personalități care au marcat fotbalul din Vale nu au putut răspunde invitație fanilor. „Miron Cozma ne-a spus că este cu sufletul alături de noi, dar nu va putea veni. La fel a spus și Gigi Mulțescu, aflat în cantonament cu Gaz Metan Mediaș, iar Mircea Pascu de asemenea nu a putut onora invitația noastră”, au spus fanii Jiului care au mărșăluit, prin Petroșani, pentru a cere sprijin autorităților să salveze echipa Jiul.

Întăriri de la județ

Pentru mitingul de la Petroșani, jandarmii din Vale au primit întăriri de la județ. Astfel nu mai puțin de 70 de jandarmi au asigurat paza acestei manifestări, una fără precedent în județ pentru susținerea unei echipe de fotbal.

Simota a decis să pună lacătul

Anunțul că Jiul va dispărea de pe harta fotbalului de performanță a fost făcut cu trei săptămâni, în urmă, de către însuși patronul Alin Simota, care anunța criza financiară existentă la club și mormanul de datorii către jucători, arbitri.

„Din cauza perioadei de criză economică și financiară, am decis să-mi retrag sprijinul financiar pentru că nu îmi mai permit să finanțez echipa Jiul Petroșani. Voi ceda cu titlu gratuit echipa primăriei și ei, dacă doresc, pot să o preia și să o mențină în Divizia C, acolo unde se află în prezent. Dacă doresc să o preia noi le punem la dispoziție terenul principal, terenurile de antrenament, instalațiile de apă și curent. Dacă primăria refuză să o preia, echipa se va retrage din Liga a 3-a, ceea ce va reprezenta sfârșitul acesteia. Nu aș fi dorit să ajungem aici, dar eu singur nu mai pot ține echipa”, așa suna anunțul făcut de patronul Alin Simota.

„Legal, Primăria nu poate prelua echipa și nici nu ne dorim să facem acest pas. Îmi pare foarte rău că o echipă care a reprezentat, timp de ani buni, ceva în fotbalul românesc se va desființa, dar primăria nu o poate ajuta din punct de vedere financiar”, a venit și răspunsul lui  Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

„Doar o minune ne mai poate salva să continuăm în liga a treia. Academia este cea mai bună idee în acest moment. Este greu de crezut că vom putea plăti la timp atâtea datorii. Poate doar Primăria Petroșani să ne mai salveze. În aceste condiții Academia este cel mai bun lucru care se putea întâmpla. Continuitatea echipei Jiul va fi la această Academie de Fotbal, care își va începe activitatea la data de 1 iulie.”, spunea președintele „defunctei” Jiul, George Boboc.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 17 Feb. 2013, 18:00 Stiri
Pe aceeași temă